Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamakiik

przyszłe mamy - nie boicie się takich rzeczy?????

Polecane posty

Gość mamamamamakiik

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c6/Patauface.PNG/180px-Patauface.PNG&imgrefurl=http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%25C3%25B3%25C5%2582_Pataua&usg=__wQSg2pEOfY5VoXV2TRkz_cN0I10=&h=240&w=180&sz=81&hl=pl&start=16&um=1&tbnid=gw7L85IeDjDV0M:&tbnh=110&tbnw=83&prev=/images%3Fq%3DZesp%25C3%25B3%25C5%2582%2BAngelmana%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DX%26um%3D1

Gość dfvdf
a od czego sa badania prenatalne??

Gość LucynkaWuwu
Wybaczamy, nie, nie boimy sie, bo ryzyko praktycznie nie istnieje. Wieksza szansa spotkac czlowieka Twojego pokroju. A takim dzieciom naprawde wyrazy ogromnego wspolczucia.

Gość mamamamamakiik
chodzi mi o rzeczy tego typu a nie tą dokładnie chorobę. ile znasz kobiet, które miały robione badania prenatalne?? z resztą co Ci badania pomogą?

Gość mamamamamakiik
up

Gość krysiaA_kk
a Ty nie strasz

wiesz co nie wiem po co to robisz, ja panicznie boje sie wszystkiego a nawet w ciazy nie jestem przez cos takiego pozniej bede miala schizy, a tego dzieciatka strasznie mi zal okropnie zycie go pokaralo

Gość niebieski...
a co jest na tym zdj bo panicznie sie boje go otworzyc :( wogóle jestem panikara jeśli chodzi o ciąze, poród itp

Gość rtgrg
Na zespół Patau są badania. Wykrywa go badania przezierności karkowej. Ja wrpawdzie nie mialam wykonanego tego badania ale i tak uważam że prawdopodobieństwo jest znikome, a i paę innych danych u mojego nienarodzonego dziecka to wyklucza. Generalnie rzecz biorąc strachu się nie uniknie ale jakoś żyć trzeba a wiadomo że nagłe przypadki są bardziej prawdopodobne niż np uszkodzenia płodu. A przecież nie kładziemy się na wszelki wypadek do rumny...

Gość rtyr
niebieski, nei wiem co jest w linku bo nie otwieram sprawdzonych ale wychwycilam słowo Patau i sprawdziłam zdjęcia przez wyszukiwarkę. Można znaleźć w ten sposób, np na Wikipedii, zdjęcia noworodków ze zniekształconymi twarzami, zbyt wieloma paluszkami itd.

Gość xxll
po co to robicie po co takie rzeczy umieszczacie na forum i głupio się pytacie czy się nie boimy każda kobieta chce mieć zdrowego ślicznego dzidziusia - chyba ktoś ma żle w głowie poukładane

Gość badania prenatalne
w niczym nie pomogą, chyba tylko w tym, że kobieta przygotuje się na narodziny chorego dziecka i nie będzie w szoku po porodzie. Prawda jest taka, że nawet gdyby usunąc ciążę, lekarze z końcowym wynikiem badań zwlekali by tak długo, by upłynął czas do możliwości wykonania tego zabiegu. Z drugiej strony nacisk społeczenstwa... eeh

Gość dzadzudzi
frajerzy, badania prenatalne sa nie tylko po to, by ewentualnie wykonac aborcje. badania prenatalne sa glownie po to, by moc jak najszybciej reagowac na zaburzenia rozwmoju dziecka! czasem zabieg mozna przeprowadzic jeszcze w brzuchy mamy i dziecko rodzi sie zdrowe, albo z duzo mniejsza wada, w innych przypadkach mozna zrobic diagnistyke przed urodzeniem i zaraz po porodzie zoperowac dziecko, zeby moglo normalnie zyc.... po to sa badania prenatalne!!!