Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaamloda..

czy jeśli mam 18 lat to będe godnie potraktowana na porodówce czyli jak człowiek

Polecane posty

ja rodziłam dziecko mając 22 lata. teraz mam 23 a mój mąż 27. czasem ktoś nas zaczepia i komentuje właśnie " och, teraz dzieci rodzą dzieci...":) Porodówki nie bałabym się ze względu na wiek. Nie proponowałabym też kasy. Nie nastawiaj się z góry źle. Ja też słyszałam wiele historii... Ale tych negatywnych w życiu realnym spotkałam naprawdę niewiele...

Gość miniversion
zamloda a na kiedy masz termin?

Gość sdfdsgsdg
a mnie wkurzają takie teksty, że za młoda.... te baby na porodówkach pracują tam nie wiadomo jak długo, a sam rodziły w wieku lat 20. Nie tak dawno to był stadard i wszystko było ok. Teraz jak masz 20 lat, to Cię zwyzywają że za młoda, a jak sie trafi 30-kilku latka z pierwszą ciążą, to się burzą, że dziecko to se do CV wpisze....

Gość zaaamloda..
na połowe listopada

Gość ja też mam 18 lat i rodziłam
ja miałam też 18 lat rodząc. I męczyłam się 11 godzin i w końcu zrobili mi cc. Lekarze byli ok naprawdę super ale położne i te od noworodków to normalnie katastrofa na każdym kroku jakiś komentarz oczywiście było kilka fajnych pań zależy jaka zmiana. Ale nerwy mi puściły gdy zaczął mnie boleć brzuch po cesarce poprosiłam o jakiś lek to powiedziała mi że nogi to rozstawiałam a teraz stękam to jej powiedziałam że ona też rozstawiała napewno nie raz. to potem już było gorzej ale w końcu ile można udawać że się nie słyszy ????? i moi rodzice poszli do ordynatora to wszystko było już okej ale nie wspominam tego najlepiej ale nie nastawiaj się źle!!!!!

Gość kredkaaaaaaaaaaaaaaa
Stojąc w kolejce do ginekologa slyszałam rozmowe dwóch kobiet i jedna z pań opowiadala jak szpitalu (lubelskim) rodziła łożko obok mloda dziewczyna któa krzyczala ze ja boli na co połozna ''JAK CI HUJA WKŁADAŁ TO NIE BOLAŁO A TERAZ TO KURWA BOLI'' i rozne tego typu epitety. Przerażajace ale niestety prawdziwe. Sama jestem młodą (22l) mamą rodizlam 4 m-ace temu i tez mialam obawy ale wszystko bylo jak najb. OK:)

hej! jak jak zaszlam w 1 ciaze to bylam rok starsza niz Ty (autorka ;) w sumie cala ciaze bylam dobrze traktowana, tylko gin raz skomentowal fakt ze tak wczesnie zaszlam w ciaze, ale nie bylo to niemile przynajmniej w szpitalu tez bylo ok, wszystko zalezy od poloznych ze mna jak rodzilam drugi raz (22 lata) rodzila 19letnia dziewczyna swoje drugie dziecko i tez byla bardzo dobrze traktowana :) w sumie mialysmy super polozne dla ktorych wiek nie mial wiekszego znaczenia ;) a dodam nawet ze przy 1 porodzie polozne glaskaly mnie po glowie jak juz bylam wyczerpana, dodawaly otuchy i chwalily na kazdym po porodzie :)

Gość trzeba myslec co sie robi
a coś ty myślała,że jak dasz tyłka w tak młodym wieku to wszyscy wokół ciebie będą tańczyć, to tylko ośmiesz siebie. Co innego jakbyś przyniosła świadectwo z paskiem to jest dopiero wyczyn, a położyć się i dać, to najmniejszy wyiłek jaki można dokonać.

Gość a ja mam już dość
Chyba lepiej, jak 18-latka urodzi dziecko niż jak stara baba, która mogłaby być już dawno babcią. Na takie to się jakoś nie oburzają, jeszcze tworzą coraz to nowsze wątki w serialach. Dziewczyna zdecydowała się urodzić, jest młoda, ma siłę i energię i za to należy ją chwalić, a nie jeszcze obrzucać obelgami! Przynajmniej jest b. duża szansa, że dożyje czasów, kiedy jej dziecko będzie wkraczało w dorosłość...

Gość bujdaaaa
co, za dawanie dupy mam ją chwalić, ty chyba jesteś chora

Gość do nauki a nie do seksu
a ja chwalę te co dają i nie maja wpadki, mądre dziewczyny, umieja się zabezpieczać, a nie niedouczone idiotki, myślały jeszcze, że bocian dzieci przynosi. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

a ja mam 22 l. i studiuje na 3 roku dziennie ekonomie ni chcialam dziecka to nie była wpadka a le prezmyslana decyzja dzis nadal studiuje mam 3m-czną córeczke. studiujue dziecko rosnie i bede młoda mamą jeszcze dlugoo. aa i jeszcze jedno nadal nosze rozm 36:)

dwa lata temu, moja mlodsza siostra rodzila i byla jeszcze mlodsza niz ty bo miala wtedy 17 lat... szczerze powiem ze zwierzeta sie lepiej traktuje niz ona byla traktowana... rodzila 16 godz o cesarke sie nie doprosila, po porodzie pielegniarki jej dogryzaly ciagle, szczegolnie jedna. (A w szpitalu lezala tydzien wiec musiala ich wysluchiwac) bardzo czesto sie skarzyla i rodzice poszli do ordynatora, zrobili awanture on wezwal te pielegniarki ale one sie zaczely wszystkiego wypierac no i rodzice w koncu dali sobie spokuj ale musleli ze juz przestana sie na niej wyzywac, niestety nie przestaly a nadal sie wszystkiego wypieraly. no i ktoregos dnia poszlam do siosty i alurat jak weszlam do sali to byla u niej pielegniarka no i dobrze slyszalam jak jej powiedziala ze jest puszczalska ze daje dupy na prawo i lewo ze dziecka nei bedzie potrafila wychowac itd. jak mnie zobaczyla to wyszla z sali i poszla tam gdzie te wszystkie pielegniarki siedza, ja poszlam za nia i im wszystkim taka awanture zrobilam, przyszedl ordynator, tez im zrobil awanture to potem moja siostra byla traktowana naprawde porzadnie i bez zadnego dogryzania.

Gość 20 latka
ja pare dni temu skonczylam 20 lat za 4 miesiace rodze i.. juz powiedzialam mamie ze bez niej nie urodze:D w miejscowosci w ktorej mieszkam czesto slyszalam wlasnie o traktowaniu przez personel szpitala mlodych mam takze z moja mama bede czula sie pewniejsza

Gość anoniowa89xxxxxxxxxx
ja dziecka nie urodzilam, jak przyszlam do szpitala z zagrozona ciaza to babka na izbie przyjec do mnie teraz to tylko wiedza jak w ciaze zajsc( bo czegos nei mialam, i odpowiedzialam jej ze nei wiedzialam ze mam ze soba wziasc) a mialam wtedy 19 lat prawie 20 i dodam ze wygaldam powaznie jak na soj wiek myslam ze to babsko kopne w dupe ze zlosci

Gość pęknę chyba ze smiechu
ale jaja, jak dawały dupy to mamusie im nie były potrzebne, chyba, że wasze mamuśki pozwalały wam i jeszcze pilnowały aby chłopak równo na was leżał . Nie mogę, matki wykłócają się o puszczalskie córcie.

Gość 464366
Co wy macie z tym "puszczalstwem?" Przecież młode osoby się nie puszczają - jak to nazywacie. To właśnie domena starszych... - im wszystko przychodzi łatwiej i znika już to romantyczne nastawienie do życia. Nie znam pary co by np. w wieku 18 lat spotykała się tylko na seks, a bab po 30 czy 40 co mają kochanków i widują się tylko w wiadomym celu są dziesiątki tysięcy. No i co najmniej połowa ciąż nie jest planowana, również małżęńskich, więc o czym tu w ogóle mówic?