Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niesmialy bardzo chlopak mlody

Czy niesmialy facet ma jakiekolwiek szanse na milosc

Polecane posty

Gość draszzz
Nieśmiałości nie wyeliminujesz, ale możesz stać się bardziej pewny siebie, bo u kobiet największe szanse mają mężczyźni pewni siebie. Na początek staraj się zagadywać do kobiet którym płaci się za kontakt z innymi (np. ekspedientki), później ćwicz z nieznajomymi laskami, rozpocznij od mówienia "cześć", zapewniam Cię, że kobiety lubią być podrywane i tylko jakaś debilka może Cię wyśmiać, a przecież idiotki Cię nie interesują. Zapewniam Cię, że żadna kobieta nie da z "liścia", więc zamiast siedzieć przed kompem, idź na miasto ćwiczyć.

Gość
Dziewczyny i ludzie ogólnie nie lubią nieśmiałych ludzi. Nie mówię, że wszyscy bo zawsze znajdą się jakieś dziwaki ale ogólnie rzecz biorąc nikt nie jest kimś takim zainteresowany. Wiadomo - nieśmiały więc niczym się nie wyróżnia. Niczym wzór na tapecie który mimo, że widzisz codziennie nie jesteś go sobie w stanie przypomnieć nie patrząc nań. Ludzie nieśmiali nieświadomie przelewają swoje skrępowanie na innych a to jest coś czego ludzie nie lubią doświadczać. "Większość kobiet to egoistki jednak." Dodałbym kilka innych epitetów ale nie chcę mieć bana na ten nick. "Wile razy spotykałem się z nieprzyjemnymi tekstami od kobiet." To samo u mnie. Na prawdę nie wiem czym ja je tak prowokuję. Staram się schodzić im z drogi tak jak tylko potrafię "nie mowie na wstepie "niesmialy jestem i szukam milosi" , ale kobiety to wyczuwaja." Ponoć ci którzy okazują, że są głodni nigdy nie zostają nakarmieni. "oczekuję że to mężczyzna po uprzedniej wymianie spojrzeń i uśmiechu podejdzie pierwszy" Zajęte kobiety nie powinny się uśmiechać do innych. Tak z mojego doświadczenia piszę. "Fajnie jak kobieta może czuć się bezpiecznie przy swoim facecie" Czytaj: utrzymuje mnie i organizuje rozrywki. :P "A jeśli jest tak nieśmiały, że nie umie nawet do mnie się odezwać, no to jak z tego ma być miłość?" Ale pomóc chłopakowi to nie, bo księżniczce korona spadnie? "Staram sie wierzyc, ze kiedys znajde uczucie" Nie martw się. Przejdzie ci. "Ja przeżywam teraz załamanie i to przez Was chłopaki ;(" Było trzeba lepiej wybrać a nie jakiegoś kurwiarza co tylko mu na cyckach i dupie zależało. Sama sobie jesteś winna.

Gość Seledine
Nieśmialy-ja Ciebie rozumiem i szanuję Twoje pragnienia. Ale! Nie możesz podchodzić do dziewczyny z gotową wizją, że to będzie Twoja przyszła żona, wieczna miłość itd. Bo wtedy kobieta może to wyczuć i rzeczywiście się przestraszyć. Nie szukaj na siłę miłości. Staraj sie po prostu poznawać wartośiowych ludzi; kobiety, które Ci się podobają. Zacznij rozmowę na jakiś neutralny temat, pozwól, żeby sytuiacja rozwijała się w swoim tempie. Jeśli po pewnym czasie stwierdzisz, że Ci na niej zależy, to walcz o uczucie. Ale nie możesz postępować jak ktoś, kto na gwałt szuka uczucia. Kobiety też potrzebują czasu na rozwój sytuacji.

Gość Seledine
Nieśmialy-ja Ciebie rozumiem i szanuję Twoje pragnienia. Ale! Nie możesz podchodzić do dziewczyny z gotową wizją, że to będzie Twoja przyszła żona, wieczna miłość itd. Bo wtedy kobieta może to wyczuć i rzeczywiście się przestraszyć. Nie szukaj na siłę miłości. Staraj sie po prostu poznawać wartośiowych ludzi; kobiety, które Ci się podobają. Zacznij rozmowę na jakiś neutralny temat, pozwól, żeby sytuiacja rozwijała się w swoim tempie. Jeśli po pewnym czasie stwierdzisz, że Ci na niej zależy, to walcz o uczucie. Ale nie możesz postępować jak ktoś, kto na gwałt szuka uczucia. Kobiety też potrzebują czasu na rozwój sytuacji.

Gość Seledine

blackpearl20 Jak nie mam zadnych bylych to akurat z tym nie mam problemu ;) Wiem, ze kobiety sa ok w wiekszosci, ale nie wiem czemu ja spotykam takie od ktorych slysze spierdalaj. I niby sa one na poziomie. To mnie cholernie zniecheca. Seledine Ja nie poruszam kwestii rownouprawnienia. Tez jestem romantyczny, ale jednoczesnie niesmialy. papierosniczka Kiedys probowalem kogos na necie poznac, ale tez nic z tego nie bylo :( draszzz Ja pewnosc siebie staram sie cwiczyc :), ale nie wiem nic z tego narazie nie wychodzi.

Gość tez niesmialy
zaluzcie topik jestem nie smialy poznam pania moze akurat sie uda dajnie swoje dane gg i wuglad wiek i takie tam w ten spsob moze trzeba sprobowac Jasne ale i tak pozniej trzeba bedzie sie spotkac w realu i jesli kobieta zauwazy takiego niesmialego, nie pewnego siebie faceta to jzu raczej nei ebdzie sie chciala spotkac drugi raz.

Seledine Masz racje. Staram sie na zwykle tematy gadac, ale jak sptkam pae kobiet, ktore potraktuja mnie jak szmate to mi sie odechciewa.

Gość Seledine
Przepraszam, że wkleiłam jeden post 3 razy, coś mi internet nawala. Acha, i jeszcze jedna sprawa-pisząc, że zależy nam na poczuciu bezpieczeństwa nie miałam na myśli utrzymywania. Ja sama potrafię się utrzymać, ale chcę mieć pewność, że w razie czego mój facet mnie obroni.

Gość blackpearl20
heh nie chciałabym się bawić w psychologa... ale może wasza nieśmiałość ma jakieś głębsze podłoże... i myślę że warto byłoby się zastanowic skąd ona się bierze?.. i porozmawiać ze specjalistą.

Gość blackpearl20
Jeszcze jedno pytanko czy wasza nieśmiałość wyraża sie wyłącznie w stosunku do kobiet czy ogólnie do ludzi wszelkiej płci?

Gość Seledine
Widzicie, ja też jestem osobą DOŚĆ nieśmiałą. Ale staram się z tym walczyć, a czasem po prostu to maskować. Tak jak ktoś tu wcześniej napisał-trzeba próbować być pewnym siebie. Stawiając sobie pewne małe na pozór wyzwania, ową pewność siebie ćwiczymy. A z czasem to wchodzi w krew i jest już łatwiej. Człowiek zmienia się i uczy przez całe życie, możemy pracować nad swoim charakterem i chociaż częściowo naprawiać to, czego w sobie nie lubimy. Najgorzej jest mieć podejście "takim mnie Panie Boże stworzyłaś, takim mnie masz".

Gość romcio
Facet musi potrafić panować nad emocjami, musi być stabilny. Nieśmiałość i związane z tym emocje to mały pikuś.

Ja sama potrafię się utrzymać, ale chcę mieć pewność, że w razie czego mój facet mnie obroni. No z tym nie mam problemu kiedys taka dziewczyne jedna wybronilem przed pijakiem na dworcu, co sie do niej dobiral, a ona zwiala i ze mna nawet gadac nie chciala, ale sytuacja byla stresowa to sie nie dziwie

Nieśmiały ma szanse pod warunkiem, ze nieśmialość to jego jedyna wada. Bo jeśli jest niesmiały, a przy tym przystojny i bogaty to z pewnością znajda sie chętne.

Gość
Cóż ja powiedziałbym: Róbcie z dziewczyną co chcecie ale mnie zostawcie w spokoju! Jak ktoś szuka problemów to proszę bardzo niech chociaż nie naraża na nie innych.

blackpearl20 U mnie tylko do kobiet. Kiedys w mlodosci mailem pewne nieprzyjemne przezycia moze dlatego jestem nie smialy, nie wiem. Na psychologa mnie nie stac:(

Gość tez niesmialy
Nie znam nikogo kto ma tylko jedna wade. Kazdy czlowiek ma ich conajmniej kilka. Wiec ... Pewnie jestem skazany na samotnosc. BNo chyba ze stanie sie cud i jakas zagada do mnie. Raz tego doswiadczylem. Moze uda sie jeszcze kiedys. Jednak przewazajaca liczba kobiet chce zeby to facet byl odwazny i zdobywal. Kobieta moze byc niesmiala, facet nie powinien.

Lelouch Lamperouge Wiekszosc Twoich wypowiedzi z pierwszego posta na tej stronie pokazuje to jak wlasciwie jest, ale zawsze sa jednostki bedace odstepstwami czy jak to tam szlo :) no i wlasnie tej jednostki, ktorej moglbym pokochac szukam :)

Gość
"porozmawiać ze specjalistą." Zaczyna się. Potem powiedzcie dziewczynie, że byliście u terapeuty/psychologa/psychiatry - ucieknie szybciej niż prom kosmiczny. :D

Zaczyna się. Potem powiedzcie dziewczynie, że byliście u terapeuty/psychologa/psychiatry - ucieknie szybciej niż prom kosmiczny. Rozwaliles mnie tym, ale chyba masz racje :/

Gość
"ale zawsze sa jednostki będące odstępstwami czy jak to tam szlo no i właśnie tej jednostki, której mógłbym pokochać szukam ę To ja tylko przypomnę, że co trzeci człowiek na świecie to Chińczyk. Polecam sinologię jako wybór kierunku studiów.

Wiec ... Pewnie jestem skazany na samotnosc No moze jest jakas szansa na apelacje jesli pojawi sie jakas wyjatkowa kobieta ;)

Wszystko jak zwykle przez Was sprowadza się do rzeczy materialnych. Gdzie ludzkie uczucia, gdzie empatia, gdzie w ogóle romantyzm. Ja jestem z tych co wątpię w teorie takie, że liczą się pieniądze, super atrakcja zewnętrzna do związków. Bo w takim razie dużo ludzi by popełniło samobójstwo z powodu samotności i braku miłości :(

Gość blackpearl20
A kto powiedział że on musi się chwalić ze gadał ze specjalistą... A ci fachowcy od NLP się chwalą, że byli u specjalisty? :P

To ja tylko przypomnę, że co trzeci człowiek na świecie to Chińczyk. Polecam sinologię jako wybór kierunku studiów. Ja tam wole politologie , a na 2 zarzadzanie z marketingiem :D

Gość tez niesmialy
Kiedys nei odwazylem sie pogadac z dziewczyna na imprezie mimo ze wiedzialem ze jej sie podobam od innych osob. To jest jakas masakra :/

Gdzie ludzkie uczucia, gdzie empatia, gdzie w ogóle romantyzm. Tam gdzie ich miejsce - w filmach i książkach.

blackpearl20 NLP jest zwiazane z manipulacja. Ja nie chce sie uczyc manpulowac tylko znalezc uczucie i nie oparte na klamstwie.

Gdzie ludzkie uczucia, gdzie empatia, gdzie w ogóle romantyzm. Tam gdzie ich miejsce - w filmach i książkach. Otoz to :(