Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie maj i kwiaty

problem z soczewkami kontaktowymi

Polecane posty

Gość lubie maj i kwiaty

nosze je juz ladnych kilka lat i od ok pol roku mam problem. na poczatku myslalam, ze to oko mnie boli, tak u gory. jednak okulista stwierdzil, ze to powieka, ze jest jakis stan zapalny - jakby takie babelki pod powieka i ze to czesto u noszacych soczewki. mialam krople zaditen, ktore pomogly. po 2 miesiach problem powrocil i znow uzylam zaditenu. minely znow 2 miesiace i znow czuje tam bol. mial ktos podobnie? moze odrzucic soczewki calkowicie???

Gość rgtyh
a moze isc jeszce raz do lekarza?

Ja noszę już kilka lat i jak do tej pory nie miałam problemów. A dbasz odpowiednio o higienę? Tzn zmieniasz codziennie płyn, czyścisz soczewki pocierając je? Myjesz przede wszystkim ręce przed ściągnięciem lub założeniem soczewek? Zawsze zmywasz makijaż? Przyczyną mogą być kosmetyki których używasz, niekoniecznie soczewki.

Gość lubie maj i kwiaty
dbam i o soczewki i o higiene podczas sciagania i zakladania soczewek. z tego co mi mowil ten okulista w tedy, to jest to jakis rodzaj alergii (???) i takie tez krople zapisal, bo na ulotce bylo napisane, ze krople sa antyalergiczne. zapisalam sie innego lekarza, zobaczymy co powie, ale to dopiero za pare dni. a poki co dalej szukam osob z podobnymi objawami.

Gość lubie maj i kwiaty
aaaa i mowil jeszcze to czesta przypadlosc noszacych soczewki, ale w sumie to nie wiem.