Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sss32

jakie wzaisc ubranie dla dziecka do szpitala

Polecane posty

Gość sss32

chodzi mi o to ze w szpitalu w którym rodze sa ubranka dla dziecka ale rodze juz za około 2 tyg i chciałabym przyszykowac mezowi ubranka dla dziecka przy wypisie czy któras moglaby mi powiedziec co mu przyszykowac

Gość wez na pewno
kombinezonik,kocyk cieply no i pod spod cieple spioszki :)

Gość nastka 234
ja rodzę za ponad dwa tygodnie i naszykowałam: (kolejno do ubrania dla maluszka) bawełniane body z dugim rękawkiem, bawełniane śpioszki, bawełniany kaftanik. Na to wełniane śpioszki i sweterek (komplecik, niezbyt gruby) i czapeczka. Oprócz tego kocyk. Myślę, że na październik to wystarczy

Gość wez na pewno
no właśnie! :) Zapomniałam o czapeczce. Ja tez rodzilam rok temu jesienią. Ubralam małego w body,sweterk welniany,spodenki,pod spod rajstopki,kapciuszki :) no i czapeczke.Na koncu w kombinezon i owinełam rożkiem.Ja jak rodzilam bylo wietrznie..a wiadomo,ze takie maluskie dziecko szybko przemarza,nawet jak jest cieplo :) Ogolnie zycze powodzenia :)

no nie przesadzajcie. body, spioszki, kaftanik, kolejne spioszki i sweterek, kombinezon i rozek???? - czy jakos tak na ten styl to chyba zimowe ubranko wyjsciowe. moje dziecko urodzilo sie w zimie i zalozylam kaftanik, polspiochy, sweterek i mialam spiworek w nosidelku. to wszystko. tzn. plus czapka wydaje mi sie ze jak zakladacie kombinezon to juz nie ma co ubierac bardzo grubo pod spod. ja wiem ze to malutkie dziecko ale jeszcze nie ma mrozow. ochronic przed wiatrem, ubrac cieplej ale bez przesady. dodatkowo w samochodzie sie zgrzeje jak bedzie miec tyle warstw na sobie ale to tylko moje zdanie. najlepiej lekarza zapytac.

nastka - tez mi sie wydaje ze wystarczy. w razie jakby zimniej bylo to moze jakis grubszy kocyk ale przeciez bedziecie w ciagu dnia wychodzic a w ciagu dnia nie jest az tak zimno