Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna jaaaaaaaaa

czy sąd weźmie pod uwagę....

Polecane posty

czy przy orzekaniu wysokosci alimenów sąd weźmie po uwage moja trudną sytuację- byłam wdową z dzieckiem. dziecko nie ma świadczen typu renta po zmarłym ojcu. jako,ze mam niskie dochody kwalifikuje się jedynie do zasiłku rodzinnego i dodatku z tytułu samotnego wychowywania(234zł) jak wiadomo w takiej sytuacji na mnie spoczywa pokrycie całkowitych kosztów wychowania tego dziecka. mam drugie dziecko.z kilkuletniego związku.bardzo udanego(do czasu). niestety nie wiedzieć czemu ojciec drugiego dziecka praktycznie z dnia na dzień olał wszystko.mnie ,nas i naszą rodzinę. sytuacja z nim jest nieciekawa i nie wiem jak to się skonczy. w razie definitywnego rozstania będę musiała wystąpic o alimenty na nasze dziecko. wiem jakie to są stawki i,ze w większości nijak mają sie do finansowych potrzeb.(dzieląc to na dwójkę rodziców) czy sąd weźmie pod uwagę,ze moja sytuacja jest naprawde trudna? jestem podłamana,bo jestem w kropce. pracuję,ale nie mogę pracować non stop bo jest maleństwo. mogę niby oddac go do złobka,ale to kupa pieniędzy i wtedy pracowałabym tylko na żłobek. jestem ograniczona w możliwosciach i normalnie zamknięta w klatce. nie wypisujcie mi tylko bzdur,ze jak sobie zrobiłam to mam,bo to dziecko było zaplanowane.decyzja podjęta wspólnie a nie chop siup bo "se chłopa poznałam". absolutnie tak nie było i tym bardziej mi strasznie,że człowiek,któremu tak zaufałam tak nas skrzywdził :( napisałam też na ogólnym,ale to chyba nie miejsce na taki temat

hallo....czy ktoś coś wie na ten temat?

Sad wezmie pod uwage tylko zarobki partnera i to ile bedzie w stanie plscic tobie ...Alimenty nie sa naliczane niestety od zlej sytuacji materailnej matki...np.u nas w miescie stawka najwyzsza jaka slyszalam to 450 zl