Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

Czesc dziewuszki! Ja zajrzalam tylko na chwile, bo jestem caly dzien w biegu. Zostawilam mala u pradziedkow a ja z mezem jezdzimy po komisach w poszukiwaniu jakiegos nowego, fajnego autka. Jejq, okropna dzis pogoda! Nie dosc, ze wieje to jeszcze deszc zaczal padac. olawd, jak tam Tymek? Je juz? Pozdrawiam 🖐️

hej no u nas juz lepiej . wysypka wczoraj zanikla , mly juz ladnie zaczal jesc wiec sie bardzo ciesze.. na razie tak jakos malo mam czasu na klikanie i dla tego sie nie udzielam...zycze milego dnia

czesc wszystkim, co słychac ?? my zmienilismy mleczko z bebilonu na enfamil i malemu bardziej smakuje i nie ma już takich zaparc :) a ja się wsciekam bo już 3 mc po porodzie a ja nie moge spodni wcisnąc z przed ciąży :( a waga stoi w miejscu eh

Czesc. Poradzcie prosze! U Majuski na policzku zrobila sie spora krostka cos a'la wrzod. Od czego moglo sie wyskoczyc cos takiego i co dalej z tym zrobic? Smarowac czym? Pozostawic az samo zniknie? Czy moze isc do lekarza? Chociaz tego ostatniego wolalabym uniknac. Boje sie, ze wsrod chorych dzieciaczkow moglaby cos podlapac. I musze sie pochwalic tzn Majke-pierwszy raz przespala cala noc-bez budzenia sie na cycusia. Dzieki temu ja jestem wreszcie wyspana :D

ania mała ja w spodnie sprzed ciąży weszłam niedawno a mój synek ma prawie rok. Ciężko jest zgubic te pozostałe kg. Mój bąbel właśnie zasnąl to mam chwilę. Właśnie planuje roczek. lista gości już zrobiona teraz menu tylko mi zostało. Pozdrawiam

Ja na szczescie w spodnie zmiescialam sie od razu po porodzie. Wszystkie kg, ktore mi zostaly do zrzucenia znajduja sie gornej czesci mojego ciala. Ale jeszcze jakies 3 kg i bedzie tyle samo co przed ciaza.

paulaaaaa23 mój Kuba tak miał przy alergii. Taka wielka ropiejąca krosta w naszym wypadku to alergia na białko mleka krowiego. Ja przecieralam spirytusem kosmetycznym zeby zasuszyc.

ania mala -- ja swojemu przez pierwsze 4 miesiace podawalam enfamil i bylam bardzo zadowolona . pozniej probowalismy bebilon i tak sobie i teraz karmie go nan3 i jest ok paulaaaa - ja tez bym probowala to smarowac spirytusem kosmetycznym... moj maly od dwoch dni spi w kojcu !!! tzn w pierwsza noc spal do 3.30 a dzis tylko do 1ej ale postepy juz sa tym bardziej ze za 10 dni sie przeprowadzamy i tam bedzie juz musial spac u siebie w lozeczku.. a co do spodni to ja ok 3 tyg po porodzie juz wchodzilam w portki ale ciagle mam oponke :o

hej dziewczyny! Morze wy mi pomorzecie. Moj synek ma 5 miesiecy od kad sie urodzil nieprzespal ani jednej nocy daje mu nawet mleko z kaszka na noc i nic juz niemam sily jeszcze niedawno Sypial wiecej jak 3 godz a teraz sypia po 3 albo mniej jak mowilam m otym lekarce to mowila ze to normalne ale niemam sily Plis pomuzcie mi.

dziś tak liczyłam ile Hania wypija mleka i wychodzi że 4 max 5 razy po 150ml np dziś obudziła się o 8.30 wypiła 150ml , pobawiła się wypiła może z 60 ml herbatki zasnęła i obudziła się o 12.30 i znów wypiła 150ml mleka, pobawiła się a teraz śpi obudzi się za godzinę na jedzonko jak nie póżniej... ostatnie mleczko max o 19.00 i będzie spała do rana. Na opakowaniu jest napisane że 6 porcji na dzień a ona tylko 4.. i plus herbatka. No ale jakby była głodna to by płakała

karola nie sugeruj sie tym co pisz na opakowaniu . moj maly wedle ich zalecen powinien o wiele wiecej pic mleka ale nie chce i go nie zmuszam . rozwija sie dobrze , na wade przybiera wiec nie ma sie co martwic..

Zadzwonilam do pediatry i ona stwierdzila, ze to moze byc rekcja alergiczna na cielecina, ktora jej wczoraj podalam. Mam czekac do jutra i ja obserwowac. Ale na szczescie nic poza tym sie nie dzieje, a krostka zmalala.

hej właśnie wróciliśmy ze spacerku mąż usypia małego a ja mam czas dla siebie to postanowiłam popisac z wami. Karola mój synek tez nie wypija tyle ile pisze na opakowaniu poprostu tyle mu nie potrzeba. Zamiast mleka woli obiadek, owoc, lub chrupki co kilka dni danonka. Paulaaaaa23 tak myślałam ze to alergia a mój Kuba tez nie toleruje cielęciny wszystkie miesa tak.

Ja czekam na brzydule :P mały spi,dzis sporo jezdzilismy autem bo mialam troche załatwien wiec dziecko w 7 niebie,spał sobie smacznie,wasze dzieci napewno tez w aucie kochaja jezdzic nie ...jak zreszta wiekszosc maluszkow

Co tu dzisiaj taka cisza??? Mam nadzieje, ze to nie jakies chorobska Was stad wyploszyly??? Halllo :):):)

Juz prawie nie ma sladu takze obylo sie bez lekarstw i wizyty u lekarza. :)Ale teraz znowu porobily jej sie odparzenia na pupci. 😠 Juz nie wiem co jest grane, wczesniej nie mialysmy takich problemow. Jak nie znikna do jutra wieczora to pojade jednak do lekarza-moze trzeba zastosowac cos innego. W mojej miejscowosci pediatra jest tylko raz w tygodniu, dlatego jezdze prywatnie 20km dalej...

Wlasnie nie zmienialam ani pieluch, ani proszku czy chusteczek. Tormentiol faktycznie pomaga, ale na pare dni. Chyba jej badanie moczu zrobie, bo moze jest cos nie tak i stad te nawracajace odparzenia.

możliwe. czasem nawet uda się takiemu przebić a czasem slini się przez kilka miesięcy. mój był rozdrażniony od 3 miesiąca a ząb mu wyszedł w 11

cześć dziewczyny miałam ciężka noc jestem padnieta mały zrywał sie co godzinę. Teraz bawi sie z dziadkiem mam czas zeby wypic kawke. Postanowiliśmy wczoraj z mężem że wyjedzie za granice do pracy musimy wkoncu kupić mieszkanie i iść na swoje. Trochę mi smutno ale w Polsce nie zarobimy na własny kat.

Czesc Dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, ale byliśmy z wizytą u dziadków, a że za wnukiem szaleją - wypuścić nas nie chcieli ;) Z tego co widzę to im starsze dziecko tym więcej problemów.. Nasz na szczęście nie chorował nigdy, teraz ma 3,5 mies. Ja przechodziłam przeziębienie okropnie, karmiłam normalnie i może dzięki temu właśnie mały się nie zaraził. Od kilku tyg strasznie się ślini i tak się zastanawialiśmy czy to nie ząbki... ale tak szybko? No i zaczyna mój smyk się wyginać do siadania.. a co najlepsze to nie chce inaczej tylko w foteliku samochodowym w pozycji siedzącej i tak siedzi grzecznie w domu, jak tylko próbuje go położyć jest wrzask straszny. A boję się trochę o jego kręgosłup... Powiedzcie mi czy dawałyście takim maluchom "spróbować" nowych smaków? Tzn. ilość minimalna np. zamoczony czubek łyżeczki w miodzie, dotknięcie wargami cytryny, polizanie banana :D bo ja się powstrzymać nie mogę i jak jem coś takiego to mu czasem usteczka posmaruje..a cieszy się na to bardzo! Pozdrawiam i zdrowia życzę Mamom

🖐️ edyta, rozumiem, ze to nie jest latwa decyzja. My tez rozwazalismy wyjazd do holandii. Bylismy tak przed slubem ponad rok, mamy mnostwo znajomych i zagwarantowana prace, ale zdecydowalismy, ze zostajemy w polsce. Za odlozona kase i ta co uzbieralismy z wesela wyremontowalismy dom po meza babci. Maz rozkrecil wlasny interes, a olbrzymi budynek na podworku wynajmujemy pod warsztat samochodowy. Poza tym maz od czasu do czasu jedzie do holandii, sprowadza jakies czesci samochodowe, albo np takie kosiarki-traktorki i tu sprzedaje za wieksza kase oczywiscie. I jakos tam sobie zyjemy. bzbz, moja mala tez zaczela sie slinic tak ok 3 mies a zabki wyszly jak miala 6 mies. Ja tak wczesnie jescze nic dziecku nie podawalam, balam sie, bo Maja miala straszne kolki.

wydaje mi sie że za wcześnie go sadzasz Bzbz jeszcze ma czas mój próbował siadania jak miał 5 .5 miesiąca a i tak sie bałam o jego kręgosłup. Ja tez nie dawałam małemu nic do polizania a miodu dzieciom sie nie podaje przed ukończeniem roku bo słyszałam że szkodzi. Nawet teraz Jakub skończy rok to boje sie podać cytryne czy miód.

hej dziewczyny!!! Miłosz i ja chorzy jesteśmy. Już siedzi raczkuje i wstaje. Wczoraj wyszedł mu ząbek:)

nick mamy(ew wiek)........imie oraz data narodzin dziecka olawd(29)......................Tymoteusz..............30 .01.2009 edyta (24)......................Jakub................... 09.12.2008 ania mała(24)..................Filip......................30.08.2 009 Ewelinkaaaa(23)................Olaf..................... 26.09.2009 paulaaaaa23 (23)...............Maja.....................16.01.2009 Karola1988(21)................Hania..................... 20.08.2009 agi0506 (28)...................Miłosz....................05.02.2009

BzBz(22)...................Paweł.......13.08.2009 :D Właśnie przed kąpielą spaliłam nie wiem jak Farelkę, a potem zapalając w kuchni światło poszła żarówka... już się niczego nie dotykam dzisiaj ;) Te nowości kulinarne to ilości tak minimalne, że mały rejestruje tylko smak, więc myślę, że nic mu nie będzie. A z tym siedzeniem to racja, jakoś go będę hamować w tych zapędach. Ach jakoś mnie naszło na tiramisu dzisiaj więc uciekam do kuchni :) Spokojnej nocy Dziewczyny...