Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanka

Roczne dziecko śpi niespokojnie

Polecane posty

Gość Vanka

Witam, i proszę o poradę. Mój roczny synek od jakiegoś miesiąca śpi bardzo niespokojnie w nocy; zasypia około dwudziestej po całym rytuale zasypania (kolacja, kąpiel, kołysanka itd.), do północy śpi w miarę dobrze, niestety po północy zaczyna się hardkor, trwający do ok szóstej rano :/ pobudka co pół godziny, godzinę, często z płaczem, który trudno ukoić, jedyna rada to butla z mlekiem (herbatki, wody nie chce, od razu ryk na całe gardło, kołysania nie trawi, poza tym wybudza go to, i chce się bawić), wypija w nocy łącznie pod dwie butelki po 240 ml. Po podaniu butli trochę popije, zaśnie, i po pół godziny apiać znów pobudka, płacze, marudzenie itede. W ciągu dnia śpi raz, od około 12tej do 13tej. Myślałam, że to ząbkowanie, ale nic u małego nie widzę, spuchniętych dziąseł i tak dalej, ma już osiem zębów, po cztery u dołu i góry. Ratunku..! Oboje z mężem jesteśmy jak zombie, już nie wyrabiamy.. Przejdzie mu to? Co robić z takim maluchem?

Ja również chętnie wysłucham rad innych mam. Mój synuś ma 15 miesięcy i noc to jedna wielka tragedia. Często się budzi a jedynym sposobem na uspanie są herbatki. Nie daj Boże woda, bo wtedy jest ryk na całe mieszkanie i nie idzie tego przetrzymać, próbowałam już . On jest cierpliwszy, płacze do skutku. W ciągu nocy wypija minimum 2 duże butle napoju, czasami pampersy nie wytrzymują nawału moczu i zaczyna się przebieranie. I wtedy znów płacz, bo on się nie wybudza, chce dalej spać a ja go tarmoszę. Rano wstaję z bólem głowy, bolącym kręgoslupem i już nic mi się nie chce. Jak długo jeszcze tak , czy są sposoby na takiego szkraba. Dodam ,że jest to moje trzecie dziecko i wcześniej nie miałam takiej jazdy. To dla mnie zupełna nowość.

kochane powiem tylk jedno SAMO PRZEJDZIE nie chcer sie wymadrzac ale herbatka w ncy jest niewskazana na zeby

Gość zatroskana1
moze i niewskazana, ale to jedyny sposob, zeby sobie troche ulzyc, bo dziecku to nei bardzo pomaga... troche uspokaja i tyle. Moj Maly ma 25 miesiecy i juz jest ok. Ale moja teoria po tym czasie jest jednak taka, ze w naszym przypadku to byly jednak zeby. Nie widzialam, dziasla nie byly spuchniete, a maly mial takie bole, ze momentami nawet herbatki nie chcial. Nurofenu nie chcial pic w nocy jak go bolalo, wiec moja pani dr poradzila, zeby mu dawac na noc, i pomoglo. Powiedziala, zeby sie nie przejmowac, bo nurofen w takich dawkach nie zaszkodzi, mozna go stosowac jak trzeba nawet dosc dlugo, tylko co kilka nocy trzeba go zostawic bez nurofenu, zeby sprawdzic czy juz mu nei przeszlo. Powodzenia Mamy! Oczywiscie chetnie poczytam co inne Mamy zrobily z tymi placzami nocnymi... My juz mamy za soba, ale moze na przyszlosc znalazlabym recepte :)