Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily_77

Wszystko mi mówi, że...ZOSTANĘ MAMĄ W CZERWCU 2010...-

Polecane posty

niebieska sukienko... ja jestem w ciąży i cały czas mam objawy na okres...a najbardziej wieczorami, więc nie ma reguły ...powodzenia :)

Powiem Wam moje drogie, że takie forum to wspaniała rzecz. Podczas mojej poprzedniej ciąży musiałam leżeć prawie przez pół roku bo miałam krwawienia, więc dla zabicia czasu zainteresowałam się Kafeterią i topikiem dla dziewczyn które wtedy miały urodzić w marcu 2006. Jakie mam fajne wspomnienia z tego okresu, ile wirtualnych przyjaciółek, a na koniec z części topika skleciłam i wydrukowałam sobie taki dziennik ciąży, który mam do dziś i czytam z rozrzewnieniem jako pamiętnik:-) Mam nadzieję, że tym razem też będzie super i że będziemy się wspierać, bo zawsze razem raźniej. Jedynie to mam nadzieję, że tym razem obejdzie się u mnie bez leżenia, bo mam zamiar być twarda i nie panikować z każdym "dziwnym" objawem. Wredniak - skoro wyszła nawet słaba kreska tzn, że jest podwyższony poziom hcg i jesteś w ciąży:-) Gratuluję:-)

Lily - problem w tym, że dzisiaj była tylko 1 kreska.. nie wiem co jest grane, no nic czekamy dalej. a tobie gratuluje z calego serca!!

Czeć Dziewczyny, W piatek idę do gin, potwierdzić to że jestem w ciązy. :) na pierwszą wizytę. Wiem już praktycznie o ciązy 10 dni po zapłodnieniu :) test wskazał dwie kreseczki jedna strasznie jasna, następnie zrobiłam test po kilku dniach w 1 dniu spodziewanej @ i kreseczka była już ciemniejsza...a obecnie jest super bordowa :) .Prawdopodobnie to już 4 wchodzący w 5 tydzień Ciesze się strasznie i nadal nie moge uwierzyć to będzie mój 1 bobas i to były nasze 1 starania i .......udało się . Tak bardzo pragne by wszystko było dobrze, marze by zobaczyć okruszka i usłyszeć malutkie serduszko. Dziewczyny wpisuje się wiec do Was na forum .......kobietek które będą najszczęśliwsze w czerwcu 2010 :) ;) :)

Hey ja tez mam takie podejzenia zamiast okresu mam takie brazowe upławy i nie wiem co one oznaczaja... w chłopakiem staramy sie o dzidze ale w tym miesiacu dalismy sobie spokoj zby odpoczac wiec nie mam pojecia co to jutro wizyta u gin ale co zrobic do jutra jak nerwy mnie zjadaja...

emisia0111 a robiłaś test? test już powinien wskazać ciąże w pierwszym dniu spodziewanej @ ....spokojnie wtedy jeśli jesteś w ciąży test pokarze 2 kreseczki .

Nie nie robiłam bo nie wiem czy warto sie nakrecac a tak to gin mi powie co mam robic... Tak mylse ze moze jakis cud i sie udało... oby ponoc cuda sie zdarzają... Cieszyłabym sie baardzo :)

lily77, to juz jestes pewna ?? gratulacje jesli tak i gratulacje dla wszystkich pozostalych ciezarnych :) mnie boli troche dol brzucha, nie wiem na co ... zobaczymy, chcialabym tez sie zalapac na czerwiec ;)

Ja gdybym była załapałabym sie akurat na 1 czerwiec :) Super prezent dla mamy w dzien dziecka :):)

Nie jeszcze nie jestem pewna, ale podobno jest coś takiego jak myślenie życzeniowe...czyli myślisz i masz:-) Myślę, że do końca tygodnia się wyjaśni;-) Jeśli jestem to termin wypadnie mi na 8 czerwca:-)

Gość Igorkowa
WITAM DZIEWCZYNY!!! 3 MIESIĄCE TEMU STRACIŁAM DZIECKO PORONIŁAM ... JESTEM SZCZĘSLIWA MAMĄ 2 URWISÓW W WIEKU 5 I 7 LAT i w sumie nie rozumiem jak to się mogło stac 2 wcześniejsze ciąze były planowane i wstzreliliśmy sie w nie w 1 miesiącu starań o to dziecko walczyliśmy już od stycznia w maju na teście pokazała sie druga kreseczka a 27 czerwca poroniłam nie rozumiem ....w sierpniu ponowiliśmy starania o dzidzię 7 września dostałam @ kochaliśmy się w dni płodne wiem ze jest jeszcze za wcześnie na test ale mam wrażeni e ze sie udało sama nie wiem a może mam jakies omamy ... pobolewa mnie podbrzusze pobolewaja piersi i zaobserwowałam zwiększoną wydzielinę białego koloru (odnoszę wręcz wrażenie że cały czas mam ..mokro..)mdli mnie od zapachów jedzenia nawt od samej myśli o jedzeniu ...powiedzcie czy to może być ciąża?????

Igorkowa, trudno powiedziec, wiem ze starajac sie zawsze dopatrujemy sie objawow :) Zycze zeby sie udalo ! ;) Ja tez utracilam ciaze, o ktora sie staralam 4 cykle podczas gdy dwie pozostale, z ktorych mam corki byly bez staran. Taki juz nieraz los jest niezrozumialy ... Lily77, a ja wiem ze z zachodzeniem w ciaze to tak jest ze im bardziej sie chce tym mniej wychodzi :) :) Ale mam nadzieje, ze zobaczysz u siebie dwie kreski ! ;) Ja teraz czekam na @ albo kolo 6go pazdziernika zrobie kolejny test ;)

Gość Igorkowa
ponoc życie uczy cierpliwości ale jak to jest ze to my kobiety tak dobitnie musimy sie o tym przekonywać .... jak do brze pójdzie ja też załapie sie na czerwiec ;-) powodzenia kobietki

Igorkowa - tak ponoć bywa, że nie ma reguły, dwie zdrowe ciąże a potem taka przykrość. Mam nadzieję, że tym razem się uda i zostaniesz z nami, bo taka doświadczona mama to skarbnica wiedzy. Ja też mam synka, ale tak jakoś mi się wydaje, że już nic nie pamiętam z tego jak to było czuć się w ciąży, czuć ruchy:-) Jedyne co pamiętam to ten okropny poród:-( Ja teraz podchodzę zupełnie na luzie do drugiego dziecka. O pierwsze się starałam 8 miesięcy, miałam bardzo nerwową ciążę, kilka razy wylądowałam w szpitalu (dziś wiem, że co najmniej połowa z tych przypadków to była moja przewrażliwiona wyobraźnia) - teraz się już nie stresuję - wiem, że jesteśmy płodni, ja w zasadzie i tak chciałam zacząć staranka od nowego roku, bo mamy jeszcze przeprowadzkę do nowego domku i kupę pracy, ale teraz wiem, że jeśli się udało, to będę bardzo szczęśliwa:-) Dobrej nocy mamuśki czerwcówki:-)

A się wtrącę, a co! Ja, tak jak Wy rok temu oglądałam swój pierwszy test ciążowy - pozytywny. Moje "dwie kreseczki" urodziło się 1 czerwca tego roku i siedzi mi właśnie na kolanach. Ale dokładnie pamiętam te emocje:) Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki i spokojnej ciąży życzę!

witam, starsze dziecie juz w przedszkolu, mlodsze spi to korzystam ;) jakies nowosci u mam 2010 ? :) mnie cos boli brzuch na dole i dzis rano plecy na dole, nie wiem co to oznacza ... czekam i tego czekania nie lubie wcale :) :)

Witam czerwcówki ! :) Temat jak znalazł dla mnie bo dwie piękne krechy na teście i z obliczeń moich wychodzi na czerwiec :) To moja druga ciąża tyle tylko, że pierwszą poroniłam. Cholernie się boję, ale dobrej myśli jestem. Trzymam kciuki za wasze "kreski" ;) i cholera. te piersi tak bolą ;/

emisia do środy tylko dwa dni -wytrzymasz :) ja dopiero ide za niecałe dwa tygodnie. a idziesz sama ? daj znać tylko jak poszło badanie :)

Nie , z facetem sama bym chyba tam padła bez wzgledu n to jakie bd wyniki badan A macie jakies objawy?? Bo ja to sam nie wiem niby mnie muli..ale nie wiem czy to z nerwow czy cos ...

ja wymiotów nie mam, ale to nigdy nie był główny objaw ciąży, poza tym te objawy mogą przyjść pozniej :) , w sumie to tylko mnie piersi cholernie bolą i czasami poboli mnie brzuszek, oczywiście temperatura wysoka. zwłaszcza wieczorem :)

Gość Kasia D
hej dziewczyny postanowiłam że się dołącze, choć nieco sceptycznie podchodze do swoich objawów no i dzis mi test wyszedł negatywny a to juz 14 dzien po skoku temp:(:(: wiec nie wiem czy są szanse jeszcze. A wyglądalo to tak , ok.8 dni po skoku plamienie sluz z niteczkami krwi trwało dzien potem cisza i minimalnie kolejnego dnia, potem cały czas sluz biały jak mlekooo i gesty. Piersi twarde jak skały , dwa dni temu bol jajnika jednego okropny ale tylko wieczorem teraz tylko czasem czuje jak pika, temp wysoka nadal, mam sucho w ustach non stop, a pije normalnie nie wiem czemu , no i pojawiły sie zyłki na piersiach ale to od obrzmienia pewnie i teraz nie wiem co mam myslec , a staramy sie juz prawie rok

Kasiu- wspołczuje Ci bardzo, mysle ze to raczej "urojone objawy" tez tak miałam kilkukrotnie ale nie zaszkodzi ci przejsc sie do gina lub zrobic badania na krew. Powodzenia życzę:) Ja sama nie wiem akurat piersi mnie nie bolą( czy bolą kazda kobiete w ciazy??) ale mam zgage siusiu i te nudnosci moje nieznosne ;) staram sie myslec obiektywnie ale sie nie da tak :(

emisia to mnie mogą tylko piersi bolec a ciebie niech mdli ;) wydaje mi się, że jak różne są organizmy tak różnie reagujemy i nic nie jest regułą :) bo jak wytłumaczyć np. okres przez pierwsze trzy miesiące będąc w ciąży, negatywne wyniki testów ciążowych u już 2 miesięcznych ciąż ? Więc ja się jeszcze chętnie podzielę bólem piersi bo to nic miłego ;)