Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boubzilla

jak schudnac??? gdy karmi sie piersia...

Polecane posty

Hey!!! czy sa na forum jakies dziewczyny ktore karmia piersia a schudly lub chca schudnac??? Mam okropny dylemat :( przed ciaza wazylam 60 kg teraz 81.5 :( i zle sie z tym czuje :( Co jesc by spokojnie wykarmic maluszka, dostarczyc mu wszystkich skladnikow i schudnac???? dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)

Gość mmmmmama
zbedne kilogramy same ci spadna tylko z czasem poki co skup sie na tym by jak najdluzej karmic bo to dla dziecka najwazniejsze jest :)

Gość zolzaa
mmmmmmama po pierwszej ciazy i owszem same lecialy a teraz mimo tego ,ze cwicze ,nie jem zlodyczy itp ,jestem cztery m-ce po porodzie ,karmie piersia i 13 kg jeszcze jest

przede wszystkim RACJONALNIE JEDZ! dużo warzyw, teraz masz wiele do wyboru - cukinia, kabaczek, ogórki, pomidory, brokuły, kalafiar. oczywiście jeśli maleństwo nie jest na coś uczulone! to samo z owocami, jabłka, śliwki, morele, maliny, brzoskwinie. staraj się jeść o regularnych porach, najlepiej ok 5 posiłków dziennie. zrezygnuj ze słodyczy. jedz gotowane lub pieczone mięso. ja przez alergię maluszka schudłam już 24 kg od porodu!!! przed ciążą ważyłam 65 kg, w dniu porodu 77 a obecnie 53 kg! ale ja nie jem nic co ma mleko, soję, żadnego pieczywa (w bułkach jest mleko a w chlebie mąka żytnia, na która mały źle reaguje), ryb, ogórków, cytrusów.

Gość mmmmmama
mi po 1 zostalo 9, po 2 kg zostaly 4 ale sylwetka stala sie ladniejsza, ale to dopiero po 11 mcach wiec cierpliwosci a im dluzej sie karmi tym lepiej!

ja tez karmie i mam 20 kg do zrzucenia. Mały ma ponad 2 miesiace a moja waga ani drgnie :( nie wiem co robic, brzuch mi wisi, czuje sie fatalnie. Jesli chodzi o wypowiedz małej_agatki ja ogórków, kalafiora, brokuł, śliwek nie moge jesc bo mały ma wzdęcia po nich :) i chyba tak większosc maluchów ma, tak mi sie wydaje :)

maryna - to zależy. moje małe nie ma. trzeba próbować! teraz nie możesz tego jeść, ale może za miesiac czy dwa będziesz mogła! ja jak zjadłam pomidora to mały wysypany cały był, kupkę brzydką robił i płakał strasznie. a po 2 miesiącach spróbowałam znów i ZERO reakcji! teraz sam pomidorki je!!! np na ogórka reaguje źle, ale na truskawki nie zwrócił uwagi. dlatego mówię należy próbować różnych rzeczy. zacząć od plasterka, odrobinki i jak nie będzie reakcji alergicznej to zwiększyć ilość i tak systematycznie jeść coraz więcej. z truskawkami zaczynałam od 1 sztuki :) w przeciągu 2 tyg mogłam już cały kilogram zjeść :D

Przed ciążą 56kg, na końcówce ciąży 73kg, teraz 49-50kg. Przy karmieniu piersią wystarczy jeść zdrowo i kilogramy same zlecą.

Gość cyc do 9 mies
i koniec. potem w mleku nie ma juz wystrczająco odzywczych substancji. 1 dzieckiem schudlam ponad 20 kg w ciagu 3-4 mies. jadlam tylko gotowane i pieczone mięso, smazonego nie, no i wielu innych rzeczy nie, bo mała duzo plakala,nie wiedzialam od czgo, wiec jadlam tylko rzeczy na 100% bezpieczne. codziennie runda z wozkiem, pranko, sprzątanko i leciii. teraz po 2 dziecku pewnie bedzie cięzej,bo est bardzo grzeczne,nie lulam,nie nosze, nie placze jak zem cos z listy zakazanych,wiec bedzie gorzej. przytylam ponad 20 kg, jeszcze 10 do zrzucenia, dzidzia ma 3 tyg.