Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiulka5612

niemowle 7 miesiecy nie siedzi

Polecane posty

Gość katiulka5612

moja córka ma 7 miesięcy i posadzona sama nie siedzi tylko sie chwieje i leci do przodu Czy to normalne?Tak poza tym to ładnie sie przekręca z brzuszka na plecki i odwrotnie

Gość każde dziecko jest
inne...nie zmuszaj jej do siedzenia...sama wkoncu usiadzie;)

oczywiście że normalne, ja swojej nigdy nie posadziłam do momentu az sama usiadła a miała wtedy równiutko 8 miesięcy!!! nie martw się i pospieszaj dziecka bo córka/synek koleżanki juz siedzą

Spokojnie, nie patrz na schematy, że półroczne dzieco to potrafi/powinno już to, czy tamto. Kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju, widocznie twoja córka nie jets jeszcze gotowa do samodzielnego siedzenia (nie mówię o siadaniu, bo to dużo później przychodzi). Mam dwoje dzieci, moja cócka siedziała sama jak miała 8 miesięcy skończone i też myślałam grom wie co, że coś nie tak. Synek ma 6 i pol miesiaca i siedzi, nieco chwiejnie, ale siedzi, mało tego, w wózku sam siada, ale tylko w wozku, bo ma za co złapać (ramy budy), albo wesprze się na lokciach i tylko wygląda z uniesioną główką ponad wózek:p komicznie to wygląda, ale mam sama pod nosem przykład jak rożnie potrafią dzieci się rozwijać. Dodam, ze córka nie była grubaskiem, taka raczej przecietna wagowo była jak patrzyłam na równieśników. A synek ... no cóż, większy się urodził o pol kilo i teraz to kawał chłopa jak na swój wiek:) I mimo to jest od niej sprawniejszy ruchowo, bardzuiej aktywny, uwielbi zabawy i lezenie na brzuszku, w nocy sa sie na brzuszek przekręca i tak śpi:) Ona nie cierpiała leżeć na brzuszku:)

Gość katiulka5612
dziękuje za odpowiedzi i pocieszenie Ale raczej to normalne że sie martwie każda mama chce by jej dziecko nie odbiegało od pewnych" norm",żeby rozwijalo sie prawidlowo