Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutka08

On nie chce slubu

Polecane posty

Gość smutka08

ostatnio dowiedziaalm sie od mojego chlopaka, z ktorym jestem juz prawie 3 lata, ze on nie jest do konca przekonany do slubu i jesli mialby sie ze mna ozenic to tylko dlatego, bo taka jest tradycja lub bo ja bym tego chciala. Zrobilo mi sie bardzo smutno, wiec powiedzial żebym się nie martwiła, bo on czuje, że mu się to odmieni ale wiem,ze on powiedział tak specjalnie, żeby mnie uspokoić. Więc mu powiedziałam, że mimo swojego wieku jest niedojrzały i zaczęłam się zastanawiać czy to wszystko ma sens - ze nie chcemy tego samego. Szczytem moich marzen nie jest to, zeby ona stanal ze mna przed oltarzem z przymusu, "bo ja tak chce". Poniżające... Czy kazdy facet taki jest? ze slub dla nich nie znaczy wiele? Ze robia to tylko dla dziewczyny? ech :(

Gość blę26
oczywiście ze nie kazdy...np.mój mąż :)...oświadczył mi się po 5 miesiącach bycia razem czym mnie straaaaasznie zaskoczył...dla niego ślub był bardzo ważny i bardzo go chciał...

Gość smutka08
blę26 zazdroszcze Ci :( mi sie tak smutno zrobilo:(

Gość mysle wiec mowie
Ja mam 25 i jak slysze slub czy dzeici az lek mnie ogania niesamowity ! To jest straszne bo przez ten wyscig szczurow czlowiek czuje sie ze nie kozysta z zycia czuje sie zachukany ze bedzie slub ,dziec? Nie ma opcji bo to koniec mlodosci !

Gość smutka08
widocznie kazdy ma inne marzenia. Ja od zawsze marzylam o slubie a ostatnio sie to nasililo, jednak nie domyslalam sie nawet, ze on nie dostrzega w tym glebszego sensu;(

Gość mysle wiec mowie
Jak wczesniej byl wspomniany temat mezyczyzni oddja sie kobietą sa ich Gentelmnami hu hu haha.Facet robi tak jak chce kobieta i tyle poda plaszcz placi za nią .No ale sory Gentelmen Gentelemnem sa granice ale.. Ślub? Nie ma mowy!

Gość blę26
smutka---> a jestes pewna ze to ten jedyny?...bo wydaje mi sie ze jesli facet naprawde kocha to dąży do slubu....a skoro on slubu nie chce to moze cos jest nie tak? mysle wiec mówie---> to ze masz męża nie znaczy ze musisz miec dzieci :P...ja mam męża a dzieci nie zamierzam miec...

Gość smutka08
tak, bylam przekonana, ze to ten jedyny, ale jak slysze takie rzeczy to sie zaczynam zastanawiac:( on probowal sie tlumaczyc i mowil ze na pewno kiedys stane przed oltarzem w bialej sukni i ze najwazniejsze jest to, ze on chce byc ze mna. tylko chodzi o to, ze on nie rozumie tej idei slubu, jesli by go bral to bez przekonania:(

Gość nie kazdy znam faceta
a nawet dwoch, co bardzo by chcieli sie ohajtac ze swoimi dziewczynami, ale one nie chca. po prostu slubom mowia nie. a jeden kolesc to na slubach znajomych wrecz otwarcie zazdrosci tych slubow...

Gość mysle wiec mowie
Nie rozumiesz ze kochanie nie ma nic wspolniego ze slubem ! TO jest poprostu lek ksiadz organy aniolki atmoswera cały LĘK niesamowity! Z tego co słyszałem to moja matka jak z ojcem stawala na oltarzu to z mojego ojca lało sie jak z prosiaka opalonego na palu tluszcz...!

Gość smutka08
ale czego tu sie bac jak sie kocha jak sie chce byc razem? bac sie przysiac sobie milosc?

Gość nie każdy tak ma
ja poza moim mężem znam 3 kolesi co myslą o ślubie jako założeniu rodziny

Gość smutka08
a w jakim wieku oni są? może to kwestia wieku?:(

Gość glupia jestes
ja tez nie rozumiem po co ta cala szopka, dla mnie slub to tylko uregulowanie spraw cywilno prawnych i nic wiecej tez wezme go tylko dlatego jesli facet bedzie bardzo chcial, mi on nie jest potrzebny do szczescia!! nie rozumiesz ze on moze chciec zyc bez slubu? masz tak bardzo ograniczony umysl ze nie dopuszczasz mysli ze nie kazdy mysli tak jak ty?

dziwczyno... gdzie ty sie spieszysz?? bo kolezanki juz sa po slubie? bo rodzina nalega? jest wam dobrze wiec sie z tego ciesz!! slub to powazna decyzja - poza tym nie kazdy pragnie slubu - ja np jestem kobieta a za zadne skarby swiata mnie facet nie namowi na slub. Nie chce i koniec i nie dlatego ze go nie kocham, czy nie chce z nim byc - dla mnie slub to gowno za przeproszeniem, nic waznego, niec sensownego, nic co jest potrzebne. Facet nie chce - moze warto uszanowac jego zdanie? jesli to dla Ciebie zbyt wiele to moze z nim zerwij? moze poszukaj sobie innego? moze trafisz na takiego co oswiadczy sie po miesiącu, moze trafisz na takiego ktory nigdy nie bedzie go chciał? chcesz ryzykowac??

Gość smutka08
nikt nie nalega. Po prostu zaczelam marzyc o slubie o wspolnym zyciu o rodinie o dzieciach... kto wie czy zdaze tego doswiadczyc? ale domyslam sie ze nie kazdy musi marzyc o tym, o czym ja marze...

Gość no to chyba ma prawo
czeka na odpowiednią kobietę

wystepuje taki schemat, ze facet, ktory przez kilka lat zapera sie przed slubem, po wyrwaniu sie ze szponow napastliwej sluboglaszczki podejmuje szybka decyzje z nowo poznana laidback woman :-)

Gość nogoglaszczka
No ja rację przyznać muszę Szczeremu. Zdecydowana większość Panów decyduje się na ślub tylko po to, żeby sprawić przyjemność swoim partnerkom. Ale czy to na pewno źle? Przecież to można podciągnąć pod poświęcanie się w imie miłości :]

Gość nie do końca jasne
zawsze szczery, sugerujesz, że facet ożeni się tylko z taką której na ślubie nie zależy? a może po długim związku jest już w takim wieku że dociera do niego fakt upływu czasu i tykania zegara biologicznego a wiadomo że partnerka po iluś latach to nie to samo co świeża krew a raczej nowa piczka? której po paru latach będzie miał dość tak samo jak nie bardziej niż byłej?

Gość Świety świerk
cywilniak spoko ale koscielny ? NIGDY

Gość Świety świerk
bynajmniej uwarzam szczerze ze do slubu powinno iść podchodzic lajtowo a jak slub chce sie juz to miec kase na wspole zyce dom utrzyamnie itp