Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

Gość gość
Zaczęłam od dziś liczyc kalorie.. pare dni policze dla sprawdzenia:) A więc u mnie wyglądało to tak: Śniadanie - 203 kca Śniadanie II: jogurt naturalny z ziarnami, kawa, i do kawy podjadłam orzechy laskowe:D = 223 Obiad: zupa - 155kcal, drugie: 353 Do tej pory mam 934 :) dojdzie jakas przekąska i kolacja. Dzisiaj nieprawidłowo mam to, ze 2 śniadanie mam wieksze niż 1 ;/ Pozatym udało mi sie poćwiczyc:) zrobilam killera pierwszy raz, średnio mi sie podobal, ale spocilam sie strasznie:D

hej :) po weekendzie spoko, choć kcal nie liczyłam bo nie miałam za bardzo jak... a po za tym tak rożne rzeczy i w rożnych ilościach jadłam że nie dałam rady :) ale od dzisiaj znowu liczę, wczoraj zaczęłam robić skalpel, i tak sobie wymyśliłam że będę robić na zmianę dzień skalpel, a następny dzień mel-b. mam nadzieje że wytrwam w swoim postanowieniu :)

Hej :) wczoraj zjadłam 1156 kcal i wieczorem zrobiłam ten trening abs :) fajny podobał mi się :) jak sobie pozapisywałam co dzisiaj zjem to już mi wyjdzie 1325 o ile nic sie nie zmieni :) także tyle zjadam w tygodniu i raczej nie jestem w stanie więcej wcisnąć ;) ale za to w weekendy na pewno nadrabiam braki z całego tyg ;)

No super. Tak trzymaj. Dobrze, że te weekendy sa tylko raz w tygodniu heh ;) Też lubie ten trening, krotki, ale konkretny :D Moje liczenie oczywiscie zepsuł mój M zabierajac mnie wieczorem na kebaba;/ Ogólnie nie przekraczam chyba 1500, mam słabość do podjadania :D A dzisiaj wybieram sie na Fitness:)

Ty ćwiczysz pewnie juz po kolacji? Wyczytałam, że po treningu zawsze powinno sie cos zjeść, nawet w nocy chocby pół jog. naturalnego. Moze nie po tym krótkim abs, ale po takim skalpelu:)

hej :) a powiedz mi czy ćwiczyłaś może to turbo spalanie albo killera Chodakowskiej?? powiem Ci że trochę mi się znudził już ten skalpel ;)

No tego killera ostatnio robilam, średnio mi sie podobal, ale wiecej sie przy nim upocisz. Spróbuj, może akurat bardziej Ci sie spodoba:) Ja teraz próbuje sie zmobilizować na te 6minutówki - wybrac np 5 i masz juz 30 min ćwiczeń:) A jak tam? Macie basen kolo domu? Ciepły weekend sie zapowiada:)

koło domu tzn na podwórku?? bo jedli tak to jest basen ale jeszcze nie rozłożony ;) a jeśli chodzi o taki kompleks basenów to w Warszawie jest trochę, ale ja na taki basen jeszcze nie wyjdę ;) no właśnie się zastanawiam czy dla mnie nie były by lepsze takie ćwiczenia wysiłkowe co mogłabym więcej tłuszczyku spalić ;)

Uff ja własnie jestem po mel b.. powiem Ci, ze juz te ostatnie ćwiczenie tzw. ławeczke robie coraz dlużej :) ale jeszcze nie udało mi sie 60 sekund wytrzymac. Rób te 6-minutówki i zdaj relacje :) Tak, chodziło mi o ten na podwórku:) my w tym roku nie rozkladamy tego dużego, ale jak cos to na działce u rodziców mamy taki mały do pluskania dla dzieci:) i chyba kupimy pod dom też taki mały na raz.. wylać wode i za każdym razem wlewać świeża. Przy takiej pogodzie w kratke szkoda duzego basenu chyba ;p i szkoda trawy;p

dokładnie szkoda trawy. my mamy rozłożony Gabi basen (2m / 1,5 m) i trawy pod nim już nie ma... ale ten i przyszły tydzień mają być upalne więc..

hej :) powiedz mi czy Ala rozpoznaje kolory?? jakiś czas temu zauważyliśmy że Gabi wogóle ich nie rozpoznaje i zaczęliśmy naukę. tzn np bawiąc się lub robiąc cokolwiek staram się jej mówić że to czerwony pomidor, zielona trawa itp i zwróciłam tez na to uwagę w przedszkolu i właśnie wczoraj rozmawiałam z Panią z Gabi grupy i powiedziała że pomimo tego że cały czas jej powtarzają kolory, rano jak jest jeszcze sama to bawi się z nią kolorami, a ona w dalszym ciągu nie łapie tego... możesz jej powiedzieć kolor a ona po minucie już nie wie co to za kolor... i tak się zastanawiam czy już powinnam coś z tym robić czy cierpliwie czekać... Niby ta Pani mi powiedziała że w związku z Gabi poczytała o tym i było że ma czas do 5 roku życia żeby się nauczyć, ale podstawowe takie jak niebieski, zielony, czerwony powinna już rozpoznawać... a co mnie jeszcze zmartwiło to to że dała mi jej wczorajszy rysunek i był pokolorowany na czarno... ale akurat ten jeden kolor rozpoznaje..

Jakbym o Ali czytała.. Poważnie! :) Tzn. juz od dluższego czasu ucze ją kolorów.. i widze już efekty pomału. Ale na początku było tak jak piszesz.. powiedziałam: pokazuje i mówie zielony jak żaba, zaraz pytam jaki to kolor: Ala odp. bialy albo nie wiem:/ Tez mnie to martwiło, ale juz jest coraz lepiej: rozpoznaje różowy, czerwony, na niebieski mówi Blue, czarny. Dzisiaj mnie zaskoczyła i rozpoznała żółty i zielony.. sprawdze pozniej czy dalej to pamięta:) Więc sie nie martw i dalej z nią ćwicz. A do kolorowania też lubi czarną kredke ;/ pilnuje i ucze, zeby kolorowała na kolorowo.

Niestety.. dalej nie pamięta żółtego i zielonego.. Mam wrażenie, że ciężko jej zapamiętac nazwy tych kolorow: bo rozpoznaje.. i mówi jak słoneczko, jak żaba.. ale nazwy nie powie. Ale wszystko pomału i w swoim czasie:) A jak z liczeniem?

Ale upalny weekend :) Wczoraj przeleżałam cały dzien w basenie.. nadmuchalismy duży, ale nalaliśmy wody tak dla dzieci tylko:) A dzisiaj juz nie mam ochoty z domu wychodzic.. chodz w domu też duszno tak ;/

oj tak to prawda skwar straszny... no ale w końcu lato mamy ;) mama nadzieje że taka ładna pogoda będzie też za 2 tyg jak nad morzem będziemy :) już się nie mogę doczekać, jeszcze tylko 2 tyg pracy i odpoczywam ;)

czyżbyś gdzieś wypoczywała że Cie nie widać :) u nas nic nowego, już za 1,5 tygodnia zaczynam urlop i już się doczekać nie mogę :)

Przez tydzien byłam bez internetu na kompie.. tylko z telefonu na chwile zaglądałam na fb :) robimy remont u mamy, wiec mój M praca, remont, praca, remont..Nie miał kiedy kompa zrobic;/ a ja z dziecmi cały dzien.. ach do głowy juz dostawałam!!! U nas upały, a moja siostra nad morzem deszcz miała ;/ Wracaja już w sobote. Tez sie nie moge doczekac.. my dopiero 24ego sierpnia.. achh :)

dalej mam jakies problemy z internetem ;/ Pozatym cale dnie poza domem:) chodz juz mnie męczą te upały.. i z jeden dzien by mogło popadac tak porządnie:) A co tam u Was? Kiedy to na urlop wyjeżdzacie?

hej :) no upały straszne, ale jak dla mnie niech tak będzie jeszcze przez 2 tyg ;) My wyjeżdżamy w niedziele :) już się nie mogę doczekać, i mam nadzieję że pogoda się nie popsuję za bardzo w weekend byliśmy nad wodą, Gabi się wyszalała, w ogóle nie chciała z wody wychodzić :) ja troszkę się podpiekłam, żeby na plaży jakoś wyglądać :)

Dalej mamy problemy z internetem ;/ raz działa, raz nie;/ A my mamy problem z Szymonem.. nie wiem czy kiedys cos już pisałam o jego zanoszeniu sie? No to on ma 2 rodzaje zanoszeń, jak sie obrazi, wtedy to umiem opanować, i jak sie uderzy, do tej pory też w miare sobie z tym radziłam: dmuchnięciem w buzie, czy uszczypnięciem. A przedwczoraj nam narobił strachu ach :( .. zderzył sie z Alą i zaczał płakać i sie zaniósł, dmuchnełam w buzie i nic nie pomogło, zaczął mi sie wyginać, a potem nagle taki bezwład, normalnie nam zemdlał. Ja spanikowałam, Dobrze, że mój M był opanowany. wział mi go z rąk i polożył na trawe i hmm i zaczął go reanimować. 2 razy dmuchnał i się ocknął i otworzył oczka i dopiero zaczął płakac:( To wszystko trwało kilka sekund, masakra, jak sobie to przypomne :( babcia poleciała po sasiadke jest lekarzem, ale juz doszedł do siebie. A jakbym była sama? Nie wiem co bym zrobiła. Byłam wczoraj u lekarza po skierowanie do neurologa, nie wiem czy to cos da, ale dla spokoju niech go ktos obejrzy.

o kurcze to straszne... nie wyobrażam nawet sobie co czułaś.... no i bardzo dobrze że do lekarza idziecie, kurcze nie wiadomo tak na prawdę co tam się dzieję... wiesz może teraz to i te upały się do tego przyczyniły, ale lepiej niech lekarz go zobaczy.. i kiedy idziecie do lekarza??

Pediatra nam powiedziała, ze jest pewna, ze neurologicznie wszystko jest ok, ale daje nam to skierowanie dla czystego sumienia. Zapisy na 19 września do neurologa i chyba pójde wtedy dopiero, bo to nie ma co sie spieszyc. Ta sytuacja mogła byc raz i drugi sie nie powtórzyć. Te zanoszenie to jest taki głupi nawyk dziecka, robi to świadomie, bądz nie;/ Ale 2latkowi tego nie wytłumaczysz :( Ach Pozatym wszystko ok:) Jest dobrze :) nie moge sie wakacji doczekac.. odpoczniemy od wszystkich wokół :) A jak tam Twoje dietowanie? Bo ja ostatnio nie umiem sie kontrolować przy jedzeniu ;/ A moze jeszcze pytanie z innej beczki? Czego używasz do depilacji? Chodzi za mną ta reklama veet easy wax, ten ciepły wosk? Moze używałas cos takiego ?

czekaj czekaj.. bo Ty juz dzis na urlop wyruszasz? To pewnie zalatana, pakowanie itd. Udanego wypoczynku Wam życze :):):)

hej :) no i wróciłam do szarej rzeczywistości :( dzisiaj pierwszy dzień w pracy po urlopie... urlop bardzo udany, najpierw byliśmy tydzień nad morzem, było super, a później na 5 dni wyruszyliśmy na mazury :) jeśli chodzi o depilacje to do bikini używam kremu veet, a do nóg normalnej maszynki używam. teraz Ty na urlopie jesteście więc udanej zabawy :)