Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bochenka 29/30

Jak zmienił się wasz wygląd po urodzeniu dziecka?

Polecane posty

Ja tez strasznie wygladam.Wazylam 60 kg przed porodem a w dniu porodu 100 kg! Z niedowagi na nadwage :( mam 175 cm wzrostu! Jestem zalamana tym :( Brzuch mam strasznie wielki,przed ciaza żebra bylo widać,piersi obwisly przed ciaza mialam strasznie duze :( Ja jestem soba zalamana..Jestem gruba..I najgorsze,ze to tak skora mi zostala!!!

U mnie bilans strat i zysków w wyglądzie po porodzie wygląda tak sobie. Ogólnie jestem zadowolona z wyglądu fizycznego i tak psychicznie, bo czuję się bardziej kobieca itp., ale jednak z drugiej strony ciąża odcisnęła piętno w niektórych rzeczach minusy: -pogorszyła mi się cera strasznie (zresztą już w ciąży), pomóc to może mi chyba tylko dermatolog, ale teraz pewnie i tak nic sensownego nie przepisze, bo karmię piersią nadal. Mała gimnastyka z bazą i podkładem i jest ok., ale bez podkładu ani rusz - brzuch mam płaski, nie potrzebuję pasów wyszczuplających, ale nie jest tak idealny jak przed ciążą - pomimo, że miałam zdrowe wszystkie zęby, już wiem, że min. dwa muszę zrobić - piersi jak narazie wyglądają dobrze, ale nie wiem co będzie jak przestanę karmić plusy: - większe biodra - trochę większa waga niż przed ciążą, jakieś 3 kg, z tego akurat się cieszę bo zawsze chciałam przytyć - zero rozstępów - no i tak ogólnie dalej noszę rozmiar 34-36, więc nie jest źle

Gość TQ
Evi skoro masz rozstępyna piersiach pod spodem ze ich nie widać, to musza ci strasznie wisieć. bo jakos p ciąży choć nie mam rozstepow to widac co jest pod spodem piersi, jak tego moze być nie widac? Msz zwisy do brzucha czy co?dodam,że wcale nie mam malych, duże C.

Gość Po pierwszym porodzie było ok
tylko przytyłam; do zrzucenia. Potem było juz gorzej. Twarz zmieni sie, gdy wreszcie wypoczniesz.

Gość magdaamama
ty TQ....może najpierw przeczytaj jaki jest temat topiku a potem sie udzielaj..a to czy komuś coś wisi czy nie to nie twoja sprawa wścibska, wstrętna babo...urodz dziecko mądralo to wtedy pogadamy...a teraz wypad...

Gość dorotka ma kotka w kropki
maria22111 witaj w klubie :( ja przed porodem ważyłam 88 kg przy 176 cm. W dniu porodu 113 kg !!!! dziś mam na wadze 93 kg więc nadal 5 kg więcej. piersi nie są jędrne, trochę sflaczały - karmiłam 14 miesięcy. Brzuch nadal wypukły, opoonka pociążowa wisi. brzuch pokryty rozstępami 😭 jedyne co mi sie podoba to moja twarz, włosy. reszta tragedia. jestem na diecie ale cholernie ciężko mi to idzie

Gość fullmoon
urodziłam dwoje dzieci i mój wygląd nie zmienił się jakoś szczególnie. ważę mniej niż przed pierwszą ciążą, mam płaski brzuch, cyce nie obwisły - nie karmiłam, może dlatego. rozstępu nie dorobiłam się ani jednego, mimo, że nie używałam specjalnych kremów. więc ogólnie nie jest źle, ale.. w szczegółach już nie tak różowo. skóra na brzuchu nie tak napięta jak kiedyś, ciało mniej jędrne, twarz szara, zmęczona. włosów wypadła chyba połowa, na szczęście już odrastają. mam nadzieję, że z czasem będzie jeszcze lepiej, jak się wreszcie porządnie wyśpię i zacznę ćwiczyć. oby :) pozdrowienia dla wszystkich mamuś :)

Gość TQ
no własnie urodzilam, rok temu, wygladam super, nawet blizny nie ma po cesarce, miałam kuracje kolagenową, która ją usuneła, wymiary 90-58-90 zostaly, rozsępow żadnych nie ma jest git. Ale kolezanki co rodzily naturalnie mówia,że juz nigdy w penych miejscach nie bedą jakie byly. Peszek. Ale to nie isttne bo polowa ich mezów i tak ma inne na boku.

Gość XeniaG28
Ja po urodzeniu dziecka mam okropne cycki straszne rozstępy i bardzo schudłam

Gość cialo jak u 80 letniej babci
tak mam,po 2 porodach gdzie tylam po 20 pare kilo w ciązy mam koszmarny brzuch skora wiotka w dodatku rozstepy wszedzie masakra:(

Gość do TQ
zaloze sie ze twoj ma kochanke na boku majac taka s u k e na boka hahahah chcialabym zoabczyc te wymiary łaaaa

Gość TQ
mój akurat nie ma, ale co sie dziwic, sglaczale, rozlazle babska sie z nich zrobiły, a takie fajne dziewczyny były.

ja tez mam takie wymiary :) ale to nie jest czeste po urodzeniu dziecka to sie tak nie chwal... bo po drugim moze byc inaczej co do blizny nie wierze ze jej nie widac bo mialam miesiac po porodzie operacje wyrostka i 5 szwow do dzis jest brzydka blizna! mimo antybiotyku kremow itd

TQ- jakby wszystko było takie proste jak się Tobie wydaje to matka córce zbierałaby na cesarskie cięcie(mialam na zyczenie)... Wg Twojej genialnej filozofii kobiety po cc nie sa zdradzane, bo sa zadbane i takie same na dole jak przed pojawieniem sie dziecka na swiecie,natomiast te po porodzie naturalnym to pasztety z wiadrem miedzy nogami.......Gratuluję blondynko. Troche pokory,jeszcze moze od zycia kopniaka w dupsko nie dostalas,ale chociaz Ci tego nie zycze,moze za 2 lata,moze za 10 a moze za 2 miesiace to się zmieni....Wtedy szybko nabierzesz pokory pzd

Gość magdaamama
tak, tak TQ..twój mąż na pewno nie ma kochanki...buahahahaha...i ty tak dobrze o tym wiesz bo oczywiscie gdyby miał to by cie o tym poinformował ...no co za tępa krowa z ciebie...

bosz... i zawsze na kazdym topiku znajdzie sie jakis cymbal, ktory tylko po to wpiepszy swoje zenujace 3 grosze, zeby napluc jadem... TQ ja wiem co ci opadlo po porodzie - IQ

Gość urodze 5te dziecko...
I powiem wam,ze nic sie nie zmienilo,jak cialo sie spiep...lo po pierwszym i drugim,tak ani w jedna ani w druga nie widac zmian,pomimo tego ze dbalam,kupowalam markowe kosmetyki do ciala,teraz gdy urodze (moje ostatnie dziecko)planuje poddac sie liftingowi ciala,czyli tummy-tuck (na slowacji) a druga rzecza beda implanty z silikonu.I po klopocie:)

Gość elene
No coż - po debiucie . Parę latek temu .. Przed byłam szczupła nawet trochę chuda. Plus : nie roztyłam się ,brak celulitow ,rozstępów czego się panicznie balam .. Minus niestety brzuszek idealnie płask i dawniej , stał sie -no coż nieidelany troszkę, nie taki sprężysty ,została mi fałdka .. A znam panią która ma super -rodzila cc ma tylko malą bliznę i płaski brzuch .. Przybyło mi trochę w biodrach i w pupie zaokrąglilam się tam ,mężowi to się podoba więc ok .. Do tego uda -też większe ale że wcześniej były chude więc nie jest koszmarnie .. Piersi byly małe ,dziewczęce nie obwisły jakoś specjalnie choć straciły na sprężystosci (mimo że krótko karmiłam ). Niestety zaczynam zaddrościć tym dziewczynom co swoje małe noszą bez stanika u mnie to już nie to .. Rozstępów na biuście nie mam z pozostalości to zostało przebarwienie sutków(zrobiły się też większe i twardsze -czasem to troszkę krępujące w letnich ciuchach .. ) plus powiększenie i ściemnienie otoczek. Z wlosów to popsuly sie po urodzeniu ale potem się poprawiło .. I tyle chyba ...

Gość mama malego Danielka
Jestem 4 tygodnie po porodzie i hmm...co sie u mnie zmienilo...w sumie prawie wszystko :) W spodnie sprzed ciazy sie niestety nie mieszcze, rozstepow cala ciaze nie mialam, a przedwczoraj zauwazylam, ze pojawily mi sie na piersiach, ale sama zdazylam zauwazyc, ze gwaltownie urosly (choc specjalnie mnie to jakos nie martwi, bo znajduja sie "pod" piersiami, wiec zbyt widoczne nie sa), poniewaz karmie piersia, zwisow narazie nie mam :), co tam jeszcze...no ogolnie jestem troche pulchniejsza niz przed ciaza i brzuch mam troche sflaczaly, ale nie jest bardzo zle :) I moze napisze jeden plus, zeby choc troche poprawic sobie humor po tych wszystkich negatywach, a wiec w ciazy bardzo poprawila mi sie cera, wlosy i paznokcie i cera nadal mi prominiuje (oczywiscie bardziej z pomoca pudru i rozswitlacza, ale jest dobrze :) )

Wcale się nie zmieniło moje ciało. Mięśnie na brzuchu trochę luźniejsze na początku ale kwestia ćwiczeń i wszystko wraca do normy. Nie widać, że rodziłam.

mamo Danielka, 4 tygodnie to mało, ja po 6 tygodniach nie mogłam na siebie patrzeć, brzuch miałam odstający do ok 3-4 miesiąca a karmię piersią i wydawało mi się, że macica powinna już się do tego czasu zmniejszyć. Skóra na brzuchu też długo była taka.. no, lekko flakowata.. dopiero niedawno nie widzę różnicy, jest jędrna jak była. Jestem rok po porodzie.

Gość mama malego Danielka
ngLka - dziekuje za mile slowa, bo przyznam, ze mnie pocieszylas :) Dzis musialam kupic sobie 2 pray dzinsow, bo w stare za cholere sie nie mieszcze, a na ciazowe spodnie z gumka juz patrzec nie moge...:) Mam nadzieje, ze troche mi tych kg spadnie przez kolejne miesiace.

Gość ryczaca trzydziestka
u mnie 2 porody w odstepie 2 lat i twarz wyglada nie ciekawie :( - wydluzyl mi sie nos ! , nigdy nie byl may, mam drobna twarz a teraz na wszystkich swoich zdjeciach widze wielki, szpiczasty nochal :O - zostaly mi brazowe plamy pociazowe , glownie na czole i w okolicach ust , zadne kremy tego nie wybielaja, nawet przez makijaz przebija - oczy zapadniete, cera szara , nie ma tej swiezosci co kiedys zostalo mi 1-1,5 kg glownie wokol talii , rece i nogi mam chude, ale opona wokol brzucha wissi ....

Gość magdaaamama
przepraszam,ze jestem taka zgorzkniala, ale po ciaży wyglądam jak zuzyty inkubator, a mąż nie chce mnie patykiem nawet dotkąć.

Gość TQ
rycząca musisz wyglądac okropnie, smiac mi sie chce jak baby chudae a na brzuchu wulkanizacja, cycki jak dwa worki po kapuście, fuuujjjj

Gość TQ
113 kg jakie mozna tak zapuscuić. jezu spadam z tego tematu pasztetów.