Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Stasia mama

kiedy dziecko zacznie trzymac samo głowkę?

Polecane posty

Gość mama Stasia mama

kiedy wsze dzieci zaczęły, tak pewnie ze juz nie trzeba było podtrzymywac wogóle?

Mój tak od 3 tygodni sam sobie radzi z główką i jak siedzi i jak podnoszę go za rączki. Jutro skończy 3 miesiące i tydzień.

Gość ....................89
Mój Synuś ma 2 miesiące i tydzień i jeszcze muszę mu troszkę podtrzymywać główkę bo czasem mu się chwieje A Twoja dzidzia ile ma?

Gość mama Stasia mama
moj tez tyle 2 miesiac i tydz :)

To mamy Skarby w takim samym wieku;) Spytam z ciekawości karmicie piersią czy butlą bo zastanawiam się jak często inne dzieci chcą jeść Mój Mikołaj domaga się jedzenia co 1,5 czasem 2 godziny a karmię piersią

....................89 ja karmię piersią i mojemu właśnie chyba skończył sie skok rozwojowy bo je co 3 - 3,5 h natomiast jeszcze tydzień temu z piersi prawie nie schodził :) nie ciszę się za bardzo bo przed nami kolejny skok rozwojowy i to dłuuugi więc znów będzie karmienie non stop, do tego kryzys laktacyjny 3ciego miesiąca się skończył , później już tylko w 6tym miesiącu kryzys laktacyjny a i tak myślą karmić max do 6 miesiąca a Wy?

Ja też myślę że max 6 miesięcy bo później jest coraz ciężej odstawić A powiedzcie jeszcze jak Wasze maluchy śpią w nocy Moj Synek pierwszy sen ma mocny 4 czasem nawet 4,5 godziny ale później przebudza się o wiele częściej i marudzi a rano około 7 jest koniec spania Czasem jestem tak zmęczona że szok

mój identycznie, wcześniej zasypiał o 22, teraz po kąpieli o 20 już na oczy nie widzi, zje i pada mocnym snem tak do 1 szej, a potem to już co 1,5 do 2 h sie budzi i je i jak go odkładam już nie śpi tak łanie tylko "tańczy " w łóżeczku. Ok 6-7 mej już po spaniu, natomiast o 9 znowu jest nieprzytomny :)

No to rzeczywiście wszystko identycznie:) Wcześniej Mały zasypiał późno i spaliśmy tak do 9 ale teraz jest masakra Tak jak mówisz o 19, 20 jest nieprzytomny Nawet ostatnio w kąpieli nam przysnął;)hehe No i rano rano dokładnie to samo Około 6,7 pobudka Oczy jak 5 zł;) i nie ma szans na spanie a o 9 odpływ tak na godzinkę Próbowałam go przetrzymać wieczorem żeby później zasnął ale nie ma jak Bo sam nie poleży, marudzi strasznie a na rękach momentalnie zasypia:) No cóż taki urok

Jak bym o moim Michale słyszała ;) teraz właśnie przysypia w foteliku i uśmiecha się przez sen (dobrze że go bujam bo pewnie już by dyskutował ostro, od dwóch tygodni nam się tak rozgaworzył że ucho więdnie :) )

A jeszcze spytam Jak wygląda Wasz dzień Czy dzieciaczki potrafią same dłużej poleżeć np. w łóżeczku czy na macie edukacyjnej? bo mój Synek nie poleży sam dłużej niż 15 min Zaraz trzeba go zabawiać albo zmienić miejsce bo wszystko mu się strasznie szybko nudzi..i zaczyna się marudzenie a jak nie zareagujemy to płacz

mój synek za tydzień kończy 2 miesiące i ma taki sam rytm spania jak wasze maluchy. Zasypia około 21 i pobudka około 1-2 w nocy, a potem w okolicach 6 i tak do 9 już nie zaśnie. Najwiekszy mam problem jak obudzi się przed 5, bo wtedy też już nie chce spać. Dziewczyny, dajecie swoim synkom coś do picia oprócz piersi??

No i znowu nam się wszystko pokrywa Mój Miki właśnie śpi w foteliku tylko że już usnął mocno i nie trzeba go bujać U nas w dzień nie ma szans na spanie w łóżeczku Fotelik jest the best i koniec;) A co do gugania i gaworzenia to muszę powiedzieć że świetnie im to wychodzi:)

mój jeszcze do niedawna leżał sam nawet godzinę i nic nie trzeba było z nim robić, ale od jakiegoś tygodnia jest coraz bardziej niecierpliwy. Ale generalnie nadal dużo śpi w ciągu dnia, więc mam sporo czasu dla siebie.

straszny_kocur to Twój Synek pewnie niedługo będzie zasypiał jeszcze szybciej tak jak nasi;) Ja daję Synkowi do picia koperek albo rumianek z Hippa ale nie regularnie

a jak przyzwyczaiłyście swoje dzieci do łóżeczka?? Bo ja przyznam, że zrobiłam chyba błąd i przyzwyczaiłam malego do spania w moim łóżku - nawet w ciągu dnia i teraz łóżeczko mogłoby nie istnieć.

Mój Synek też nie chce spać w łóżeczku Pierwszy sen po kąpieli, to znaczy do pierwszego karmienia śpi w łóżeczku, czasem uda się go włożyć i pośpi do kolejnej pobudki ale generalnie to zaczyna się marudzenie i też biorę go do nas do łóżka W dzień śpi tylko w foteliku albo jak uśnie mi na rękach to odkładam go do łożeczka, z tym że wtedy szybciej sie budzi

Ja spałam z Małym tylko pierwsze dwa tygodnie Poźniej zaczęłam wkładać go do łóżeczka Musisz spróbować Bo im będzie starszy tym gorzej będzie Ci odzwyczaić

no właśnie mam tak samo. Próbowałam go przyzwyczaić do łóżeczka i kłaść go do pierwszej nocnej pobudki, ale budził się bardzo szybko. A ja zamiast być konsekwentna to wolę się wyspać choć trochę i od razu biorę go do siebie :)

Hehe Wcale Ci się nie dziwię też mogłabym odkładać Synka całą noc do łóżeczka ale jak mam stać nad tym łóżeczkiem i męczyć się żeby on zasnął a później i tak szybciej się obudzi to wolę go wziąć do siebie, nakarmić na leżąco i spać dalej:)

Oj mój też tak na bakier z łóżeczkiem, teraz przy przeprowadzce już łóżeczko wywieźliśmy, bo do pierwszej pobudki śpi w koszu a potem to najchętniej (i najspokojniej) z nami w łóżku, a jeszcze lepiej mu się śpi na mamie :) do picia tylko herbatkę koperkową Hipp i też nie regularnie, najczęściej w samochodzie jak gdzieś jedziemy albo jak ma czkawkę :) co do zajęcia się sam sobą, hmmm a po co skoro ma mamę pod ręka :) też na chwilkę w huśtawce (cho już wywieziona bo to naprawdę na chwilkę), chwila na macie jak główkę podnosi leząc na brzuszku i tyle go widzieli, resztę u mamy na kolanach najchętniej dyskutując ostro z telewizorem:)

dziewczyny jak czytam wasze wypowiedzi to nie moge uwierzyc ale ja mam tzn. moj synek 2 miesiące i 2 tyg. ma tak samo. Jedzenie, spanie, marudzenie :) Dziewczyny a jak spicie z małymi to nie boicie sie ze je przydusicie w nocy albo uderzycie? Bo ja własnie tez małego nie przekładam w nocy bo mi sie budzi od razu w łóżeczku ale przez to strasznie "czujnie" spie w nocy i potem jestem nie wyspana :(

i jak tam? śpią wasze maluchy? :) Mój tak. Co do spania z nim to na początku bardzo się bałam, że mu zrobię krzywdę, a teraz już nie. Ale fakt faktem, że ten sen nie jest już taki głęboki jak dawniej. Natomiast gdyby spał w łóżeczku to też nie zasnęłabym głęboko, bo ciągle nasłuchiwałabym czy oddycha...:)

Gość magdaamama
hej:) kurcze...jakbyście pisały o mojej małej Kluseczce:D

mój śpi :) a jak wam śpią maluchy w dzień? Bo mój słabo tzn. krótko max. 50 minut z 3-4 drzemki takie ma.

rekord mojego synka w ciągu dnia to 5godz :) Ale to było na świeżym powietrzu, a wtedy zawsze śpi dłużej. Z reguły to śpi od 11 do 14, ale to zwykle na spacerku. W domu to max 2 godziny.

Gość mamusia niuniusia
Maryna 27 jakbym czytala o moim synku w dzien spi co dwie godziny na max 50 min. ile razy wasze maluchy budza sie w nocy? moj zasypia ok 20 budzi sie miedzy 24 a 1 a pozniej 3 a dalej juz nie pamietam bo nie odkladam go do lozeczka tylko spi z nami :) w kazdym razie budzi sie ok 7 rano i guganiem stawia wszystkich na nogi :)