Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy

moja 1 misięczzna córka wciąż płacze

Polecane posty

Gość od kiedy

wciąż płacze, wiem że to przez kolki albo śpi albo je...a kiedy zacznie choć na chwilę się pouśmiechać lub pobawić karuzelą lub nią się zainterwsować? jestem może niecierpliwa no ale męczy mnie noszenie jej non stop bo wyje...nie wiem czy ktos mnie zrozumie ale to moje pierwsze dziecko i wciąż się uczę co i jak

Witaj Na początku napisze Ci,ze trudno miesięczne dziecko zabawic zabawkami.Doskonale Cię rozumiem ,bo sama przeszłam kolki z moja córeczką.Domyślam się,ze próbowałaś wszystkiego???u nas sprawdzil się majeranek-zaparzona łyżeczka majeranku,odcedzona przez pieluszke tetrową,dosłodzic troszke,podawac do picia kilka razy dziennie.Gazy idą aż miło:))Kładz też dzidzię często na brzuszku po kilka minut.Powodzenia

eh Ja cie rozumiem przechodze to z synkiem am 5 tygodni eh..ciagle placze:( az przykro patrzec na cierpienie malenstwa. w czwartek ide do lekarza bo nic nie pomaga.. Najgorzej jak chce mu sie spac a nie mzoe bo go boli.. Jak lezy widac chcialby sie pousmiechac i po swojemu pomruczec ale ciagle placze bo brzuszek :/

Gość po pierwsze nie
uczcie dzieci nosic na rekach i tak na kolke nie pomoze , po drugie czy jestescie pewne, ze dziecko najadlo sie wystarczajaco, po trzecie zapomnijcie o zabawkach jak dziecko ma miesiac.

Gość dzikamika
jasne nalepiej niech rzuca dziecko w kat..idiotka

Jeśli dziecko płacze ciągle - dosłownie ciągle z przerwami na jedzenie czy sen, to warto skonsultować to z pediatrą. Pediatra prawdopodobnie zleci wykonanie badania moczu i krwi a ponad to konsultację neurologiczną. Czasami się zdarza, ze dziecko ma kłopoty z pęcherzem, wzmożone napięcie mięśniowe, anemię itp. Warto się poradzić tych lekarzy bo wykluczą wszelkie nieprawidłowości to po pierwsze, po drugie rozwieję wasze wszelkie wątpliwości i niepokoje a po trzecie jeśli coś dziecku dolega, szybko zdiagnozują i wyleczą a co za tym idzie płacz ustanie :-)) Wiem coś o tym bo moja starsza córcia ciągle płakała. Okazało się, że kolki owszem dolegają dziecku ale poza tym ma wzmożone napięcie i to tez jest powód płaczu. Dostałam skierowanie na rehabilitację i wszystko minęło :-)) Powodzenia :-D

Gość radaak
moze plakac tez z glodu za malo moze jesc moj malutki tez na poczatku plakal bo sie nie najadal zaczelam odciagac pokarm i patrzec ile mu wystacza jak dawalam tyle ile mialo byc to spal swietnie i byl grzeczniutki . a na kolki moze sprobuj sab simplex lub lefax