Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w ciąży to się zmienia

Jedzienie dużej ilości nabiału w ciąży?

Polecane posty

Od 7 miesiąca ciąży strasznie mam ochotę na wszelkiego rodzaju nabuiał - dosłownie cała moja dzienna racja pokarmowa mogłaby się składać z serków, jogurtów, mleka itp. Oczywiście jadam tez inne rzeczy, ale napbiały jem bardzo dużo, pije tez duzo mleka. We wczesniejszych miesiacahc tak nie było. Czy jedzenie dużej ilości produktów nabiałowych może miec wpływ na to, ze dziecko będzie uczulone lub będzie miało skaze białkową???

Gość i ja tak mam też
A myślałam, że tylko ja tak mam :) I też jestem w 7 m-cu. Jako dziecko miałam skazę białkową i nigdy nie lubiłam nabiału. A teraz litr mleka dziennie muszę wypić i nic mi po nim nie jest. Może organizm potrzebuje wapnia ? Nie sądzę, żeby nabiał szkodził w ciąży, ale w trakcie karmienia na pewno go ograniczę.

Gość ja tez tk mialam
dzieci ok

pytam o to, bo nie wiem czy mam się na siłę ograniczać, odstawiać te produkty czy moge sobie spokojnie pozwalac na picie melka, jogurty i serki, które teraz wręcz uwielbiam

Gość i ja tak mam też
Ja nie ograniczam teraz, organizm sam wie co mu potrzeba, mało jem mięsa to chociaż nabiałem nadrobię. Ograniczę dopiero w trakcie karmienia, bo mały może po mnie odziedziczyć skazę białkową.

kurcze no, a zdania są niby podzielone na ten temat :)