Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niesmialy bardzo chlopak mlody

Czy niesmialy facet ma jakiekolwiek szanse na milosc

Polecane posty

Gość tez niesmialy
Dariusz bo najgorsze jest nakrecanie sie. Im bardziej spontaniczna sytuacja tym lepiej. Sam nie wiem dlaczego tak jest, ale w takich przypadkach gdy kogos spotkam w jakiejs przypadkowej sytuacji i nawet jej nie znam wtedy jestem bardziej smialy. Jesli cos planuje, dlugo sie zastanawiam to jest kaplica. Tez tak masz ?

Gość Seledine
Lelouch..bardzo mi przykro, że spotkało Cię coś takiego.. Ale słuchaj, czasami tak się dzieje, że spotykamy na swej drodze ludzi, którzy potrafią nas tylko ranić. Ludzi, którzy sieją zamęt i budzą w nas niepokój. Nie oznacza to, że wszyscy tacy są, w Twoim przypadku-że wszystkie kobiety są egoistkami, pozbawionymi uczuć wyższych. Może ciężko Ci teraz w to uwierzyć, ale tak jest. Na takiej samej zasadzie jak Ty, ja mogłabym teraz okrzyknąć, że wszyscy faceci to wstrętne kanalie... Ale takie opinie są krzywdzące, prawda?

Gość *karina*
a dla nie niesmialy mezczyzna jest jak afrodyzjak. uwielbiam obserwowac zmiany jakie w nim zachadza przy blizszym poznaniu. maja zwykle bogate wnetrze i przez to sa znacznie bardziej interesujacy. silne kobiety lubia niesmialych mezczyzn bo nie potrzebuja ich sily zeby istniec

Gość SigmaNigma
Karina, Twoje ostanie zdanie-super, perełeczka.

Nieśmiały Tak właśnie mam, ze jak ktoś do mnie podejdzie to jestem śmielszy. ALe co prawda czasem czuje się zmieszany i śmiesznie to wygląda jak zacznę się jąkać ;) Jak pracowałem w call centerr moja nieśmiałość znikła dzieki rozmów z klientami i kontaktu z innymi ludźmi. Najwięcej nie tylko rozmawiałem z kumplami ale z przypadkowymi dziewczynami. Czułem totalny luz. Dlatego uważam, że praca z wielką grupą ludzi bardzo pomaga pozbyć się nieśmiałości. Od ponad miesiąca nie pracuje i niestety znów mam w sobie wiele nieśmiałości. I jeszcze kiepska sytuacja w domu powoduje, że znów zamyka się w sobie

Gość ożenek_ze_śmiercią
czyli silne kobiety cedzą samców alfa i odrzucają ich zaloty by znaleźć wrażliwca bez chorób wenerycznych i dobrze rokującego na przyszłość, który chlać nie będzie albo zdradzał . . . wrażliwcem warto być i poczekać na właściwą kobietę (gorzej jak cham gra wrażliwca).

Gość tez niesmialy
*karina* i to Ty jestes pewnie tym wyjatkiem ktorego szukamy :)

Gość blackpearl20
Karina masz rację, mój też był jak mały zabłąkany kociak... oswajałam go kawał czasu :) ale się udało i teraz na prawdę zaskakuje mnie swoją osobą :) nie ten człowiek!

Gość *karina*
ok. juz zaczynam sie klonowac!

Gość Ja moge tylko doradzic jeśli
rada kogos z neta jest cokolwiek warta: Nie pire..l okazji !!! Ja w zyciu mialem pare, z dziewcyznami ktore mi sie podobały i ja im chyba też. Zawsze wymyślałem sobie jakas wymówke, zeby się nie starać, teraz mam 25 lat, od dwoch lat wwłaściwie z nikim sie nie spotkałem. Wiec powtórzę : nie pier..l okazji :)

Gość *karina*
zdecydowanie WARTO inwestowac.

Gość tez niesmialy
Dariusz. Dokladnie jest tak jak mowisz. jesli dlugo przebywa sie w jakiejs grupie ludzi wtedy duzo latwiej jest sie przelamac przed pojedyncza osoba. Najgorsze jest zamkniecie sie w czterech scianach. Dobre sa tez sytuacje kiedy neima sie czasu pomyslec o obawach tylko trzeba szybko dzialac. Wtedy niesmialosc jest duzo mniejsza.

Gość
Seledine - ja nie mam ochoty sprawdzać kto jest zły a kto dobry. Byłem samotny całe swoje życie a moje starania o poprawę tej sytuacji przynosiły mi tylko gorycz rozczarowania. Nie obchodzi mnie jak mnie nazwą, mogę być wstrętną kanalią. Zawsze to jakiś awans dla mnie.

Gość marokanski sklep
Zapraszamy do zapoznania sie z marokanskim rekodzielem ... Niepowtarzalne elementy wystroju wnetrza i ogrodu ... Meble, lampy, lampiony, ceramika, tagine, bizuteria, galanteria skorzana ... Energia wyplywajaca z rak marokanskich rzemieslnikow ... www.marokostyle.com

Lelouch jak mówiłeś o Tomku Beksińskim tak było. Jego ideałem była długowłosa, wysoka brunetka o zielonych oczach, z mroczną duszą. Była taka jedna panna, w uczuciu do której Tomek był wierny przez wiele lat, moim zdaniem przechlapanych. Wielokrotnie mu powtarzałam, że nie ma sensu bezustannie nurzać się w wyidealizowanych wspomnieniach ledwie kilku miesięcy z nią spędzonych. Ponieważ sam był trochę neurotykiem, to przyciągał do siebie takie osobowości. Albo jakieś niezdecydowane mężatki... Pamiętam dziewczynę, która robiła mu daleko idące awanse, po czym nagle wyszła za innego. Pamiętam też dwie kobiety, które zadawały się z nim ewidentnie dla pieniędzy. A on łudził się, że kobietę można zdobyć czystym uczuciem, okazywanym na każdym kroku bez opamiętania. Tomek nie potrafił gdzieś wyjść i wyrwać panienkę na raz. On był strasznym marzycielem i konfrontacja jego ideałów z rzeczywistością powodowała u niego postępującą frustrację. Był człowiekiem maksymalnie wrażliwym, mającym skłonność do czarnych nastrojów, w których zresztą znajdował pewną przyjemność. Dla przyjaciół Tomka nie było od wielu miesięcy tajemnicą to, co postanowił. Wymieniał nawet jakieś daty, terminy... Wydaje mi się, że Tomek za bardzo wczuł się w rolę, którą publicznie odgrywał - uważa Anja Orthodox.

Gość tez niesmialy
ok. juz zaczynam sie klonowac! :) dobra mysl.

Gość
"silne kobiety lubia niesmialych mezczyzn bo nie potrzebuja ich sily zeby istniec" Jak bym miał 15 lat to może i bym w to uwierzył. A tak to wybacz. Słowa to jedno - życie co innego. "zdecydowanie WARTO inwestowac." Na swoim przykładzie stwierdzam, że NIE WARTO.

Gość Seledine
Lelouch, nie miałam na myśli Ciebie (kanalia). Widzisz, na tym polega życie. Nie wiemy, kto okaże się tym "dobrym", a kto "złym". To straszne, okrutne, przerażające, ale tak jest. Ja też cierpiałam wiele razy, poświęciłam kilka lat życia osobom, które nie były tego warte. Może gdybym nie zaprzątała sobie wtedy nimi głowy, dziś moje życie wyglądałoby nieco inaczej. Ale tak z drugiej strony...każda z tych osób, każda porażka czegoś mnie nauczyła. O wszystko co wartościowe trzeba w życiu powalczyć. Nie zamykaj za sobą drzwi i nie pal mostów! Wokół jest wiele wartościowych osób, nie przegap ich wmawiając sobie, że wszystkie kobiety są złe.

Gość
"Nie zamykaj za sobą drzwi i nie pal mostów!" To już się stało. Nie mam w swoim otoczeniu nikogo bliskiego i nie zamierzam starać się mieć. Rodziny nie liczę bo i tak mało z sobą rozmawiamy i przeważnie o bzdurach. "Wokół jest wiele wartościowych osób, nie przegap ich wmawiając sobie, że wszystkie kobiety są złe." Nie jestem zainteresowany zawieraniem przyjaźni ani flirtowaniem. Z kimkolwiek. Ludzie jak dotąd radzili sobie dobrze beze mnie a zatem poradzą sobie i teraz.

Gość blackpearl20
Hmm LL dla Ciebie najlepszym lekarstwem jest czas...

lelouch, no przydaloby ci sie zeby cie ktos poprostu mocno przytulil, to by ci sie chumor poprawil. jeszcze jedna rada do skrytykowania: jesli przestaniesz oceniac (porownywac) siebie i innych, to oceny innych ludzi przestana miec znaczenie.bedziesz wolny.

Gość
"Hmm LL dla Ciebie najlepszym lekarstwem jest czas... " Kolejna książkowa mądrość... "jesli przestaniesz oceniac (porownywac) siebie i innych, to oceny innych ludzi przestana miec znaczenie.bedziesz wolny." A gdzie ja porównuję ludzi z sobą?! Inni obchodzą mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. " polecam medytacje." Medytuję bo inaczej bym oszalał.

jezeli cos nas nie obchodzi, to znaczy ze nie wzbudza zadnych uczuc. ani negatywnych ani pozytywnych. stan obojetny. ty natomiast, kipisz uczuciami.

Gość blackpearl20
być może książkowe, ale działa! A tak w ogóle to poważnie się zastanów czego Ty tak na prawdę potrzebujesz :)

Gość
"jezeli cos nas nie obchodzi, to znaczy ze nie wzbudza zadnych uczuc. ani negatywnych ani pozytywnych. stan obojetny. ty natomiast, kipisz uczuciami." Jak ktoś ma lęk wysokości to wystarczy, że nie będzie wchodził na drzewa. Unikać interakcji z ludźmi jest trudniej. Oczywiście, że mam w sobie jakieś uczucia które jednak nie przeszkadzają mi być obojętnym na innych i kontakty z nimi. To że jest ktoś kogo ignorujesz nie znaczy, że jednocześnie pozwolisz mu na wszystko. "A tak w ogóle to poważnie się zastanów czego Ty tak na prawdę potrzebujesz " Wiele razy patrzyłem jak moje marzenia rozbijają się o skały rzeczywistości. Po prostu staram się utrzymać na powierzchni. Przynajmniej póki jeszcze mam na to ochotę...

Gość blackpearl20
LL a co mogłoby zmienić tą uczuciową znieczulicę? co mogłoby położyć temu kres?

Gość blackpearl20
Ufam że wiesz co jest dla Ciebie najlepsze, skoro jest to śmierć to mam nadzieję że Cię uszczęśliwi.