Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaaaaakaaaaaaaaa 123

Mamuśki - w którym miesiącu ciąży przestałyście uprawiać seks???

Polecane posty

Gość kaaaaaaakaaaaaaaaa 123

Od którego miesiąca staje seks staje się niebezpieczny ? To znaczy przyspiesza poród.... I po jakim czasie potem wróciłyście do życia intymnego ??? Ile trwał u Was połóg ??? I jaki był ten ,,pierwszy raz,, po dłuższej przeriwe ???

Gość a dlaczego mialabym473
przestawac sie kochac z mezem przeciez ciaza to nie choroba :P kochalismy sie nawet dzien przed porodem :)

Gość godzinę przed pierwszymi
bólami porodowymi

Gość kaaaaaakaaaaa 123
no i super:) Ja poprostu słyszałam,że ok.8 miesiąca już się nie powinno kochać bo to przyspiesza poród,może wywołać wcześniejszy poród,ale to pewnie jakieś stare zabobony:)

Gość kaaaaaakaaaaa 123
A ile trwał u Was połóg ???? I jak potem wyglądał Wasz ,,pierwszy raz,, po połogu ????

Gość wogule nie zrezygnowałam kocha
a po połogu, czekałam do momentu aż do lekarza poszłam bo jak tu sie bzykać bez zabezpieczenia, wiec chyyba jakieś 5 tygodni

Gość studentka wsz
prawda przyspiesz mi w 36 tyg wstrzymywali porod skurcze byly 30 monut po stosunku w 39 powtorzylismy sex i zaczal sie porod

Gość troche bolało
ale to też zależy od rozluźnienia partnerki i od tego jaki partner jest bo jak będzie sie zachowywał jak jakiś niewyżyty pies to może być naprawdę ciężko

Gość studentka wsz
mozna przez cala ciaze lekarz potwierdzi jak jest zdrowa kobieta i bezpieczna ciaza

Gość kaaaaakaaaaaa 123
Pytam bo nie wiem jak to jest.... a w jaki sposób to niebezpieczne dla dziecka?Dlatego,że może wywołać przed wczesny poród tak ???

Gość kaaaaaakaaaaa 123
Ja jestem zdrowa i dziecko rozwija się prawidłowo,nie jestem w ciąży zagrożonej,to dopiero 4 miesiąc więc seks pewnie jest bezpieczny,ale zapytam mojego lekarza do kiedy można się kochać.

Gość jesli ciąża rozwija sie
prawidłowo to nie ma zadnych przeciwwskazan by rezygnowac z seksu w ciąży!

Gość saleminka8
współżycie musiałam ograniczyć ze względu na przyjmowane leki doochwowo,po odtsawieniu troche poszalała,a potem 8 tygodni później) znowu nic,bo miałam skurcze i bardzo skróconą szyjkę i nie mogłam współżyć,ale znowu zamierzam troche ... bo teraz to czekam tylko na poród :P tp 24.10

Gość o chyba na topiku
mamy jakąś sfrustrowaną matkę-Polkę, ktora już nie wie co to seks. :classic_cool:

Gość xyxyxyxyxy
Kochałam się z moim Mężem od pierwszych dni ciąży aż do samego porodu.

ja w sumie jedynie 9 miesiąc sobie odpuściłam, bo troche obawialam sie wczesniejdszego porodu, poza tym lekarz zabronil mi w ost miesiącu. A tak to cały czas w ciąży, no i przynajmniej w ciąży NIE TRZEBA SIĘ SCHIZOWAĆ ZABEZPIECZENIEM:)

Gość gggiuigiug
Mi tam się nie śpieszy do dziecka. Wolę urodzić w terminie. Dlatego teraz, w dziewiątym miesiącu już staram się powstrzymywać od seksu. Rzecz w tym że nasienie mężczyzny zawiera prostaglandyny, które wywołują skurcze, również kobieta wydziela owe hormony gdy jest pobudzona seksualnie, i oksytocynę a to właśnie te czynniki które mogą wywołać poród.

Gość sarlinka
Kochaliśmy się całe 9 miesięcy, dwa dni przed terminem też. Po porodzie zaczęliśmy, gdy poczułam podniecenie i gotowość, czyli tak jak w podręczniku - równo 6 tygodni po porodzie.

My kochaliśmy się do końca. Ostatni stosunek był koło 22 a o 2 w nocy odeszły mi wody. Nie mam pojęcia czy to przyspiesza poród,ale jak nie czułabym się dobrze to nie byłoby seksu. Normalne. A po,to jak wyżej,jakieś 6-7 tyg później.

Gość mama malego Danielka
Kochalsmy sie do konca. Urodzilam DOKLADNIE w dzien wyznaczonego terminu przez 4 rozne usg :)