Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Stasia mama

kiedy dziecko zacznie trzymac samo głowkę?

Polecane posty

w szoku jestem ze te nasze dzieci mają takie same przyzwyczajenia, ksiązke można by napisac :D A nie boicie sie spac z Waszymi maluchami? Ja tez ze swoim śpie ale jest mi strasznie nie wygodnie i w sumie to sie nie wysypiam do końca :(

Jak mozna byc tak glupim zeby niemowle usypiac we wlasnym lozku ... nie dosc ze sie niewygodnie spi bo czlowiek nie chce takiego malucha przugniesc ani derzyc w nocy to jeszcze wpaja sie takiemu dzieku spanie z rodzicami co pozniej jest nie do oduczenia. Moj 3-miesieczniak spi TYLKO w lozeczku od momentu jak go przynioslam ze szpitala, po wieczornej kapieli dostaje butelke i klade go spac do lozeczka a on SAM sobie zasypia :) Budzi sie tylko raz w nocy o 3 a rano nawet dopiero o 7.30 :) Jesli dziecko nie chce sapc w nocy to polecam zmiane mleka modyf (jesli nie karmicie piersia) na EMFAMIL moj synek od czasu jak pije to mleko budzi sie tylko raz i ogolnie w ciagu dnia jest najedzony i bardziej grzeczny niz to bylo wczesniej kiedy dawalam mu NAN albo BEBILON.

Ipolecam Wam ksiazke Tracy Hogg "Jezyk niemowlat" duzo fajnych porad na temat wychowania dziecka. Pozdrawiam ❤️ 🌼 ❤️

Gość jagoda glupia to jestes
ty pusta matko, bo ublizasz kobietom nie znajac ich!! Debilka!!

a ja nie polecam Tracy Hogg. Taka typowa amerykańska pralnia mózgu poparta przykładami z życia. Masakra!!!! Jagoda, jakim prawem piszesz ,że matki śpiące z dziećmi w łóżku są głupie!!!! Spanie w łóżku z dzieckiem jest bardzo przyjemne, jeśli tego nie doświadczyłaś to się nie udzielaj. A po drugie od wszystkiego dziecko można odzwyczaić tak samo jak i do wszystkiego przyzwyczaić i nie trzeba korzystać z durnych książek :-P

Ja wręcz odradzam ten poradnik, chyba że ktoś chwali sobie "zimny wychów" własnego dziecka, ja nie miała bym serca iść za jej radami. Po to mam dziecko żeby je kocha i wychowa a nie "odchować" wiec czasem mogę się nawet nie wyspa dla jego dobra ;) Oprócz tego że jestem matką jestem też z wykształcenia pedagogiem opiekuńczo-wychowawczym i mądrych książek przeczytałam tony, z rad skorzystałam tylko kilku, jeśli chodzi o "Język niemowląt" to faktycznie popieram prowadzenie rozmów z niemowlęciem i opowiadanie mu świata i fakt że dziecko przenoszone z miejsca w którym zasnęło może czuć się zdezorientowane, resztę rad skasowałam z pamięci bo moim zdaniem sa dla mnie bezużyteczne. Co do nazywania nas głupimi, to sama o sobie opinie tym piszesz. Jak tam Wasze maluszki? mój siedzi na kolanach i paluchy wcina (własne :) )

nie chcialam nikogo urazic po prostu nie polecam brania dziecka do lozka. A rady Tracy Hogg moim zdaniem sie sprawdzaja przynajmniej u mojego dzieck a i wcale nie jestem za zimnym chowem, po prostu niekture zasady wcielone w zycie np kiedy dziecko samo sie wycisza i zasypia moim zdaniem nie jest zimnym chowem i bardzo ulatwia zycie zarowno matce (wiecej czasu dla siebie ) jak i dziecku ( rutyna= poczucie bezpieczenstwa)

a moje maleństwo właśnie usnęło, niestety nie samo musiałam pobujac. Wogle mój mały sam nie zasypia, albo przy piersia albo na rękach zazwyczaj u taty, albo czasami na bujaku tak jak teraz :( a Wasze potrafią same zasypiac?

Gość ....................89
Pewnie już nikogo nie ma :) ale napiszę Mój Synuś nie usypia sam Usypiam go albo w bujaku albo buja się w huśtawce na baterie(to znaczy ona go buja:) to lubię najbardziej bo mam chwilę odsapki;) a trzecia opcja Najbardziej ulubiona to rączki.. i to tatusia ehh na szczęcie ja mam cycuchy;) a tatuś ich nie ma Przy cycku staram się go nie usypiać bo bo często przebudza się z płaczem i chce dalej ssać bo nie może usnąć

jestem mama trojki dzieci. Dwie dorosle corki i malutki synek wiec z perspektywy lat moge sie wypowiedziec o spaniu dziecka ze mna w jednym lozku, lulaniu, czy noszeniu na rekach. Wszystkie swoje dzieci lulalam, nosilam, przytulalam i spalam z nimi :) Nie bylo klopotu ze starszymi, zeby "poszly na swoje". Nigdy zadnego dziecka nie udarzylam, nie udusilam, nie przycisnelam. Wrecz odwrotnie, wspominam to super i moje dziewczyny tez. Nawet teraz jak mlodsza 20-letnia :D corka wskoczy rano do nas, to zawsze mowi, ze wlasnie teraz jej tego najbardziej brakuje, tej bliskosci z mamusia, siadania na kolana i przytulania sie, czy tez ogladania wspolnego bajek rano. A mi jest przyjemnie, ze moje dzieci tak wlasnie miedzy innymi pamietaja dziecinstwo. Pamietaja usmiech mamy przed zasnieciem i po obudzeniu sie. Wole, zeby pamietaly, ze mama zawsze byla blisko, niz zapamietaly widok szczebelkow w lozeczku........ale to jest moje zdanie i moje wychowywanie. Jesli chodzi o temat topiku, to moj synek juz jak mial 4 tygodnie, to lezac na brzuszku juz trzymal wysoko glowke nawet kilkanascie minut. Wiele zalezy od tego, czy dziecko jest silne, czy nie ma napiec i pewnie wielka role odgrywaja geny...........pozdrawiam

mojemu czasem się uda zasnąć samemu bez lulania a czasem ma dni że musi sie przytuli, w momencie zasypia leżąc na mnie z uchem przy sercu, dosłownie 2 minutki i śpi :) ale dzisiaj pogoda :) dotleniamy się na maxa :) mój na brzuszku nie lubi leżeć, choć czasem mu się uda (patrz zdjęcie w stopce ;) )