Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

mam do was bardzo wazne pytanie i w tej sprawie tylko wy mozecie m pomoc blagam!

Polecane posty

26 sierpnia mialam usg no i jest oki dziecko sie ruszalo wg dzisiaj bylam u lekarza po odebranie wynikow z krwi i chcial zobaczyc ruchy dziecka i jak same wiecie jezdzil mi taka kuleczka jak na usg no i bylo rano fakt faktem i nie wyczul tych ruchow usmiechnol sie i powiedzial twoje dziecko nie chce sie ze mna pobawic hehe pewnie jeszcze spi bo czasami tak rano nie czuc ruchow i mowi ze to normalne i ze jest wzystko oki pS: badania z krwi rownierz byly dobre i nie wiem co am myslec tez takmialyscie prosze odpowiedzcie błagam chyba jak by bylo cos nie tak to raczej bym czula i bylo by mi nie dobrze jestem w ciazy 3miesiace i 2tygodnie

spokojnie czasmi tak bywa ze dziecko malo sie rusza i czasmi nie czuc jego ruchow.skoro badania wyszly ok to nie ma sie co martwic.glowa do gory :)

a ja sie wlsnie martwie :(:(:(:(:(:(:(:( ze ich nie wyczul lekarz ehhh

Gość nie masz co się
denerwować bo to normalne że dziecko czasem się nie rusza! A skoro spało to chyba nie ma powodów do obaw... Ja mam termin na październik a mimo to są dni że słabo czuję ruchy i na usg też się zdarza że mała śpi i lekarz jej nie może dobudzić...

naprawde sie nie martw bo nie ma o co.mialas jedno badanie i dziecko sie nie ruszalo moze taki dzien i juz.zdarza sie i nic na to nie poradzisz.

dziekuje wam dziewczyny troche sie uspokoilam no ja w sumie mysle tak ze gdyby juz cos to bym sie zle czula a ja sie czuje bardzo dobrze a dzis jest moj 1 dzien w ktorym mam wilcz apetyt nie moge sie opanowac :] hehehe

spokojnie :) ,oczywiście,że wszystko jest w porządku i zdarza się ,ze dziecko w danej chwili nie rusza sie.Gdyby było coś niepokojącego,to lekarz na pewno zaleciłby dodatkowe badania,lub powtórzył usg.Napisz jeszcze jak możesz ile dokładnie tygodni jesteś w ciąży(licząc od daty OM) lub podaj datę ostatniej miesiączki Pozdrawiam

Gość a serduszko bilo

ost ow 1 czerwiec

jeśli Ty odczuwasz ruchy w innych godzinach, to nie ma się co martwić - dziecko po prostu spało podczas badania i tyle. Mnie osobiście też się zdarzało, ze podczas usg maluch się nie ruszał, a innym raziem zakładał nóżkę na głowę i próbował jak smakuje jego własne kolanko - nie am na to zasady, po prstu jak sie trafi :)

Gość saeminka8
i jezdził taką kuleczką jak na usg..ja tego nie rozumiem :P a badamia krwi nic nie mają wspólnego z ruchami dziecka ... samopoczucie też tu nie ma nic do tego i jestes w ciazy 3 miesiace i 2 dni... dziecko ma prawo sie nie ruszać

3 miesiace i 2 TYGODNIE SAEMINKA

witam ponownie,wczoraj już musiałam kończyć-obowiązki. Jesli ostatnią mies.miałaś 1 czerwca,to jesteś w 14tyg i 4diu ciąży,więc nie czujesz jeszcze ruchów,ponieważ w 1szej ciąży czuje się ok.20go tyg-choc bywa wcześniej,a w kolejnej już od 16go-choć bywa później.Dziecko nie rsza się cały czas-to norma.Ale napisałaś tak:"ost ow 1 czerwiec "-ja to rozumiem jako ostatnia owulacja?-nie możesz dokładnie określić dnia,kiedy wystąpiła owulacja-jajeczkowanie i kiedy doszło do zapłodnienia,dlatego liczymy ciążę od 1go dnia ostatniej miesiączki. "jeździł kuleczką..."-co tu do rozumienia,poprostu chodzi o głowicę aparatu usg :).Badania krwi nie mają nic wspólnego z ruchami,ale mają wspólnego ze stanem ciąży.Dziecko rusza się ,nawet gdy Ty tego nie odczuwasz i dużo wczesniej,w czterdziestym pierwszym dniu obserwuje się pierwsze odruchy nerwowe, co świadczy o początku współdziałania układu nerwowego i mięśniowego. Wyrazem tej współpracy jest również pojawienie się spontanicznych ruchów wygięcia grzbietu i karku oraz podnoszenia się i opadania, które nie są wywoływane żadnym bodźcem zewnętrznym. Trening siły i precyzji mięśni rozpoczyna się więc na 10 tygodni zanim matka odczuje pierwsze ruchy dziecka. Wszystko jest ok.jeśli jestes pod opieką lekarza:) a niepokój-to normalne,że się pojawia i dlatego warto pytać :) Powodzenia

Gość tak was podczytuję
nie martw się , jak serduszko biło to dzidzia na pewno spała. ja miałam wizyty u lekarza zawsze rano i mały zawsze był spokojny lub spał... dopiero pod koniec ciąży rozruszał się :) nawet myślałam, że mi się spokojne dziecko szykuje- a tu taki urwis wyrósł :)

Gość nataliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
z nerwow zrobilam na fotelu u gina rzadka kupe :(

Gość sklep rekodziela marokanskiego
Zachecamy do zapoznania sie z marokanskim rekodzielem ... Arabski wystrój wnetrz i ogrodów, marokanskie naczynia tagine, ceramika, oryginalne lampy, lampiony, bizuteria ... www.marokostyle.com

podszywaczom juz podziekujemy :(

!!!!!a po 2 zabraklo ci paru literek i