Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily_77

Wszystko mi mówi, że...ZOSTANĘ MAMĄ W CZERWCU 2010...-

Polecane posty

folik to właśnie kwas foliowy. Nie jest na receptę, kosztuje niewiele, do 10zł

Ja nie wiem kiedy dokładnie mogę zrobić test, bo w ostatnim miesiącu pochrzanił mi się cykl :o zrobiłam wczoraj jeden, ale myślę że to za wcześnie; wyszedł negatywny. Przestraszyłam się tej ciąży. Mam dziwne nastroje i zachcianki. Wciąż jednak mam nadzieję, że nie jestem w ciąży teraz. Wiem, że Wy tu wszystkie bardzo się cieszycie i staracie o dziecko. Moje słowa pewnie Was irytują. Ale taką mam właśnie sytuację teraz. Dobranoc

Gość BPCIANEK22
nie martw sie - może kolejny miesiąc bedzie trafiony:-)kiedys nadejdzie ten moment. a tak swoją drogą chyba wszystkie oczekujace na dwie kreseczki za bardzo czekaja na te objawy ciazy, na mdłosci na bol piersi na brak@. czasami brak objawow jest objawem - a my zameczamy sie psychicznie jestem a moze nie jestem.

Gość Igorkowa
Niebieska sukienka uszy do góry ja wiem że jest Ci smutno ;-( i nie ma ale ...smutno i już trzymam kciuki może w nastepnym cyklu się uda.... u mnie nic na razie ale moja urojenia mineły nic mnie nie boli niemdli i nie czuje sie w ciąży ... chciałabym sie mylić w końcu tyle razy myliłam sie w tę drugą strone ;-( okaże sie 5 trzymam kciuki

Gość Zyzia83
Cześć dziewczyny, Jestem tu nowa, chociaż od dłuższego czasu ślędze wasze wypowiedzi. Dobrze wiedzieć, że ktoś znajduje się w podobnej sytuacji:-) Dzisiaj ma 39 dzień cyklu i @ brak. Robiłam test, wyszedł negatywnie. Wczoraj wizyta u gin, która wykryła jedynie powiększony, zasugerowała powtórzenie testu za tydzień, jeśli wynik będzie negatywny to Duphaston. Czy któraś z was miała kiedyś taki przypadek?

A ja się bardzo przeziębiłam i poszłam do lekarza, a babka przed wzięciem leków kazała mi zrobić test z krwi, by wiedzieć czym mnie leczyć. I niestety hcg wyszło mi poniżej 1, tak więc w tym miesiącu nie będzie dzidziusia. Szkoda, ale cóż...

Zyzia, Tobie też doradzałabym po prostu test w krwi. Po co się zastanawiać tydzień. Dziwię się, że lekarka Ci tego nie zaproponowała.

Gość Zyzia83
U mnie problemem są nieregularne cykle, stąd trudno określić kiedy ewentualnie mogło dojść do zapłodnienia. gin zastanawiała sie skad ten powiększony jajnik, bo to może być objaw bardzo wczesnej ciąży albo skutek stanu zapalnego:-( Faktem jest, że czuję sie trochę inaczej, to pobolewanie podbrzusza, powiększone piersi i humorki, ale nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Poczekam z tym testem jeszcze kilka dni.

Gość bpcianek22
dziewczyny maja rację - po co masz czekac i niepotrzebnie sie zastanawiac. test z krwi wszystko ci wyjaśni

Gość Zyzia 83
Tylko, że z tym badaniem z krwi, to jest mały problem... Pewnie mnie wyśmiejecie... Bardzo źle znoszę pobieranie krwi:-( mam mdłości cały dzien i mdleję:-( wiem, że to brzmi głupio, alt tak niestety mój organizm reaguje.. Tak na marginesie to zastanawiam się jak ma sie powiększony jajnik do potencjalnej ciąży? Czy któraś z was miała podobną sytuację?

Jeśli Cię nie boli ten jajnik to chyba wszystko ok, ale jeśli boli to w grą może wchodzić zagnieżdżenie się ciąży w złym miejscu. Trzeba to monitorować. Ja nie słyszałam przypadku, by powiększony jajnik miał coś innego z ciążą...

Hey Wam bardzo wspołczuje tym ktorym sie nie udalo w tym miesiacu uda sie w następnym:):) Weżę w to :):) Ja dzis w nocy myslałam ze żołądek strace ustami ;p Tak mnie okropnie muliło szok.... Jak tak czytam wasze wypowiedzi zastanawiam sie czxy ja napewno jestem w ciazy niby lekarze sie nie myla ale...

Mi wczoraj lekarz powiedzał że mam siną macice co jak wyczytałam wiaze sie z ciazą , ale taka zakrecona byłam ze nawet dokładnie nie zapytałam o co chodzi ;p

wymęczona jestem ;/ w pracy mówię, że mnie kręgosłup boli i dźwigać nie mogę z tego powodu ;) poza tym takie mdłości miałam w nocy w pracy ;/ w sumie tak chciałam się pożalić ;)

Wiem co to są te nocne mdłości sama je przeżywam masakra jednym słowem ;p Wyżalić się zawsze można ;p

w ogóle powiedziałam moim rodzicom o ||. Mama wydzwania codziennie i pyta się o samopoczucie za to mój ojciec twierdzi, że nie powinniśmy o tym rozmawiać ani myśleć , żeby nie zapeszyć (pierwszą ciążę poroniłam). Tylko jak tu nie myśleć i nie gadać jak stało się. Przecież nie mogę nie zauważać mdłości, bolesności piersi i pobolewania w podbrzuszu. Może dlatego że to facet i mało rozumie?

Gość bpcianek22
a ja juz zakpuilam pakiet testów owulacyjnych na przyszly miesiac bo mi wszystko mowi ze to nie tym razem.@ ma przyjsc we wtorek, takze czekam na nią i zabieramy sie do roboty:-) moze bedzie synek??

Witam!!! Gratuluję wszystkim przyszłym mamom. Ja dziś zrobiłam test i są II kreseczki :) Wszystko wskazuje na to, że w czerwcu będzie dzidzia. Jestem już mamą 2,5 miesięcznego Jaśka i bardzo się cieszę, że nasz rodzinka się powiększy. Wizytę u lekarza mam już zaklepaną na 5 listopada wtedy gdy zobaczę fasolkę to będę na 100% szczęśliwa.

witaj ewas, gratulacje !! swoja droga szybko Ci sie udalo (jesli rzeczywiscie maly ma 2,5 m-ca a nie 2,5 roku :) ). Ja sie wlasnie staram o trzecie, mlodsza ma 7 m-cy i to pierwszy cykl, bo dopiero miesiac temu mialam pierwsza @ :)

Gość bpcianek22
emisia0111 a moze nie wszystko stracone?moja przyjaciólka bedac w 7 tyg ciazy strasznego krwotoku ale dzidzus ma sie dobrze, teraz jest w 37 tyg ciąży:-) a mnie dzis dobija strasznie mocny bol lewego jajnika - moglaby juz @ przyjsc i zaczelabym starania o 3 dzidziusia z testami:-)

emisja, wspolczuje jesli rzeczywiscie sie tak stalo ... ja 3 lata temu po 4 tygodniach ciazy dostalam takiej bardzo obfitej miesiaczki, zle sie czulam, lekarz zrobil mi badanie krwi i tez sie okazalo ze juz koniec ... wiem jakie to smutne ... ale pomysl ze duzo ciezej jest stracic malenstwo w pozniejszej fazie ... ale moze rzeczywiscie jest jeszcze dobrze ... idz do lekarza ...

Gość bpcianek22
emisia0111 bardzo sie ciesze ze u ciebie i dzidziusia wszystko wporządku:-) hallo dziewczyny?? gdzie sie podziewacie??

emisia. ty tu paniki nie wprowadzaj :P ale cieszę się, że wszystko w porządku :) ja mam dopiero wizyte w piątek i mam nadzieję, że będzie wszystko ok. mdłości jakby trochę mniej - i tu jest duży plus ;) prawda to że bicie serca jest już po 21 dniu ?

Gość a co lekarz powiedziall
krawienie masz nadal? cos przepisal?