Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macmiror

Czy któraś stosowała macmiror w ciąży?

Polecane posty

Gość macmiror

Dziś przepisała mi go ginekolożka. Staramy się o dziecko bardzo dłuuuuugo i choc straciłam juz nadzieję to jednak jakas możliwość istnieje że jestem w ciąży. Przynajmniej teoretycznie. Chciałabym wiedziec czy ktoras z was stosowała ten lek będąc w ciąży. Bo juz sama nie wiem czy poczekac do skonczenia kolejnej miesiączki czy zacząc juz teraz stosowac. Niby na ulotce pisze ze decyduje o tym lekarz. Ale chciałabym wiedziec czy u was jakies skutki uboczne wystapily.

stosowalam, duzo dziewczyn stosuje to w ciazy bo dziala na paciorkowca, ale nie wiem jak to wyglada w pierwszym trymestrze ciazy

Gość macmiror
no własnie. Jak tak czytam to dziewczyny przyjmowały w 2 lub 3 trymestrze. Czy brał ktoś ten lek we wczesnej ciąży?

Hej, ja stosowałam ten lek w ciąży, w II trymestrze. Nie wystąpiły u mnie żadne skutki uboczne a infekcję wyleczyłam. Myślę, że powinnaś podjąć decyzję na podstawie informacji od lekarza, ewentualnie zadzwonić na infolinię producenta leku. Zawsze znajdą się osoby, które nie miały skutków ubocznych, jak również takie, którym dany lek niestety zaszkodził, jeśli mógł mieć też takie niepożądane działanie. Ja miałam ogromny dylemat, bo miałam infekcję, do wyleczenia której żaden lekarz nie mógł dobrać bezpiecznego leku...Stanęło na macmirorze i zadziałało. W każdym razie chyba lepiej byloby gdybyś jak najszybciej poszła do lekarza i jeszcze raz spytala o ewentualne skutki uboczne. Pozdrawiam

Gość uuuuuuuuppppppppppppp