Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

alakolo u nas w łodzi to zalezy od kościoła w jednym pozwola zeby taka osoba była chrzesną w drugim nie moj ciupik jeszcze sie ani nie przekreca na brzuszek ani stopek sobie nie łapie :( co najwyzej za kolanka sie trzyma wczoraj bylismy na szczepieniu i młody ma juz 69 cm a wazy 7800- duzy z niego chłop

oo kaktusowata, spory ten twój maluszek :) Kuba raczej szczuplutki, ale to ma po nas bo obaj jesteśmy raczej szczupli :) a propos ważę już 59 (wliczając cycki które zmaleją mam nadzieję) juppi!!!!

alakolo wiesz adi tez wygląda na szczupłego tylko jest długi i przez to chyba tyle wazy ale faktycznie mowia ze duzy jest a pani doktor az była w szoku jak jej powiedziałam ze ma dopiero 4,5 miesiaca ja mam zwrostu 168 i raczej takiej normalnej budowy jestem ale maz jest wysoki i szczupły i to chyba w meza adrian sie wrodził dziewczyny a wasze dzieci ile maja centymetrów i ile waza?

Co do chrztu, to u nas też co kościół to obyczaj - w jednych nie ma problemu, a w innych żądają zaświadczeń od swojego proboszcza, że jest się odpowiednią osobą na rodzica chrzestnego, że było się u spowiedzi, itp. Ja też ładnie chudnę, mam już 7 kg mniej niż przed ciążą :) Filip ma 68 cm i tydzień temu ważył 6140. Chyba jest najlżejszy z czerwcowych dzieciaczków :)

Kuba ma ok. 65 cm więc jest najkrótszy :D ale od urodzenia był najkrótszy bo miał tylko 52 cm, a waży jak już pisałam 6500 :)

hej:) co tam u Was? my wczoraj bylismy na szczepieniu.. Ala wazy juz 7400 i mierzy 69cm :) Kruszynka moja:D Od tygodnia jestesmy juz na swoim. Ala szybko sie przyzwyczaiła do nowego domu:) Pozatym wcina ładnie prawy cały słoiczek zupki i starcza jej to na dobre 2h:) kaszki tez uwielbia :) Praktycznie przeszłam juz na sztuczne mleko.. cyca daje tylko raz w nocy. Aha i rano uwielbiamy ogladac bajki na JimJam :)

a to wy agulla też się budowaliście z tego co kojarzę ?? w każdym razie gratuluje!! My jeszcze wykańczamy środek, ale już coraz bliżej końca :) My do lekarza idziemy 17 także jeszcze troszkę i okaże się ile mała waży i mierzy :) powiedzcie mi czy waszym maleństwom też poci się główka?? właśnie wyczytałam że to często w momencie kiedy są problemy z laktacją, i dziecko musi się natrudzić żeby ssać pierś.... i jeszcze pytanko agulla co w ciągu dnia je Twoja Ala i jakie porcje mniej więcej?? Ja Gabrysi daje na noc kaszkę zjada ją ze smakiem, a później śpi nawet 9h :) już tak od 3dni :)

heh a moj po kaszce spi tylko 4h max - juz nie wiem co mam robic :( zeby ciupik pospał dłuzej . mi pani doktor jak chodzimy na szczepienie to zawsze sie pyta czy adiemu poci sie główka przy jedzeniu ale mu sie nie poci wiec nie bardzo wiem o co chodzi z tym poceniem sie

ja kaszke daje na sniadanie.. robię ją z 60-90ml i dosc gestą, bo taka Ala lubi bardziej:) potem jakoś w południe dostaje obiadek [narazie ze słoiczków zupki].. ostatnio zjada cały ten mały słoiczek i jest pojedzona do 2-3h.. i do końca dnia dostaje butle ze 3-4 po 120ml [wiecej nie chce wypijac]. Aha jeszcze czasem daje deserek:) jabłko jadła ze smakiem, ale juz na jabłko z marchewką sie krzywi:D Kładziemy ją spać kolo 20ej i śpi do 2-3.. potem daje cyca [choc juz ledwo co z nich leci] i śpimy do 7-8 :) hmm.. myslicie, że 2 porcje kaszki na dzien [np. rano i na wieczór] to za duzo by było?

Ja Filipowi zaczęłam dawać warzywka, po pół słoiczka i odrobinę kaszki. Zajada się tym niesamowicie i płacze gdy się kończy. Ale ponieważ cały czas karmię go piersią, to nie chcę jeszcze zbyt dużo mu dawać innych posiłków. Planuję, że zwiększę ilość gdy skończy 6 miesięcy :) Na razie próbował marchewkę, marchewkę z ziemniakami i dynię z ziemniakami i wszystko mu smakuje. A jeśli chodzi o kaszki, to mieszam kaszkę manną (gluten) z kaszką mleczno-ryżową o smaku malinowym.

a to my z Kubą zacofani :) bo praktycznie dalej tylko cyc, raz na dzień kaszka albo jakieś owoce (lubi banana zmiksowanego z jabłkiem) ale wcale tak dużo tego nie zje, i później i tak musi dopijac cycem... a jak spróbowałam dac mu butelkę to darł się wniebogłosy... i faktycznie Kubie też poci się główka, nie wiedziałam co to a teraz już wiem :) tylko co mam zrobic jak biedak nie chce innych posiłków jeśc????? na siłę dawac???

no moja Gabrysia to na noc dostaje ok 100-110 ml kaszki, a w ciągu dnia daje jej raz butelkę (zjada 180ml) i pół słoiczka z zupką, no i cycek na zawołanie... aha i czasami deserek, a i jeszcze daje jej 100ml herbatki jabłkowej.ja tez właśnie zastanawiałam się nad tym czy kaszka 2 razy dziennie to nie za dużo... jak będę u lekarza to się dowiem i tak samo o to pocenie główki, z tym że będę dopiero u niego 17.

To Gabrysia pięknie je :) Mój poza połową słoiczka warzyw w południe zjada wieczorem ok 40 ml kaszki. Herbatki daję sporadycznie - czasem zabieram ze sobą jak gdzieś idziemy, ale wypije wtedy koło 30-50 ml. A jeżeli ściągam mleko to mały wypije ok 130 ml z butelki.

Śliczne dzieciaczki Wasze:) Moja tez jeszcze nie łapie sie za nózki :) ale przejawia już zainteresowanie nimi. Za to próbuje podnosić sie do siadu z półleżącego :)

ojej ale ma śliczną czuprynkę :) jest po prostu przeurocza!!! wogóle jej włoski nie wypadają?? Ja to jak zdejmuje Gabi czapeczkę to jest na niej strasznie dużo włosków, a po za tym widać że łysa się robi...

wypadac nie wypadają, ale z tyłu mamy łysy placuszek wytarty od leżenia :) Aha.. Ile dajecie kropel witaminy D? Bo to chyba ma wpływ na pocenie sie.

no ja kupuje wit D taką dla dzieci w kapsułkach i daje jej 1 kapsułkę dziennie. Jak będę u pediatry to się dowiem..

Ja mam tą w buteleczce... i do tej pory dawałam 2 krople i za każdym razem lekarka sie nas pyta czy Ala sie poci.. ja za każdym razem mowie, że nie aż tak bardzo.. wiec w tym miesiącu kazała nam dawać 3 krople :> bo chodzi o to, że jeszcze ciemiączko duże

ja daję 1 kapsułkę dziennie ale ciemiączko też jeszcze nie zrośnięte :) a pediatra nic nie mówiła tylko pytała czy daję mu regularnie więc chyba ok jest... Wasze dziewczynki też są fajniutkie :) no i czuprynka Ali faktycznie imponująca ;) Kubie też wypadły włosy ale już nowe odrastają, "łysy" był dosłownie parę dni, teraz ma taki fajny meszek na ok. 1 cm :)

Śliczne te Wasze dzieci :) Też daję witaminę D w kapsułkach. A jakie duże jest ciemiączko Waszych dzieci? Filipa - 0,5x0,5 cm.

o, to Kuba ma spore w porównaniu do Filipa bo gdzieś tak 4x2 cm (podaję te "przekątne" rombu)

Szczerze mówiąc to nie wiem, co u Filipa znaczą te centymetry, tak ma wpisane do książeczki :) Po urodzeniu miał 1x1 cm, a po 4 miesiącach zmniejszyło się. Czy u Was dziś też taka fatalna pogoda? U mnie co prawda jest dość ciepło (15 stopni), ale przeraźliwie wieje i niebo jest mocno zachmurzone. O spacerze nie ma mowy :(

u nas też taka pogoda... wczoraj znowu cały dzień padało, więc mamy 2 dzień bez spaceru... ja też nie wiem jak to jest z tym ciemiączkiem, więc wam nie powiem:)

ja tak na oko "wymacałam" na głowie to miękkie miejsce i tak mniej więcej to tyle ma... ale w książeczce też mam 1x1 i nie mam pojęcia co to oznacza... a u nas też ciepło ale wiatr tak wieje że nie mogę nawet tv oglądac bo tak anteną rzuca że co chwila przerywa... Kuba miał dzisiaj przejażdżkę do babci i nie będzie go cały dzień :) my remontujemy duży pokój... zobaczymy jak babcia sobie poradzi z butelką... :)

hej:) Co tam słychac? :) Ja mam jeszcze pytanie odnośnie kaszek.. podajecie je łyżeczką czy w butelce?

ja daję łyżeczką i jakoś idzie :) w sobotę był mały u teściowej i za chiny nie chciał butli... wrzaski były straszne, słyszałam w telefonie no ale musi się nauczyć bo co będzie jak pójdzie do żłobka? no i w końcu zjadł mleko... łyżeczką :) no i wczoraj też mu dałam butlę żeby go przyzwyczajać i oczywiście najpierw protesty a później łyżeczką zaczął jeść, tata go zabawiał melodyjką no i jakoś wcisnęłam mu smoka i zaczął w końcu ciągnąć... uff... nie wiedziałam że to będzie taka droga przez mękę... ale na noc jeszcze cyca mu daję :)