Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w potrzebie***

Jak odebrac sobie wlasny porod wrazie potrzeby???co robic??

Polecane posty

ja pamiętam, że w dniu porodu mojego, stałam w kolejce na poczcie, a potem w biedronce ;) Przyszłam do domu i tak jakoś odeszły mi wody :) jak pomyślę, że mogło by to się stać w kolejce do kasy :):):):):):)

Gość diamondddd
a ja urodzilam w pół godzinki :) troche mnie bolalloo rozwieranie szyjki ale sam porod wcale nie bolal :)

Powyższe badanie oparto na trzech grupach kobiet – jedna grupa składała się z kobiet rodzących w domu z pomocą położnej, druga – z kobiet rodzących w szpitalu z pomocą położnej, trzecia – z kobiet rodzących w szpitalu z pomocą lekarzy. Ogółem w badaniu wzięło udział 13 000 wolontariuszek. kurcze, ciekawe czemu nie badali grupy ktore rodzilz same w domu, hmmm, dziwne!

rafinka się opierdala w pracy a potem czytamy że jest kryzys :):):):) żartuję oczywiscie :) miłego opierdalania :) moje dziecko u babci to też się opierdalam :)

jak to jest, że kobieta rodzi w pół godziny :) a gdzie sprawiedliwość :) Ja rodziłam blisko 2 godzinki, bolało, ale d tej pory mówie mężowi, że wolę rodzić niż iść do stomatologa ;)

hehe należy się, bo wczoraj pracowałam za 4 osoby ;) a samotne porody nie są wcale takie rzadkie, sama znam kilka takich osób :P

alonuszka pewnie ze dobry :) jak widze ze ktoś rozpaczliwie woła: zobaczcie mnie zobaczcie, no to się ulituję i zerknę :)

a propo porodów w domu... Oglądałyście "Porodowy biznes"? Jak nie, to odsyłam na YouTube. Kobiety od zawsze rodziły w domach (z pomocą innych kobiet lub akuszerek) i śmiertelność nie była wcale duża (ludzie by wyginęli), to po wojnie porody przeniesiono do szpitali. Jeszcze nasze babki rodziły w domach. Mało który poród wymaga interwencji lekarskiej. Podczas mojego porodu lekarz tylko obejrzał łożysko. Cały poród go nie było. Gdy rodziła koleżanka, 4 godziny grał w pasjansa (widziała monitor z łóżka porodowego)

pearlinee zdradze ci cos w sekrecie+ u stomatologa jest cos takiego jak znieczulenie! mowie ci spoxo sprawa, nic nie boli! polecam! ale rozumiem jak ktos popiera samodzielne porody to znieczulenie u dentysty to juz wogole musi byc niedpouszczalne!

Gość ty wóda weź zamknij ryło

a ja też wolę poród niż dentystę... ale ja miałam ekspres nie poród... a nie lubię jak mi ktoś w zębach dłubie nawet ze znieczuleniem bo to okropne takie skrobanie..... aż ciary mnie przechodzą

Gość gorzka.żołądkowa
a ja uwielbiam rodzic mam termin na 14 pazdziernika to bdzie moje siudme dziecko, nie moge sie doczekac tego bólu mrrrauuuu, zachodze rok po roku w ciaze bo kocham bol porodu mmmmm

moja babka rodziła pierwsze dziecko w szpitalu (koniec lat 40-tych) - zmarło po 3 dniach (zarażono je jakąś bakterią). Przy następnych dzieciach - unikała szpitala jak ognia - moja mama i jej brat rodzili się w domu. :) No, ale babka miała w rodzinie akuszerkę. :) Kobita do tej pory żyje. Moja mama się śmiała, że w razie biedy (urodziłam 5 tygodni temu, w szpitalu :) ) wezwiemy ciotkę Jankę :) Jeszcze raz polecam film "Porodowy biznes".

alonuszka, ja najbardziej nie lubię wpychania mi obok dziąsła ligniny. I tez zapach rękawiczek lateksowych.... bleee :)

marysia to ty masz malucha w domu i wszystko, że tak powiem, na świerzo :):)):):) i jak, oczy na zapałki? :) czy małe da się wyspać? :)

no dokłądnie alonuszka :) mało sympatyczne :) poród też mnie nie relaksował, ale jednak to co innego :) i jaka nagroda miła na koniec nie? :)

Gość shakirrra7
Do marysia mm no wlasnie tu chodzi o to zeby autorka tekstu nie byla w tym momencie sama i w dodatku z malym dzieckiem ktore bedzie narazone na przygladanie sie temu wszystkiemu. Sam porod w domu to nic strasznego ale pod okiem drugiej osoby ktora ma pojecie o tym.Watpie czy sama rodzaca da sobie rade choc zycze jej tego.Sama rodzilam juz i wiem ile to wysilku.