Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serenityyy

pomocy! nieregularny okres, podwyższone PRL

Polecane posty

Gość serenityyy

Drogie Kobietki! Miesiączkuję od 10 lat, zawsze nieregularnie. Byłam u wielu ginekologów. Podejrzewano policystyczne jajniki, przez rok brałam Harmonet, później Yasmine, po odstawieniu nic się nie poprawiło. Kolejny ginekolog wykluczył policystyczne, nie było na to dowodów w badaniu USG, szczegółowy wywiad również to wykluczył. Kilkakrotnie badane hormony tarczycy, nadnerczy - w normie. Okres wciąż nieregularny. Wciąż nieznacznie podwyższone prolaktyna, o kilka jednostek. Wizyta u psychiatry wykluczyła podejrzewaną przez ginekolożkę depresję. Nikt nie potrafi mi pomóc, czy ktoraś z Was miała podobną sytuację? Proszę o pomoc!

Gość toomuctears
Witam mam 20 lat a miesiaczkuje od 7 rowniez mam problem z nieregularnymi cyklami, usg mam w porzadku, mi moja ginekolog przepisala narazie na 2 cykle luteine w celu wyregulowania cykli, rowniez czekam na wyniki TSH, FT3 i FT4. Nie planuje w najblizszym czasie brac tabletek hormonalnych.

Nie robiłam prolaktyny, ale musze sprawdzac co pol roku hormon testosteron poniewaz mam ciagle tradzik zaskornikowo-lojotokowy, pozdrawiam:)

Moja ginekolog takze wykluczyla u mnie Zespol Policystycznych Jajnikow a jak wygladaja u Ciebie cykle? Ja dostaje mieiaczki tak ok 24- 28 nawet mialam 37 dc a ostattnio w 18 dniu cyklu to juz za czesto :/

Gość kinmana
dziewczyny radziłabym wam na początek zacząć stosować NPR, nie zaszkodzi poobserwować swój organizm żeby sprawdzić jakie są wasze fazy cyklu i czy dochodzi do owulacji

Gość serenityyy
fajnie, że ktos się odezwał... do toomuchtears: okresu dostaję co 40-45 dni (tak przynajmniej w ostatnich miesiącach)

Gość a może to problemy z
tarczycą?

Gość haloooooooooooooo
podobno na podwyzszoną prolaktynę dobry jest castagnus, obniza ja Często prolaktyna blokuje progesteron, stąd te nieregularne cykle. Poszukaj info o castagnusie lub innych tabletkach , które też zawierają niepokalanka . Moze spróbuj poleczyc się naturalnie. Bardzo duzo kobiet i dziewczyn ma problemy z miesiaczkami.