Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaa swiata

mlode matki, jak to jest

Polecane posty

ciekawskaa>> w jakim celu tak mocno podkreślasz swoją pozycję zawodową i super zadowolonego partnera?? Bo ja już nie wiem, czy się chwalisz czy żalisz....straszna frustratka z Ciebie wyszła...

a mnie dziwi po co wchodzisz do tego dzialu Ciekawska? Sama mam 30lat, dziecie urodzone trzy miesiace temu- wczesniej totalny wrog posiadania potomstwa. I w zyciu nie przyszlo mi do glowy zagladac na kafeterie, a juz tym bardziej do tego dzialu:) Wydaje mi sie, ze jednak masz jakis problem ciekawska... A co do pytania- moim zdaniem kiedy spotykasz tego wlasciwego mezczyzne po prosty chcesz by z tego co jest miedzy wami powstalo cos wiecej. Przychodzi taki moment, ze chcesz z tym czlowiekiem stworzyc cos, co potocznie nazywamy rodzina. I nie mowie tu o slubie ( sama takiego nie posiadam i nie nawet nie chce) ale o malym czlowieczku, ktory juz zawsze bedzie Was laczyl. Zycze Ci z calego serca wkroczenia na ten wyzszy poziom obcowania z drugim czlowiekiem. Pozdrawiam

Gość ciekawskaa swiata
nie, nie mam kompleksow, i ciesze sie ze moge sprawiac przyjemnosc mojemu facetowi, osoba nie zrozumiala ze jest to tylko jeden z wielu przykladow rzeczy ktore po urodzeniu dziecka trzeba zmienic w zyciu Zapytalam sie z ciekawosci, myslac ze decyzja mlodej dziewczyny bedzie umotywowana czyms innym niz "pora na dziecko" czy "instynkt". Ale pewnie zle forum wybralam, przeciez zadna tu sie nie przyzna ze wpadla, albo ze nie przemyslala tej decyzji i w sumie to teraz nie ma wyboru i musi kontynuowac, albo ze jej nudno bylo w jej nudnym zyciu wiec znalazla nowa rozrywke - dziecko. A czytajac wasze posty utwierdzam sie w przekonaniu ze niewiele macie do powiedzenia :) pewnie za duzo przebywacie w towarzystwie waszych milusinskich ;) mysle ze topic mozna ta optymistyczna nuta zakonczyc.

juz była tutaj taka jedna jessy, co to kariere zawodową robiła i w podróżach służbowych non stop była :) ale na kaffe 24h/d :) tak sobie myślę, jak ktoś naprawdę pracuje na takim stanowisku itp, nie zawraca sobie dupy wchodzeniem na kafeterie a napewno nie na tematy wogóle nie dotyczące :)

i tak oto ciekawska sama sobie odpowiedziała :) samowystarczalna osoba :) sama sie zapyta samam sobie odpowie, samam sobie powie, sama się uśmieje :) po co jej dziecko :) aa i ja i pewnie nie tylko ja, nie mam potrzeby spowiadac się publicznie z tego, co ja robie mojemu facetowi w łazience :)

A co ty pearline, zazdrosna jesteś? Ma dziewczyna trochę racji! Młodo się w Polsce rodzi, wiele osób nawet nie przemyśli tej decyzji a potem narzekają że im kraj nie pomaga !

Gość a bo
emilcia się nie przechwala jaka jest wykształcona i ile języków zna i jaką ma fantastyczną prace

Gość ciekawskaaaa swiata
hehe alez was to boli ze mam dobra prace i znam jezyki :) nie myslalam ze taka zazdrosc wywolam :) a fakt, panna niewyksztalcona to bledy jej mozna wybaczyc :D przeciez wy macie najwieksze szczescie! Dziecko ktoremu nie dacie drogich zabawek bo wyrosnie na snoba, i nie pokazecie mu swiata, bo wioseczki tez sa dobre na spedzenie wakacji :)

Gość ja 22
ja mam 22 lata i 2 latke, koszmar ........ masz raczje baw sie poki mozesz

Gość ciekawskaa swiata
odwagi :) i dzieki za szczerosc!

Gość a czy ty
nie pożegnałaś się już?

Gość ciekawskaa swiata
a co cie to obchodzi? moj topic to robie na co mam ochote :) a jaki ty masz problem ze ciagle tu wlazisz? nie podoba ci sie cos to nie wchodz, przeciez nikt ci nie kaze! tak cie interesuje co sie tutaj mowi? A sama nic interesujacego do powiedzenia nie masz ;)

Gość ja mam taką propozycję
idź teraz do tej swojej kariery i robienia loda ( pewnie tylko w tym jesteś świetna ) i wróć za 20 - 30 lat wtedy pogadamy

Gość mixed _berry
za kilka dni koncze 28 lat, nie mam dzieci, rok temu rozstalam sie z facetem ktory nalegal na dziecko, a ja zawsze odkladalam to na pozniej, 3 lata temu rzucilam sie w wir pracy, wlasnie po to by moc odlozyc "na dziecko" dzis odlozylam na dziecko 100 tys zl na koncie i od stycznia zaczynam starania ze swoim wieloletnim przyjacielem( z ktorym nigdy nie spalam), mam nadzieje ze sie uda i w przyszlym roku bede sie cieszyc synem :)

Gość ciekawskaa swiata
a ja mam inna, przestan tu pisac, bo nic madrego jeszcze nie napisalas. A mezowi loda od czasu do czasu zrob, bo sobie inna znajdzie do robienia :). A swoja droga dzici plodzicie a obruszacie sie jak ktos otwarcie mowi o seksie... co za hipokryzja!

Gość ciekawskaa swiata
mixed berry :) gratuluje decyzji i przygotowania... warto bylo czekac caly wieczor na te kilka odpowiedzi :D

Gość a znasz takie
przysłowie krowa która dużo ryczy mało mleka daje? jeśli chodź trochę jesteś inteligentna to zrozumiesz aczkolwiek nie sądze :)

Gość mixed _berry
chyba wlasnie o to chodzi w zyciu prawda? zeby podejmowac decyzje swiadomie i byc pewnym ze czegos sie chce i ze to juz ten czas :) nie oszukujmy sie dziecko= kasa, owszem szczescie i radosc rowniez:)jesli jest "odpowiednie" przygotowanie:)

Gość ojojojojojojojojojojojo
miało być choć :)

Gość ciekawskaa swiata
przyslowie znam aczkolwiek porownanie z krowa do mnie nie pasuje... moze bardziej do tych ktore faktycznie mleko daja... Ale jaka kultura od ciebie bije! Przyslowia staropolski zwiazane z rolnictwem i hodowla zwierzat znasz :) Bravo!

Gość ciekawskaa swiata
dokladnie o to mixed berry! O przygotowanie (materialne i psychiczne) do roli bycia mama. Szkoda ze ludzie tak zle to odebrali :(

Gość buhaha...
ciekawska swiata z wypowiedzi na wypowiedz pograzasz sie dziewczyno:)twoje wypociny utwierdzaja nas tutaj wszystkie skad pochodzisz....ech szkoda gadac .........skad sie biora takie osoby...zenada....

Gość ciekawskaa swiata
podoba mi sie slowo zenada... w modzie w tej chwili jest?

Gość a jednak ha ha ha
mówiłam że nie zrozumie :)

Gość ciekawskaa swiata
a juz tak z ciekawosci.. to skad pochodze? za to slowo wypociny brzmi jak z ust wiejskiej nauczycielki :)

Gość widzisz ciekawska kazdy ma
inna historie, inne powody. Ja urodzilam dzieci grubo po 30tce i na odmiane powiem ci, dlaczego tak pozno. Uwazalam,ze nie mam jeszcze odpowiednich warunków ( tzn takich, jakie bym chciala), mimo dlugoletniego malzenstwa bałam sie,ze dziecko zwiaze mnie na cale zycie z jednym tylko męzczyna, nie bylam na to gotowa, poza tym bylo mi dobrze w pracy zawodowej, dobrze sie bawiłam i zupelnie nie czulam potrzeby posiadania dziecka. Moje dzieci i ja mialy, mozna powiedzic , luksusowe warunki mieszkaniowe i finansowe, odpowiedzialnych rodzicow na stanowiskach, poswiecajacych im wiele uwagi. w sumie wyszlo bdb, udaly sie, sa swietne, mamy z nimi znakomity kontakt, a ich wychywanie bylo prawdziwa przyjemnoscią. Ale: Powiem ci, ciezko jest wrocic po 40tce do pracy - mialam wysokie wymagania i bardzo wybrzydzałam, bo zakosztowałam juz sukcesów, tymczasem przez tych troche lat sytuacja sie zmienila, przyszli mlodsi. Poza tym balam sie wiazac etatem - dziecko czasem zachoruje, a i u mnie sily nie te,zeby zarwac nockę. Instytucja niani mnie nie bawiła, bo za nic nie powierzyłabym dzieci komus obcemu. No i po 30tce nie zachodzi sie w ciaze ot tak - trzeba bylo nad tym troche popracowac, bo plodnosc jest mniejsza. Poza tym to nie jest tak,ze sie "nazyjesz " przed urodzeniem dzieci, napodrozujesz,napracujesz, nabawisz i ma ci to starczyc na reszte zycia. Przeciwnie - jak sie do takigo zycia przywyklo, to nie chce sie tego zmieniac. Dlatego mysle, ze kazdy wiek ma swoje plusy i minusy. Ja swiadomie wybałam taki model, jak ty, ale rozumiem kobiety, które wyberaja inny.

Gość ciekawskaa swiata
przyslowie ktorego uzylas oznacza ze za duzo sie mowi a za malo robi. Jednak ja zdecydowalam sie zignorowac twoje zdanie z prostego powodu, na forum sie mowi, a nie robi... nastepnie uzylam przyslowia w sensie doslownym... czego ty najwidoczniej nie zrozumialas... ale tego akurat sie spodziewalam :)

Gość BARDZO MI SIĘ PODOBA
Bardzo mi się podoba wypowiedź Magdy240777 ! ;) Podpisuję się obiema rękoma pod jej słowami! Mam dosłownie identyczne jak ona podejście do życia, mimo że kilka lat mniej i nie planuję jeszcze przez jakiś czas dzieci. Zresztą w mojej rodzinie od pokoleń wszyscy je mają po 30-stce i tak jest dobrze. :)

Gość takie małe pytania moje
taaak bardzo ci zazdroszcze :) wiesz bywa tak, że lepiej pojechać na mazury z dzieckiem i pokazywać mu krówke, bociany, być szczęśliwym widząc córke biegającą po łące, niż wczasy z cyklu zdechne a wypoczne, w egipcie, w 40 stopniowym upale, bo tak wypada :) każdy wybiera to co lubi, co daje Ci prawo autorko krytykować osoby, które wybierają mniej celebrycki tryb życia, wogóle - inny model swiata od Twojego. Skoro tyle państw zwiedziłaś, powinnaś wiedzieć ze tolerancja to coś, co wyróżnia człowieka inteligentnego, wrażliwego. Uważasz się za inteligentna? pewno tak. Żyj i pozwól żyć ok?

Gość Ja mam 24 i się staram
o dziecko, bo chcę. Każdy ma prawo mieć kiedy chce. Dziecko też nie zamyka drogi na wszystko i nie kończy życia, bez przesady.