Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu nie wiem

jak to powinno być

Polecane posty

Gość znowu nie wiem

U dzieci 6-7 miesęcznych - ile razy powinny jesć i co? karmie piersią i daje obiadki i deserki ( kaszka i owoce ).Ile drzemek w ciągu dnia i czy powinny byc one po jedzonku czy pozniej?

Gość nikt nie wie
up

Gość znowu nie wiem
pomoze ktos? Jak jest u Was!?

Ja swojemu synkowi daję: rano kaszka albo pierś, drzemka, jak wstaje znowu pierś, potem jabłuszko albo inny deserek, obiadek, spacer- drzemka, pierś, kaszka, po kąpieli znowu pierś. Do niedawna spał 3 razy w ciągu dnia, ale coraz trudniej było mu usnąć i "przestawiłam" go na dwie drzemki- usypia łatwiej i śpi dłużej, ok. 1- 1,5 godz. Do picia daję albo herbatkę, albo soczek, ale za bardzo nie lubi.

Gość znowu nie wiem
a jak usypiasz? Podobno 5-6 karmien na dobe to max a przeciez w nocy jeszcze sie budzą:(

Z usypianiem to różnie bywa, bo zasypia raz przy piersi, czasami sam, czasami w kołysce go kładę. Nie zawsze chce zasnąć sam. Te posiłki tak mniej więcej wyglądają, staram się żeby były o jednakowych porach, ale ogólnie to karmię piersią kiedy chce

Gość znowu nie wiem
bo nie chcialabym przekarmic - niby w tym wieku powinny jesc 5razy na dobę.

magderina-> przeczytałam Cię i myślę "rano pierś...hmm na śniadanie?, potem znowu pierś?...no dobra może jej ze śniadania zostaje, ale co? po drzemce znowu? wariatka jakaś". Dopiero przy kolacji zajarzyłam, że nie o pierś z kurczaka chodzi:) Jednak matki mają swój świat słów:) Pozdrawiam:)