Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PytajacaJ.........

Czy test pokaze 10 dniowa ciaze??

Polecane posty

Gość PytajacaJ.........

Wczoraj minelo 10 dni od zaplodnienia robilam test popoludniu wyszedl negatywny okres mam dostac za 5 dni .Czy mimo tego moge liczyc ze jest za wczesnie na test i mimo negatywnego jestem w ciazy??.Mysle ze zrobie kolejny test w dniu spodziewanej miesciaczki chyba ze ja wczesniej dostane

jak dla mnie za wczesnie.z tego co pamietam tez robilam test 5 dni przed okresem i wyszedl negatywny.na 2-3 dni przed wyszly 2 kreski

Gość gruszkakula
Co to znaczy 10 dni od zapłodnienia? Od stosunku?

Gość no właśnie 10 dni od stosunku
?

Gość PytajacaJ...
tak tak od stosunku

Gość gruszkakula
A wiesz, że do zapłodnienia jajeczka nie dochodzi w dniu stosunku? Powiem tak: od stosunku do zagnieżdżenia zarodka mija zwykle ok.tygodnia. Wówczas dopiero poziom hormonu gonadotropowego zaczyna wzrastać. Producenci czułych testów chwalą się, że już wtedy mogą wykryć ciążę, ale zdarzają się różne ciąże (o różnym poziomie gonadotropiny, czasem i dwumiesięcznej test nie pokazuje). Dla pewności zaczekałabym na Twoim miejscu do dnia spodziewanej miesiączki i zrobiła test z porannego moczu.

Gość skoro 10 dni od stosunku
to można jeszcze równoznacznie powiedzieć, że 10 dni od zaplemnienia, ale nie od zapłodnienia, bo ewentualne zapłodnienie jest kilka dni po zaplemnieniu czyli po stosunku :-P

Gość Test Beta HCG
zrób test z krwi beta hcg...ja placilam cos koło 30 zł w tamtym roku...na 100 bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy...robi sie go w przychodni

Gość zapłodnienie może nastąpić
oczywiście też w dniu stosunku, bo mogłaś współżyć w dniu owulacji, ale od zapłodnienia do do zagnieżdżenia długa droga;)

najlepiej zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki ,od samego rana przed oddaniem piewrszego moczu gdyż taki jest najlepszy,tak zawsze pisze na testach:):):):)

Gość Nie zawsze pokaże
Mi nie pokazał po 10 dniach a 4 dni później już pokazał. Tak że musisz jeszcze poczekać.

Test z bHcg tez niekoniecznie juz pokaze. Mi na 2 dni przez okresem wyszedł negatywny, a jestem obecnie w 18 tc. Oczywiscie istnieje realna mozliwosc ze laboratorium spieprzyło badanie. Ale czytałam tez ze wynik negatywny mógł byc spowodowany dłuższą ostatnią fazą cyklu. Lepiej wiec poczekac spokojnie do terminu okresu

Gość przecież druga faza cyklu
zawsze jest taka sama

Gość to znaczy trwa zawsze tyle sam
o

tak, jest stała dla danej kobiety, ale wahająca się w granicach 10-16 dni u różnych kobiet. U mnie widocznie dłuższa :) Fakt pozostaje faktem -test z bety nie wykazał ciąży

Według generalnej zasady każdy poziom hCG w surowicy krwi poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) uznawany jest jako wynik negatywny, przeczący ciąży. Rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) rozpatrywany jest jako pozytywny, oznaczający ciążę. Jeżeli wynik nie jest jednoznaczny, powtórz badanie po dwóch dniach (najlepiej w tym samym laboratorium); wzrost stężenia hCG sugeruje ciążę. Trzeba przy tym pamiętać, że sama implantacja embrionu może odbyć się w różnym czasie - pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji (najczęściej 10-ty). Ponieważ hCG zaczyna być wydzielane od ok. 1-2 dni po zagnieżdżeniu w macicy, ze względów ekonomicznych nie ma większego sensu wykonywać testów przed 10-12 dniem po jajeczkowaniu.