Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie podkłady po porodzie

Jakie najlepsze podkłady po porodzie ?

Polecane posty

Powiedzcie drogie panie jakie najlepiej kupić podkłady po porodzie i ile? Czy te zwykłe się sprawdzają ? Nie przesuwają się ? Nie przeciekają? http://www.allegro.pl/item722722688_podklady_poporodowe_27cm_ginekologiczne_10szt_m_1.html A może wystarczą zwykłe większe podpaski? Przynajmniej mają ten pasek z klejem. A może lepiej kupić takie droższe? http://www.allegro.pl/item730420878_opak_12x_wklady_poporodowe_abena_normal_gratis.html

Będę miała znieczulenie :) A jak będę musiała co 15 min wstawać, żeby zmienić przeciekający podkład, to wierz mi, że to nie jest wszystko jedno jaki.

Gość o rany......
ta krew znowu sie hektolitrami nie wali....

Dziękuję bardzo za pomocne odpowiedzi. Zapytam gdzie indziej. Nie pozdrawiam.

wes jakiekolwiek najtańsze jakieś wcale nie cieknie dużo ciągle, owszem w 1 dobie tak ale potem spokojniej... a zaoszczedzoną kasę na pieluchy dla dziecka lepiej przeznacz :P

Gość a ja napisze tak.....
a co myslisz ze ja nie mialam zzo? mialam, ale za wiele sobie po tym nie obiecuj ;) przestaje dzialac jak najbardziej jest potrzebne.

Gość hie hie hie....
dupsko to cię przez tydzień przynajmniej napierniczać będzie :) a to bardziej wkurwiający ból od samego porodu. Ja przez tydzień siedziałam z biedą na jednym półdupku.

mialam ZOO polecam !!! po 12 h dali mi calosc 17 h ale sam porod nie bolal potem dostajesz w szpiatlu podklady a w domku podpaski wsytarcza ja nwet wkladki nosilam:) albo bez majtek najlepiej tak

ja tak samo, najgorzej to przeciecie cipki boli, siedziec nie mozna lezec nie mozna, sikac i kupy robic ;/ i nie ma juz zzo moja droga aurtorko . kto to nacinanie kuźwa wymysli????

to dostalas jakas konska dawke za 400 zl, na mnie i na moje kolezanki refundowane zzo NIE ZADZIALAO! pytalam, konsultowalam sie i wiem ze to jedna wileka sciema NFZ!

ja mialam zoo i naciecie nic nie bolalo!!! jak by mi nie powiedziala bym nie poczula naprawde, a skurcze wiedzialam ze sa ale nic nie bolaly , oczywiscie pierwsz 12 h owszem skurcze bolaly ale przed wbiciem sie do kregoslupa dali mi miejscowe znieczulenie wiec wbicie nie bolalo ale wiecej nie rodze!!! mam rocznego synka i zostaje przy jednym

nie dostalam za darmo w tym szpitalu nie mozna bylo kupic na zyczenie bo nie maja takich praw a dawka dobra byla bo wiedzialam co sie dzieje i kiedy przec ale nie bolalo:) dobrego anastozjoga mialam a nawet dwoch:) stal przy mnie 3 h i pilnowal

Gość leżeć to jeszcze jako tako
tylko, że przy dziecko to się raczej nie poleży :) moja ma już miesiąc i dzięki Bogu już zapomniałam o bólu krocza. sikałam na stojąco pod prysznicem bo na kiblu siedzenie odpadało tak mnie wszystko bolało, a kupę zrobiłam dopiero tydzień po porodzie, ale myślałam, ze ducha wyzionę na tym kiblu. masakra.

a jak dzis placisz to ok 800 zl ! a ja mialam wskazania medyczne do tego dlatego dali bo po 12 h skurczow nic sie nie dzialo dlatego dali na przyspieszenie akcji i podzialo po 2 h juz byl postep duzy

Gość leżeć to jeszcze jako tako
ja nie miałam zzo ale do naciecia dali mi znieczulenie miejscowe w cipkę i nic nie czułam, do szycia też dostalam znieczulenie, ale czułam ja klekarz nić przeciągał przez skóre. brrr... :O

a ja kupe na drugi dzien... sikalam pod prysznicem 2 dni a siedzialam jakos po 2 dniach ale mega krzywo na jednym poldupku ;p

ja widzialam te igly to juz bylo mi slabo ale sie tym wtedy nie przejmowalam bo byly problemy z synkiem urodzil sie 4 pkt tylko i nie mogl zlapac oddechu nie krzyknal ! wiec lekarze panika i zaczeli dzialac ale po 10 minutach bylo 9 pkt tak czy siak dziecko urodzone w zamartwicy - termin lekarzy dla dzieci ponizej 6 pkt