Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaa swiata

mlode matki, jak to jest

Polecane posty

Gość Więc sama jesteś prosta
Ciesz się tą swoją super pracą i pieniędzmi. Materialistką jesteś i tyle

Gość a tak swoja drogoa to chyba pr
acujesz w jakims nieróbstwie, skoro w pracy na forum siedzisz - mize po IP dojda i cie zwolnią:)

mi się wydaje, ze ona ściemnia. Nikt nie jest aż tak głupi i płytki. Prowokacja jak nic. Poza tym siedzi tu już chyba z 12 godzin - ludzie zajęci karierą nie mają tyle czasu na takie pierdoły jak zakładanie tematów na kafe.

Gość straszny_kocur-chyba masz
rację. Chociaż istnieją takie rozpieszczone zepsute pannice, bo niby z czego tak studiowała w tylu krajach? Rodzice dali, a teraz się szczyci huj wie czym.Jakby mi rodzice dali to też bym mogła zaszaleć, a nie ciułać z każdej wypłaty żeby starczyło na opłacenie studiów, czynszu i jedzenia. Została wychowana na snobkę i po co takiej dzidzia

Gość ja również myśle
ze to prowokacja ktoś kto robi taką karierę jak podaje autorka i ma takie fantastyczne życie nie siedzi tyle czasu na forum

We aren't talking about teenagers. We talk about adults. 25 year old women is not a teenager, if it is mentally, that's a pity... for her and society :D And it is not a very big deal to finish school later :P

Gość buhahahahahahahahahahahahaaaaa
Normalnie nie wierzę.... Turlam się po podłodze ze śmiechu..... Tym dwu-języcznym postem ciekawska po prostu mnie rozbroiła.... No tak, bo plebs nie zna języków obcych i nie zrozumie o czym JAŚNIE PANI SZLACHCIANKA pisze..... Trzeba mieć tupet :P

Gość Karo*
Dziecko to ogromny dar, miłość jakiej nie znasz autorko. Dziecko kocha się niesamowicie :-) a jak się ma jedno to się chce i drugie czasami trzecie ... :-) Zresztą każdy człowiek ma inną receptę na szczęście. 🌼

Gość o kurcze pieczone
rafinka ty znasz języki obce? przecież kobiety które mają dzieci nie znają :) :)

no kuźwa znam :D i co dziwne, znałam już zanim urodziłam dziecko w skandalicznie młodym wieku 22 lat :D:D:D:D:D

czesc rafinka :) ale wesoło się dzien zaczyna :) post dwujęzyczny wygrał w tym tygodniu jako szczyt absurdu :) gratuluje :)

Gość tylko nie mów
że jeszcze seks uprawiasz :) kobieta która ma dzieci to przecież siedzi cały dzień w tłustych włosach i rozciągniętych dresach w domu nie uprawia seku a jej mąż napewno ma kochankę :)

Gość glupie pytanie
Hmm, mi zaraz stuknie 26 i jak patrze na kolezanke, ktora w dzieci zabawila sie na studiach (wcale nie z wpadki - wyszla za maz na pierwszym roku, na drugim miala dziekanke z powodu pierwszego dziecka, zaraz urodzilo sie tez drugie) ... to szczerze jej zazdroszcze. Dzieci juz chodza do przedszkola, starsza idzie do zerowki a za 10 lat oboje beda juz na tyle dorosli, ze nie beda potrzebowali rodzicow. A ona wciaz bedzie mloda. Majac 45 lata dzieci wyjda z domu i bedzie jeszce czas nacieszyc sie zyciem. I sama tez sie zastanawiam czy nie zdecydowac sie na dziecko juz teraz.

Gość przyszlam mama 24
No przecież autorka napisała, że z takimi prostakami jak my siedzącymi na kafe nie będzie pisała heheh Pinda jedna rozpieszczona.A niech sobie dzieci wcale nie ma, ale na po co krytykuje matki. To ja już się boję, że uczyłam się języków i studiowałam, a po urodzeniu dziecka cofnę się w rozwoju :P I w dodatku ten sex, kurczę szkoda, że "matce polce " nie wolno, bo ja tak lubię :( Muszę męża ostrzec

Gość kurcze przecież
taka wycieczka do egiptu wcale nie jest droga i nie trzeba mieć niewiadomo ile kasy żeby sobie na to pozwolić jak się dobrze poszuka to za 1500 zł od osoby można tam pojechać i to w wersji all inclusive. Już wczasy nad naszym polski morzem są droższe bo jak ostatnio się dowiadywałam doba w ładnym pensjonacie kosztuje 200 zł bez wyżywienia

no ale chodzi jej o to ze z dzieckiem nie da rady :) Bo jak sama napisała, ledwo przeżyła na tej wycieczce, ukrop wykańczający :)

Gość przyszła mama no coś
ty nie wiedziała? "matki polki" nie robią seksu no chyba że w celu spłodzenia kolejnego potomka ale napewno nie dla przyjemności

Gość przyszłam mama 24
Do "glupie pytanie" To wcale nie jest głupie pytanie.Ja też tak stwierdziłam.Dlatego chcę mieć teraz dziecko, ale to nie jest takie proste jak niektórzy myślą "No dobra to ja sobie zrobię dziecko jak będę miała 32 lata, w taki i takim miesiącu i będzie ok".Tylko my się staramy o dziecko już 4 miesiąc, a moja przyjaciółka już 14 miesięcy. Nie wystarczy pstryknąć palcem jak się zachce dzidzi. I też studiuję

Gość szeszeszesze
autorko tematu!! zgadzam się całkowicie z twoim podejściem i podpisuję się rekami i nogami pod tym, co piszesz!!! tez mam 25 lat , czuje się bardzo młodo i az mi sie zle robi jak widze to typowo polskie podejście do robienia dzieci przed 30-stką. dziecipowinno się mieć jak sie bedzie odpowiednio dojrzałym (nie chodzi o określony wiek) i jak się tego naprawde bedzie chciało. czasami mam wrażenia ze Polska zatrzymała się w rozwoju w średniowiecznej wsiurze...

Gość kurcze a ja dałam radę
w maju byłam z synkiem tydzień w egipcie i oboje daliśmy rade :) zdażył się cud normalnie :)

Gość Przyszłam mama 24
"przyszła mama no coś ty nie wiedziała? "matki polki" nie robią seksu no chyba że w celu spłodzenia kolejnego potomka ale napewno nie dla przyjemności" O cholera to ja może poczekam jak autorka tak do 42 roku życia jak mi i mężowi zacznie libido spadać. To nie będzie taki szok z braku sexu

tez mam takie wrazenie, jak czytam gdy ktoś próbuje przyświrować wycieczkami i znajomością języków :) przecież to już jest pewna norma, nie powód do przechwałek nie? :)

Starcie: CIEKAWSKA vs RESZTA FORUM zakończyło się wynikiem: 0:1 na korzyść Forumowiczek :D :D Piąteczka dziewczyny, ciekawska wymiękła.... :P

Gość Przyszłam mama 24
Nie no chyba nie chodziło nam o to żeby ją zgnębić tylko sprowadzić na ziemię, ale chyba wpadła w samozachwyt i się zmyła :P Fajnie jak pisała, że jej koleżanka zaszła w ciąże w wieku 41 lat i ok. To niech czeka.Wtedy szanse na zajście są małe i będzie się starała, aż ją menopauza dopadnie i będzie lament.

No jasne, nikt nie chciał jej na początku gnębić, ale jak się zaczęła wymądrzać to sama się prosiła. Cholera, taka tupeciara że nie ma co jej żałować. Teraz pewnie przeszukuje szuflady w poszukiwaniu biletów, certyfikatów, dyplomów i zagranicznych artykułów do przepisania i pochwalenia się że zna języki... Pewnie myśli że góruje nad nami intelektem i doświadczeniem życiowym. Taaa.... Jeżeli ktoś chce mieć dziecko po 30 - jego osobista sprawa. Ale nie rozumiem dlaczego ta laska obraża tych którzy myślą inaczej niż ona...