Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magam12

leczenie kanałowe zęba - ból

Polecane posty

Gość magam12

Witam, Mam aktualnie robione leczenie (proces) kanałowe górnej 6-tki. Tydzień temu ząb został rozwiercony (wcześniej bolał niemiłosiernie przez miesiąc) i dentystka założyła trutkę. Na 3 dni miałam wreszcie spokój od bólu... Po 3 dniach znowu zaczął boleć z tym, że bardziej w przypadku naciśnięcia na niego, przygryzienia. Dziś byłam na kolejnej wizycie - rozwiercenie, czyszczenie igłami, płukanie 3 różnymi specyfikami, suszenie i na koniec założyła mi lekarstwo. Mam z nim przyjść za 3 tygodnie. Problem mam taki, że nadal mnie potwornie boli ten ząb przy nadryzaniu, sam z siebie na szczęście już nie boli, ale i tak prawie nie mogę jeść... Czy ktoś może mi powiedzieć jak długo będzie trwał ten ból przy nagryzaniu?

Gość julieeeeeeeee
mnie przy takim leczeniu po założeniu trutki w ogóle nie bolało. Gorzej przy zakładaniu właściwej plomby. Następne 4h spędziłam na płakaniu...

To kwestia indywidualna. Ja po założeniu trutki po tygodniu miałam czyszczone kanały i po kolejnym tygodniu właściwą plombe więc krócej niz Ty. Ząb przy nagryzaniu bolał mnie jeszcze tydzień po zalożeniu właściwej plomby. Czyli w sumie ząb bolał mnie 3 tygodnie.

hmm mnie jak tak bolalo to dentysta przy kolejnej zmianie trutki kazal mi ja wydlubac i przyjsc na wizyte jak najpredzej tylko w wypadku gdy bol utrzymuje sie przez kilka godz i jest nie do zniesienia.. a to ze pobolewa to znaczy ze leki dzialaja poprostu trzeba przeczekac:) pozdrawiam