Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lutowa mama

LUTY 2010

Polecane posty

No znalazłam. Wyczytałam, że najbliższe usg wykonywane jest jakieś 85 km od mojego miejsca zamieszkania i kosztuje 200 zł. Niestety, wykonywane jest tylko na tygodniu. Pomyślałam sobie, że gdy będę na wizycie u mojej pani doktor w przyszły czwartek, to poproszę ją o tydzień zwolnienia. Będę miała czas wykonać wszystkie niezbędne badania i może wybiorę się na to superanckie usg :)

No to masz daleko... ja co prawda też musiałam dojechać ale 30km. Trochę tylko poszperałam w necie:P

Trochę daleko, ale z tego co mówicie, warto :) Zbieram się powolutku do domku. Życzę Wam smacznych obiadków (aż w brzuszku burcz) :) Całuski słoneczka

a na Bytomiu usg 3/4 d kosztuje 180 zł + 40 zł za płytkę z filmikiem. cieszę się ,że u WAS wszystko w porządku :):):) Ale macie smakołyki :)

Witajcie dziewczynki. Dziś chyba pierwsza jestem i już ostro pracuję ;) Na szczęście dziś piątek i w weekend sobie choć troszkę poleniuchuję :)

Ja druga:0 Dzień Dobry. Pocieszam sie tym, ze dobry będzie , bo pogoda paskudna:/ Leje i ciemno strasznie, jak kret po domu chodzę ha ha. Jutro przesuwają czas godzone do tyłu , czyli pośpimy jak maluch dają. Mój sie obudził przed chwilką:D Kupiłam wczoraj jedną butelkę z Canpola. Nie wiedziałam, ze takie mają - antykolkowe. I kształt fajny:) I cena przystępna. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Tak to LOVI mam. Sprawdzone przez znajome i super są. W sumie cena tez nie za wysoka. Na obiadek dzisiaj rybka- karmazyn i ziemniaczki z surówką:) Jeśli o pracę chodzi , to matematyka:(- czyli masakra, ale dam radę. Tylko 15 zadań ha. Miłego Dnia Kochane🌼

Witam wszystkie kobitki Troszkę sie opuściłam miałam zwariowany tydzień ale nareszcie piątek .Piszecie tak o tych badaniach usg 3-4 d ze sama nabieram na to ochoty,tylko nie wiem czy nie zaszkodze dzidziusiowi. no ale chyba sie skuszę ;-) Aja powodzenia madzia590 nie pracuj tak ciężko ;-) Od poniedziałku zaczynam kompletowac rzeczy dla maluszka juz sie nie mogę doczekac :-) Mały dzisiaj szalał w nocy chyba nie miał spania i sie bawił w brzuszku ,mimo to ze nie spałam zbyt wiele super sie czuję wiedząc ze wszystko jest ok z maluszkiem i ze jest tak żywym dzieciaczkiem.teraz oczywiście śpi . Dziewczyny miałyście juzbadania na krzywą cukrową?? Pozdrawiam

Dzińdybry witajcie dziewczyny jak tam maluszki???buszują w brzuszkach??? Ja się strasznie cieszę,w końcu udało mi się osiągnąć mój cel. Mianowicie , ja nie chce rodzić w moim mieście i odkąd się dowiedziałam ,że jestem w ciąży próbowałam nakłonić męża , aby rodziłam w moim rodzinnym mieście .Bezskutecznie . Wczoraj odwiedziła nas nasza wspólna znajoma , ona rodziła dwa razy .....raz w moim rodzinnym mieście , a drugi w naszym.... Opowiedziała jak co wygląda ect.... Mój mąż do mnie ...masz moje powolnie na rodzenie gdzie indziej ..... się uśmiałam :D:D:D:D Cieszę się ,że w końcu do niego dotarło.Szkoda tylko ,że nie zrozumiał tego po moich namowach , a po relacji znajomej . :) aja a cóz to za wyższa matematyka????

mniam mniam rybka a do tego surówka z kiszonej kapusty. Pycha! Chyba po powrocie z pracy też sobie zrobię :) aja33- miłej nauki. Na krzywą cukrowa? Hmmm, nie miałam jeszcze takiego badania. Dziś zamierzam skorzystać z okazji, że szef wyjeżdża i wyskoczę na chwilkę zrobić badania. Mam jeszcze do zrobienia: - toksolazmozę (IgM, IgG) - Hbs - HCV - HIV Moja lekarka powiedziała, że nie są one obowiązkowe, ale trzeba zrobić. Bez sensu. Kolejne nabijanie kasy :( Czy Wasi lekarze też kazali Wam je zrobić?

tokos , hbs - owszem ale hiv nie miałam robionego , tyle że ja dostaje skierowanie na badanie więc nic za nie nie płacę :)

Ja też poszłam do innego lekarza (normalnie, nie prywatnie), żeby mi wypisał skierowanie na te badania. On jednak stwierdził, że nie są one w ogóle potrzebne. I stwierdził, że gdybym chorowała na toksoplazmozę, to płód już dawno by obumarł. I w końcu nie wiem, czy robić badania, które poleciła mi doktor prowadząca ciążę, czy odpuścić. Trochę mi w głowie namieszali. A za badania oczywiście trzeba zapłacić, i to chyba wcale nie mało :(

Hejka:) Siedzę nad pracą semestralną z matematyki. Idzie dobrze- jak na razie. Badanie na krzywą cukrową miałam i jest ok, tyle, ze ta glukoza 50g z wodą to obrzydlistwo:/ Na toksoplazmozę nie miałam badania, bo kota mam od zawsze i dwaj lekarze stwierdzili, ze z dzieckiem ok, a przeciwciała mam na pewno, bo juz dawno chorobe przeszłam. I wiem, ze tak jest. Przy Ali to badanie miałam i były przeciwciała, wiec wiem na 100 % , ze nie to było przyczyną jej choroby. Jeśli chodzi o inne weneryczne , to tez ok, a Hiv nie potrzebny( no chyba , ze mąż był na lewo) a przetaczanej krwi nie miałam i jestem honorowym dawcą krwi, wiec wszystko ok. Badanie prenetalne 4d tez miałam i bezplatnie 2 razy, ale u mnie to ze względu na wiek. Po 35 roku zycia należą sie kazdej kobiecie w ciązy:) I mam zdjęcie twarzy Małego w portfelu:) Z profilu, bo nie chciał sie obrócić. To było w 21 tygodniu. Trzecie badanie juz jest odpłatene i 30 tygodniu- 250 razem z płytką.

madzia 590 dokładnie chodzi mi o te badanie..dostałam juz skierowanie no ale za badanie muszę zapłacic sama ciekawe ile to bedzie kosztowac.podobno trwa dłużej takie badanie i trzeba wypic bardzo słodni płyn (glukoza) Co do badania na toksoplazmę uważam ze lekarz powinien zlecic na początku ciązy a nie w połowie teraz uważam to za strate pieniedzy i wymysł lekarza.koleżanka pod koniec ciązy musiała zmienic lekarza i ten zlecił jej takie badanie zapłaciła okoł 100 zł a w szpitalu pukali sie w głowe ze tak pozno . Ja miałam robione badania w zeszłym roku po stracie mojego aniołka ponieważ szukali przyczyny poronienia.Uważam ze to absurd robic je w połowie ciąży.

Mam nadzieję, że lekarz także zleci mi wykonanie na test obciążenia glukozą. Dzięki temu można wykryć cukrzycę ciążową. Na toksoplazmozę też pewnie zrobię, bo przed chwila naczytałam się strasznych rzeczy o tej chorobie. Niestety, dziś nici z moich badań bo mój mężuś jeszcze z grzybów nie wrócił. Nie przyjedzie po mnie a ja nie mam jak się do laboratorium dostać (jest na drugim końcu miasta) :( Trudno, zrobię we wtorek z rana. We wtorki od 8 pracujemy, więc szefa poproszę żebym na 9 mogła przyjechać.

Gość kicccia.
Witam:) Co do badań to w przyszłym tygodniu muszę zrobić po raz kolejny wszystkie wyniki z krwi i z moczu, a na następnej wizycie pobiorą mi drugą próbkę do WR bo pierwsza była ok:) Oczywiście wszystkie wyniki mam za darmo bo nie chodzę prywatnie i dostaje skierowanie. Na toksoplazmoze nie miałam choć jest to w karcie i na reszte badań, które opisujecie też nie ale już chyba mieć nie będę

oczywiście wyżej to ja:P muszę jeszcze mieć zrobioną krzywą cukrową ale mam na to jeszcze 4 tygodnie:)

Zbieram się powolutku do domku. Przede mną podróż busikiem. Mam nadzieję, że pan kierowca nie poprosi mnie już o ustąpienie miejsce osobie, która będzie dalej ode mnie jechała ;) Życzę Wam miłego weekendu. Wyśpijcie się dobrze. Buziaki

Gość Stuknij się w czoło
Lutowa mamo, zastanawiasz się, czy 4d zaszkodzi maluszkowi? Może tylko pomóc to jest usg diagnostyczne, a nie filmik dla próżnych kobiet, można wykryć wady i pomóc dziecku w razie co. Ile ty masz lat 16?

Gość ej ty wyzej
to forum jest do wyrazania swoich mysli i obaw, lutowa mama napisala co pomyslala, wiec jej nie krytykuj, prosze grzecznie..... Malo kto wie co naprawde czuje dziecko w czasie usg, wiec sie nie wymądrzaj, a kazda mama martwi sie..... wiec wrzuc na luz i nie stresuj mamusiek. A brzuchatka z tego forum zycze powodzenia i zdrowych bobaskow:)

Gość do stuknij sie w łeb ...
do stuknij sie w łeb No własnie 4d usg ma służyc do diagnostyki a nie do robienia fotek do albumu!!!!! Wiec mozemy miec wątpliwosci czy takie badanie jest konieczne jesli ciąza rozwija się prawddłowo i o ile lekarz sam nie zadecyduje o takim badaniu czy warto narażac maleństwa na taki stres !!!! dla własnego widzie misie ..wiec nie pisz głupot!!!! nie udzielaj sie niepotrzebnie

czesc dziewczyny:) udało mi się dorwać na chwilę do ineternetu więc od razu do was piszę, jechałam około 300 km do rodziny no i jakos przezyłam tą podróż...a bedzie trzeba jeszce wrócic co do badan to miałam robione te wszystkie badania i na obciazenie glukoza juz dwa razy, trzeba wypic obrzydliwy napój...ble badanie na toksoplazmozę powinno sie zrobic na początku ciazy i w trzecim trymestrze, ja mialam tylko raz ale moj lekarz ciagle wysyła mnie na jakies badania i najchetniej to by chcial zeby jego pacjentki lezaly sobie spokojnie w szpitalu i odpoczywały...hihi, nie wiem jak tam mozna odpoczac... moze uda mi sie zrobic jakies zakupy dla maluszka, dzisiaj sie wybieram zycze milej soboty:)

Ale tutaj ciiisza:D Co do pomarańczek.... mają prawo się wypowiadać bo od tego jest forum, ale my nie koniecznie musimy z nimi dyskutować i się denerwować:P Tyle na ten temat:) Ja właśnie wróciłam ze szkoły, udało się trochę wcześniej:) ale jutro to w ogóle postaram się być w domu już o 15.... oby się udało:P gulka... to miłego pobytu u rodzinki i udanych zakupów.... czekamy na zdanie relacji:) madziu.... podróż do domu odbyła się bez atrakcji? :P blask... widzę, że nie miałaś dzisiaj z kim pogadać, ale widać mamusie cieszą się weekendem ze swoimi mężczyznami i brzuszkami:) Przypominam, że dzisiaj śpimy o godzinę dłużej:P Przyda mi się przed zajęciami:) Pozdrawiam wszystkie i na pewno jeszcze zajrzę bo wypuściłam dzisiaj mężulka na meczyk z moim bratem i wrócą późno:) Choć myślę, że zaraz idę się myć i pod kołderkę:P

cześć:) madzia co do toxo to jeśli nie ma się przeciwciał to mój gin powiedział, że trzeba robić co trymestr, ja nie mam i zaliczyłam już dwa badania, a żeby było zabawniej całe życie miałam dwa koty nie mam pojęcia jak się uchowałam???? hbs miałam na początku ciąży robiony i wiem, że w III trymestrze też trzeba zrobić, HIV zrobiłam bo gin powiedzioał, że nie zaszkodzi, a HCV nie robiłam. jeśli chodzi o ceny to toxo ok40zł, HIV 30zł, a Hbs chyba ok 15-20zł. ja też płacę za wszystkie badania, a mam ich naprawdę sporo, ale cóż ciąża to yaki czas, że człowiek zrobi wszystko dla tego maluszka w brzuchu:) aaaa krzywą miałam na początku 24tc i to była 50, po trzech dniach miałam 75 bo wyszła jakaś masakra no i okazało się, że mam cukrzycę ciążową:( i muszę trzymać dietę cukrzycową i mierzyć poziam cukru 4x dziennie. trzymam kciuki aby wasze cukry były w normie:) a i jeszcze a propo tych badań to w czasie ciąży masz prawo do badań w godzinach pracy jeśli nie ma innej możliwości zrobienia ich, czyli powiedz szefowi, że laboratorium otwarte jest tylko rano i się troszkę spóżnisz:) przepraszam resztę lutóweczek że tylko do jednej napisałam i ślę wszystkim dzieciaczkom buziaczki:):):)

Witam Chyba mamusie w sen zimowy zapadły...heheh albo spędzają ciekawie wekend:-) cisza ale na pewno nie przed burzą heheh tak sie ostatnio zastanawiałam ...nadpokjem...Jestesmy na etapie pomysłu na pokój dla maluszka i powiem ze juz sama nie wiem co wymyślec.....jaki kolor jakie mebelki co bedzie mi naprawde potrzebne a co nie... bo jest naprawde dużo rzeczy które potem sie zupełnie nie sprawdzają ...Moze wy macie juz pomysły na urządzenie pokoji dla swoich pociech..?? wiadomo na poczatku bedzie z nami w sypialni ale chciałaby jak najszybciej go przyzwyczajac do swojego pokoju ... Tak to ogólnie ok mały cos bardzo spokojny bylisy wczoraj na urodzinkach u siostrzńca było trochę zamieszania i troszkę głośno moze nie spał tylko sie z nami bawił a teraz odpoczywa..heheh Lece gotowac obiadek Miłej niedzieli zycze pa kochane

Gość normalne o tej porze
...ja nie rozumiem po jaką cholerę ktoś kto nie jest w temacie zawsze się wpieprza ze swoimi "mądrościami" drogie lutówki 2010... nie przejmujcie sie tymi glupimi uwagami- macie prawo się denerwować i zamartwiać o swoje dzieciaczki- te co się nie martwią wogóle to chyba maja jakis problem ze sobą :))) głowa do góry...życzę Wam zdrowiutkich dzieciaczków i oczywiście mniej zmartwień....szybkich i łatwych porodów i szybkich powrotów do sił i formy :) miłej niedzieli...pozdrawia lutówka 2009 :)