Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Annolia___daj jej mleko przez sen i dalej bedzie spac.Moja jak jej dałam pierwszym razem zupke to wszystko wypluła ale deserek jej posmakował więc musisz trafić w gust swojej córci :) Chmurko____gdzie masz praktyki?co robisz?to tak z nienacka wyszło czy planowane?bo nic nie mówiłaś. Annolia____współczuję @....moja pierwsza była straszna.....tydzien czasu w bólach i mękach :Onie chce myśleć o drugiej a już niedługo mam mieć.

Mała___to jak pierwszy sie przebije to pewnie będą mu szły po kolei. Beata____zapracowana jesteś ale mogłabyś zajrzeć i napisać coś. Chciejka___zarazo czego sie nie odzywasz?wszystko oki?

Obudziła się, wykąpaliśmy ją, dostała butlę, położyłam ją do łóżeczka, dostała smoka i leżała tak pół godziny aż w końcu oczka się zamknęły i śpi dalej :D

To musiał być widok Annolia widzieć jak mała po zjedzeniu i kąpaniu leżała w łóżeczku sama,a po jakimś czasie zasnęła. Mnie np takie coś wzrusza bardzo,jak Doruś mi tak spokojnie zasypia,to mam wtedy ochotę wziąć go ręce i mocno przytulić. Malutki się męczy,rano miał 38.5 i zrobił brzydką kupę-od razu poczułam bo strasznie śmierdzi,jest zielona z domieszkami śluzu. To normalne?? Mama mówi,że jak zielona to mały jest przeziębiony.

Hej dziś moje imieniny:)Stawiam na stoliku ciasto z truskawkami, kawe waniliową, soczki i dla tych co moga różowe winko-prosze się częstować!

Hej dziś moje imieniny:)Stawiam na stoliku ciasto z truskawkami, kawe waniliową, soczki i dla tych co moga różowe winko-prosze się częstować!

Hejka :-D Nikulam - wszystkiego, wszystkiego najlepszego. Dużo radości, słońca, spełnienia marzeń i pociechy z Laury!!!!! 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Nikulam Z okazji Twego święta, życzę Ci, kolejnych dni, miesięcy i lat, pełnych miłości i radości, ciągłego uśmiechu na twarzy jak również tego, żebyś potrafiła się cieszyć z życia, w każdym jego momencie. Ja mogę wszystko,ale poproszę soczek :D

Nikulam____NAJLEPSZEGO!!!!!Buziaki dla Ciebie! Oj na winko za wczesna pora...ja kawkę poproszę :)

Hej baby ostatnio zalatana jestem bo wesele siostry miałam w sobote. wczoraj i dziś mam urlop ale czasu brak. Dzis miałam rozprawe w sądzie o tą sytuacje z M :-( M dostał 2 lata w zawieszeniu i musi teraz uwazać bo jakis krzywy krok i idzie siedzieć odrazu. Chciałam wycofac sprawe i prosiłam sedzine zeby nie dawała wyroku ale powiedziała że nie da rady nawet jak by chciała. I oczywiscie mamy wojne z M bo liczył na to że nie bedzie miał wyroku. Nikulam wszystkiego naj naj najlepszego całuski :-)

Beata wiem co czujesz,ja też byłam kiedyś w podobnej sytuacji i wycofałam wszystko. Ale może do tego przyczyniło się to,że byłam pewna,że będę miała za mało dowodów na to co eks kiedyś wyprawiał,jego siostra była świadkiem,ale skorzystała z odmowy składania zeznań. Później wielokrotnie żałowałam,że wycofałam wszystko,bo jakby dostał w zawieszeniu to może skończyłoby się inaczej. Dlatego,Ty nie czuj się winna,nawet jak są kłótnie z tego powodu. Cieszę się,że Twój M będzie pod obserwacją,on musi mieć jakiś dozór. A czemu on się wścieka? Bo nie będzie sobie mógł za bardzo poszaleć jak mu odbije???? Bo tylko o to chodzi no nie? Jak zbroi to automatycznie skaże siebie na pudło.

Nikulam - wszystkiego naj naj, dużo zdrówka, szczęścia, miłości i wiele pociechy z Laury :) Z przyjemnością poczęstuję się kawką, jeżeli jeszcze jest :) Beata nie mniej wyrzutów sumienia! Wiadomo że czas zatarł żal o to co on Ci zrobił, ale powinien ponieść konsekwencje! Gdyby mu teraz odpuścić, to taka sytuacja mogłaby się niestety powtórzyć. A tak masz go w ryzach. Na pewno teraz ręki na Ciebie nie podniesie. Podałam dziś Milence obiadek marchewkowy. Na początku wypychała wszystko z buźki, ale po jakimś czasie wylatywało co raz mniej i mniej... w końcu sama otwierała dzioba i goniła mi łyżeczkę! :D Zjadła mi gdzieś jedną trzecią słoiczka i więcej nie chciała, ale nadal była głodna, więc jej podałam mleko... Nie wiem czy tak można? Nie będzie jej brzuszek bolał?????? Dziewczyny moja waga w końcu drgnęła w dół! :) Rano pokazała 53,7 kg :D Wiem że to nie wiele, ale nawet nie wiecie jak mnie to mobilizuje do dalszej walki z tłuszczykiem :) Pogoda dziś u mnie pod psem! Wieje, co chwilę leje i jest 18 stopni :( Nawet na spacerek nie można wyjść... Jedynie rano byliśmy na zakupach, ale co to za spacerek z auta do sklepu... A propos, w Tesco są pieluszki Huggisy w promocji. 2 paki za 49 zł. Wychodzi 39 gorszy za szt. Chcemy kupić Milence krzesełko do karmienia i nie wiem na jakie się zdecydować: takie plastikowe z bajerami, regulacjami itp, czy drewniane z którego można zrobić krzesełko i stolik do zabawy. Co mi radzicie? Cenowo wychodzi to podobnie.

Annolia ja szczerze Ci odradzę kupno drewnianego,a wiesz dlaczego? Miałam takie krzesełko dla córci i uwierz mi,mała była drobniutka,ale nie dało się swobodnie włożyć ją do tego krzesełka. Musiałam jej nóżki wyginać,po jakimś czasie mała wiedziała co się święci i nie chciała siadać w nim. Mimo,że był to prezent od mojej mamy,to bez mrugnięcia okiem wydałam to krzesełko . Koleżanka sprezentowała mi krzesełko po swoim synku i to było to. Nie dość,że oparcie się regulowało,to można było opuszczać siedzenie na jaką się chciało wysokość. Blat był wyciągany i również regulowany. Będąc w ciąży planowałam kupić podobne krzesełko,ale niestety szwagierka podarowała mi Corrado,niby fajne ale nic nie praktyczne. Nie można regulować wysokości ani blatu(Dorek ma przestrzeń między brzuszkiem a blatem). Annolia,takie plastikowe są najlepsze,kup takie co ma regulowaną wysokość,w nim spokojnie maluszek doczeka swoich nawet 4 urodzin.

Wybór jest wieeeelki,naprawdę. bynajmniej ja nie miałabym problemu żeby coś wybrać. Niekoniecznie kupowałabym nowe,wiadomo,jak ma się 3 dzieci,to się szuka oszczędności,jak ktoś ma jednego dzieciaczka to kupuje mu najlepsze i nowe. Ja to rozumiem. Doruś śpi,ja idę na filmy. Do juterka babki

Annolia____ja mam dla starszej córci drewniane z drewexu przerabiane na solik ma 4 lata i nadal korzysta.Blat mam odpinany i zapinany pasek od dołu miedzy nózkami dziecka.Dla najmłodszych tak do ok 10 m-cy raczej sie nie nadaje ale dla roczniaków i wzyz jest idealne.Ja póki co karmie Lenke w foteliku samochodowym-kołysce.Tak mysle czy moge ja juz sadzac w samochodzie a normalny fotelik 8-18kg?bo niby juz wazy 8,5 kg ale jeszcze jest troszke niestabilna.Tyle ze w spacerówce moge juz posadzic ją pionowo na jakis czas i jest ok. Nikulam____lejesz to winko?bo juz wieczór to mozna ;)

Mała____wysłałaś zdjęcia na pocztę?ale Dorianek urósł...i już sam siedzi. Ja też wysłałam zdjęcia na pocztę.

Widzisz Klaudio,moje krzesełko miało na stałe blat,a pasek między nóżkami owszem-był :D Dlatego też napisałam o trudnościach wkładania dziecka. I znowu pojawia się dylemat-plastik czy drzewo,plastik niby rakotwórczy,dlatego wiele ludzi kupuje droższe okna drewniane niż plastikowe. Ale co do krzesełek,to moim zdaniem te plastikowe są praktyczniejsze,ładniejsze i bardziej funkcjonalne. Ja chciałam taki na kółeczkach i z torbą,no ale chcieć to sobie tylko mogłam :)

Ja dałabym sobie rękę uciąć,że mój fotelik( ten większy) jest od 9-18 a tymczasem patrzę a tu od 0-18. Można nawet go tyłem do kierunku jazdy zamontować. Ale on jest brzydki,stary,wypłowiały i noszę się z zamiarem kupna nowego.

czesc dziewczyny :) Przepraszam,ze sie nie odzywalam,ale malo jestem ostatnio na necie.. U mnie raczej wszystko ok..juz 30 tydz :).bylam w szpitalu 3 dni,bo mialam skurcze dluugie,silne i jeden po 2-im,ale to chyba przez stres...Szyjka krotka,rozwarcie na opuszek palca,delikatna anemia,glokoza za wysoka..ale czuje sie dobrze :) Juz mamy sporo dla malej..czas leci...M juz doczekac sie nie moze hehe.a mala szaleje w brzuchu,kochana kruszynka.. Lece do lozk,obiecuje odzywac sie czesciej... Sciskam was wszyskie i wasze pociechy ..

Chciejka! No nareszcie! Uważaj na siebie i kruszynę. 30 tydzień! ale ten czas leci! Pisz częściej koniecznie i wrzuć jakieś nowe fotki brzuszka na pocztę :) Właśnie sobie fotki pooglądałam... Doruś kawał chłopa i jak pięknie siedzi! Słodziutki jest :) Sama radość z niego promieniuje :) Klaudia ale z Was lasekczki! Milenka ma śliczne oczka. Obie Twoje córy piękne. Musisz być z nich dumna... A z Ciebie to w ogóle super laska! Ja na Ciebie patrzę to wpadam w kompleksy...Fajny chudzielec jesteś :D Zazdroszczę przemiany materii... Dziewczyny chyba się jednak skuszę na plastikowe krzesełko. Mam nawet jedno na oku, ale ma jedną wadę - tapicerka jest z materiału... niby impregnowany, ale jakoś tego nie widzę przy tych marchewkowych zupkach... :D Te drewniane faktycznie fajne, ale dla większego dzieciaczka. Są na allegro też używane, ale powiem Wam że jak mam dać tylko np 30% mniej (bo tak sobie wołają za używki ) i kupić krzesełko w nie wiadomo jakim stanie (na fotkach nigdy nie będzie widać zabrudzeń i odrapań) to wolę trochę dołożyć i mieć nowe. W końcu Milesia będzie kiedyś miała rodzeństwo...

Klaudio mi zdjęcia otwiera przez Pro ADC coś tam i to pierwsze zdjęcie jest suuuuper. Malutka ma takie wielkie oczyska,śliczne. I ta otwarta buzia,jejka ale to fajnie wygląda. Jutro idę do lekarza,pediatra jest od 15:30. Mi się to nie podoba,że mały 3 dzień mi gorączkuje,a leki działają tylko chwilę. Pierw dawałam mu Nurofen i guzik. Dzisiaj dałam mu Paracetamol w czopku i niby gorączka ustąpiła,ale nie jak tam piszą,że do 6 godz tylko na jakieś 3. Chciejko,no nareszcie. Mówisz,że to już 30 tydz? Ake to zleciało dziewczyny co? A gdzie foteczki brzusia? Ty nasze mogłaś oglądać na poczcie,pokaż się Ty nam teraz.

Dziekuje WSZYSTKIM za życzenia:)Mam nadzieje,że poczęstunek smakował:) miłego dnia!

hej laseczki po dluuuugiej nieobecnosci :) ale jestem ;) U nas wszystko ok...mala rosnie,broi nie z tej ziemi ze czasem nie wyrabiam,wlazi na stoly,krzesla na biurko normalnie masakra...tlumaczenie ze spadenie nie pomaga wcale...raz spadla u mojej mamy ze schodow na tarasie i co...glowe se rozwalila ale na szczescie szycie nie bylo potrzebne ale blizna zostala :(...niestety ma uczulenie na slonce...wiec staram sie z nia wychodzic wieczorami gdzie tam mocno nie swieci ;) Obiecuje ze bede czesciej pisac do was...pozdrawiam ;)

Hej! Ewelka_____tyle razy Cie wywoływałam....w końcu jesteś.Nie przejmuj sie mała przejdzie jej to taki wiek.Co tam więcej u Ciebie słychać? Annolia____motywuj mnie tak dalej to moja dieta całkiem legnie w gruzach ;) i tak ostatnio popuściłam sobie pasa lody,ciasteczka... Mała___mi to wygląda na trzydniówkę u Dorusia,gorączka,senność możliwa biegunka,wymioty a po 3 dniach ustaje jak ręką odjął. No Milenka wielkie ma te oczyska a jeszcze potrafi większe zrobić jak coś nowego zobaczy tak śmiesznie wytrzeszcza.

Klaudio też na początku myślałam,że to wirus ale zauważyłam ząbka pod dziąsłem i jestem w domu. Dzisiaj pod palcem już go czuć,więc może jutro się w końcu przebije :D Ewelka witaj wśród żywych :)

Hej! OOooooooo Ewelka! Co to za święto! Częściej mi tu proszę się pokazywać! Milenka zjadła mi dziś 2\3 słoiczka marchewki z ryżem :) Dziewczyny dziwna ta moja @. To raczej takie plamienie, a brzuch zaboli leciuteńko tak raz na dzień... Fajnie byłoby gdyby już teraz takie @ wszystkie były :D

Dziewczyny pomóżcie mi zdiagnozować co to jest :( Idąc na spacer z małym jakąś godz temu zauważyłam że mały ma jakąś dziwną twarz,tzn w okolicach pod oczkami i nad brwiami zauważyłam takie zaczerwienienie,jakby wysypka. Było to widoczne bo szliśmy pod słońce. Przyjechała mama i mówię jej to,stanęliśmy w cieniu żeby mama mogła się lepiej przyjrzeć,no i oczywiście jej zdaniem mały wyglądał normalnie. Ja jako matka mam w oczach rentgen,coś mi nie pasowało. No i przygotowałam wanienkę,syn miał małego rozebrać i mi go przynieść do łazienki. Jak on z nim przyszedł to aż się przeraziłam !!!!!Mały ma całe plecki w drobne krostki ledwo widoczne. Dziwne jest to,że na nóżkach i rączkach nie ma,tylko całe plecy wysypane i okolice pachwin. Kurna felek co to jest i od czego. Skaza białkowa wygląda inaczej jak czytałam.

Mała____moze potówki?a nie zmieniałas proszku do prania albo płynu?jakis nowy krem?cos do jedzenia?przyczyn moze byc mnóstwo.Poczekaj do jutra moze?Ale i kupki zielone i goraczka i wysypka?sama nie wiem? Annolia___no widzisz niedługo nie nastarczysz kupowac deserków. Ja dzisiaj wykapałam mała w duzej wannie razem ze starsza córcia.