Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

czesc sorki ze sie nie odzywam ale za tydz sie przeprowadzamy i jest troche roboty i zalatwiania . w dodatku tatko moj w niedziele wyjezdza do niemiec wiec chce zeby jak najwiecej spedzal teraz czasu z wnusiem...pozdrawiam i buziaczki dla dzieciaczkow nick mamy(wiek)..........imie oraz data narodzin dziecka olawd(29)......................Tymoteusz..............30 .01.2009 edyta (24)......................Jakub................... 09.12.2008 ania mała(24)..................Filip......................30.08.2 009 Ewelinkaaaa(23)................Olaf.................... 26.09.2009 paulaaaaa23 (23)...............Maja....................16.01.2009 Karola1988(21)................Hania.................... 20.08.2009 agi0506 (28)...................Miłosz.....................05.02.2009 BzBz(22).......................Paweł......................13.08.2009

Cześć!! Hania się rozchorowała:( miała ponad 38 stopni gorączki ;/ byłam z nią u lekrza pobrali jej krew, dostała panadol i temperatura troszkę spadła ale dalej powyżej 37 nie kaszle, nie ma kataru, pani doktor powiedział że to 3 dniówka. Ale strachu się najadłam:( takie maleństwo i tyle musi cierpieć

z tego co widze to prawie wszystkie dzieciaczki chore na szczęście mój bąbel zdrowy. Właśnie zasnąl. A my z mężem siedzimy sobie i nadal rozważamy wyjazd.

hej dziewczyny. właśnie wróciliśmy z Kubusiem ze spaceru trochę zimno ale trzeba trochę dziecko dotlenic. Myślałam ze pójdzie spać a on rozrabia strasznie. a jak tam pogoda u was?

Czesc. My tez bylysmy na spacerku. Teraz Maja spi, maz u mojej mamy podlacza jej nowy telewizor a ja mam chwile dla siebie. Jaka cisza... :) Macie jakies plany na andrzejki? My siedzimy w domu, ale moze wpadna do nas znajomi, wiec sie troche rozerwe. Moze nawet pozwole sobie na jakies piffko... Milego popludnia 🖐️

cześć dziewczyny co taka cisza? ja właśnie wróciłam od lekarza trochę sie przeziebiłam ale na szczęście Kuba jest zdrowy. A jak tam wasze dzieciaczki zdrowe już? Pozdrawiam i Milego dnia życze

Czesc. Jak Wam minal weekend? My w sobote mielismy mala impreze- switnie sie bawilismy a najlepiej to chyba Maja. Zasnela dopiero ok 23. :) No i chyba problem sam mi sie rozwiazal, bo juz ktoras noc z kolei Maja nie budzi sie na jedzonko. Jestem z niej bardzo dumna :D:D:D A dzis idziemy na imieniny do mojego dziadka. Bedzie cala rodzina-mala znow bedzie tryskac humorkiem. :) edyta, zycze szybkiego powrotu do formy 🌼

witam!! meldujemy się po chrzcinach:) u nas chorobą okazała się 3 dniówka, wczoraj Hanię wysypało. Dziś idziemy do kontroli. Muszę pogadać z pediatrą bo już któryś lekarz z kolei zwraca uwagę na to że ona ma taką marmurkowatą skórkę, tzn jak ją rozbiorę to robi się taka jakby w plamkach i żeby zbadać serduszko. Zmartwiło mnie to.

wszystko poszło prawie zgodnie z planem:)było troszkę zamieszania ale jakoś wszystko ogarnęłam:) Walczymy dalej z zapchanym noskiem Hani ale jest już lepiej. Dziewczyny polecam maść majerankową na katar, zapłaciłam za nią 1,80 a efekty rewelacyjne Dostałyśmy skierowanie na echo serduszka- dla świętego spokoju żeby sprawdzić.

Cześć dziewczyny:) można się przyłączyć do waszych ploteczek?:) jestem mamą prawie miesięcznej Lenki (ur 4.11.2009) To nasze pierwsze dziecko. Mój Paweł cały dzień jest w pracy a Ja...Ja jestem 24h z naszą córcią. Na początku byłam przerażona ale dzisiaj jest już lepiej, mimo iż wydaje mi się, że nie podołam gorączce, kolce i tym podobnym to jakoś daje radę i dzielnie staję na wysokości zadania:)Fajnie, że jest takie forum i można odzielić się z innymi swoimi przezyciami.

witamy nową mamusię a to chyba każda z nas sie bała na początku jak sobie poradzi z maleństwem. ale dasz radę wkoncu macieżynstwo to najpiękniejszy okres w życiu każdej kobiety. U nas masc majerankowa nic nie pomogla jedynie woda morska przyniosła małemu ulgę. A ja dostałam antybiotyki i zakaz wyjścia na dwor oszaleje w domu a o Kubusiu nie wspomne Pozdrawiam gorąco

Czesc mamusie :) Witaj kathy :):):) karola, na pewno wszystko bedzie w porzadku z dzieciatka serduszkiem. Nie martw sie kochana na zapas. O ile dobrze pamietam to Maja tez miewala takie centki na ciele , ale nikt nam na to nie zwracal uwagi. Mnie sie wydawalo, ze to z zimna-ja tez dostaje takich plamek, gdy mi zimno. Ale na wszelki wypadek faktycznie lepiej to sprawdzic. Czyli Twoja mala byla chora na chrzcinach, czy cos zle zrozumialam? Biedectwo malutkie! Mimo wszystko dobre, ze to jednak trzydniowka a nie jakies grypsko. Ja na katar u malej stosowalam i masc majerankowa i krople-sterimar, takze nie wiem co pomoglo. Wiem natomiast, ze smarowanie masciom napewno nie zaszkodzi, wiec jak mala katar to co chwile jej smarowalam. My wczoraj dosc szybko wrocilismy z imienin. Maja byla marudna, a jak wrocilismy do domu to bardzo ladnie sie lobuziara bawila... Mam do Was pytanko: czy ktoras z Was miala jakies doswiadczenia z wkladka antykoncepcyjna? Jakie stosowalyscie zabezpieczenie po porodzie? Milego dzionka :D

Ja po porodzie brałam Cilest ale ze źle sie czułam to pani doktor zmieniła mi na Regulon i nie dość ze super sie czuje to jeszcze piersi mocno sie powiekszyly co bardzo sie podoba mężowi

Pytam, bo ja mialam spirale przez 7 mies, ale sie wysunela, a teraz juz dwa miesiace nie mam okresu. Robilam test 2 tyg po terminie i wyszedl negatywny, 3 tyg po terminie bylam na usg dopochwowym-lekarz wykluczyl ciaze, ale ja nadal sie martwie. A wy po porodzie mialyscie regularnie? Przed ciaza tez mialam nieregularnie, ale czytalam gdzies, ze po porodzie powinno sie unormowac a to dupa. Juz nie wiem co mam myslec...

to rzeczywiście masz zmartwienie ale skoro lekarz wykluczyl ciąże to chyba wszystko jest ok. Ja tez miałam nieregularne miesiączki i teraz tez tak mam to jest tak samo jak mnie zapewniali ze miesiączka po porodzie będzie bezbolesna chodzi mi o bolę brzucha a było jeszcze gorzej dopiero teraz jak zmieniła mi doktor tabletki czuje sie super

mam pytanie do dziewczyn po cc które nie karmią piersią- kiedy dostałyście pierwszą @ po porodzie?? bo ja jestem 3,5 miesiąca po cc i nic... zero okresu miałam 2 razy malutkie plamienia i nic...

Mnie też ciekawi kiedy dostanę pierwszą @ po cc. To mój pierwszy poród i nie mam doświadczenia kiedy wszystko się unormuje. Jestem dopiero miesiąc po zabiegu, nie karmię piersią czy to ma wpływ kiedy pojawi się @? Poza tym.... pierwsza całkiem nie przespana noc właśnie za mną:( Lenka krzyczała, płakała i prężyła się obierając przy tym kolor purpurowo-czerwony:\Uspokajała się na chwilkę po czym dostawała jakby skurczu i krzyczała w niebogłosy! Co robić? Jak ulżyć w takiej sytuacji mojej kruszynce?

Kathy27 to chyba kolki... mogę ci polecić kropelki bobotic( odpowiednik tych niemieckich sab simplex) kosztują 10-12zł tylko ważne jest żeby podawać je regularnie. dziewczyny jakie owoce moge podawać jeszcze Hani, ona ma 3,5 miesiąca jak na razie to dostaje jabło, gruszkę, banana i z warzyw marchewkę w formie deserku. Ale np soczek piła ostatnio jabłko-winogrono co jeszcze mogę jej podawać?? no i tak za jakiś tydzień zacznę gotować jej zupki. Możecie napisać mi takie przykładowe menu na cały dzień??

Dziękują za podpowiedź:) Wyślę popołudniu mojego Pawełka do Apteki, może pomogą nam te kropelki:)

kathy mój mały tez miał kolke i pomagał mu sab simplex a jak nam sie skończył (bo miał silne kolki) to doktor przepisal Debridat. Karola ja oprócz marchewki gotowalam jeszcze ziemniaka, kalafior i brokół. Soczki dawałam dopiero jak skończył 5 miesięcy niedawalam ponieważ powodują zaparcia a małemu bardziej smakowaly herbatki a zwlaszcza jabłko z melisą. A my wróciliśmy właśnie ze spacerku trzeba hartowac siebie i Kube.

ale ja jej właśnie daje soczek jabłkowy :) herbatki też pije:) nam pediatra też przepisała debridat ale muszę powiedzieć szczerze że niewiele Hani pomógł, o wiele bardziej sprawdziły się kropelki bobotic, dosłownie jak ręką odjął. No i teraz jak dostaje owoce to już jest super kupki robi ze 3-4 na dzień a nie tak jak wcześniej 1.

u jakuba to jedna kupa dziennie czasem sie zdarza dwie ale cztery? trochę dużo robi ci tej kupy mi lekarz powiedział ze 5 wypróżnień to już biegunka. Ale każde dziecko ma inna przemianę materii. To tak samo jak lekarstwo na kolke jednemu pomoze jedno innemu drugie. Ja dzisiaj miałam ciężki dzień Kuba chce spacerowac a ja chodze za nim krok w krok teraz mam chwilę odpoczynku bo dziadek wrócił z pracy i mały nie odstepuje na krok. Zauważyłam ze dużo mam zrezygnowało z pisania na naszym forum. Chyba mają mniej czasu od nas :-)

edyta nam lekarz już przepisał Debridat, stosujemy go od tygodnia ale nie wiem juz sama czy pomaga czy nie:\ Mała załatwia się 2, 3 razy na dobę czy to nie za mało? Bardziej ma problemy z odejściem gazów i ten przeraźliwie twardy brzuszek podczas napadów - to normalne?

tak napięty brzuszek to norma przy kolce weź nóżki jej podkulaj tak żeby ugniatac brzuszek mojemu to pomoglo. Taki masaż pozwala na swobodne puszczanie gazow i przynosi dziecku ulgę

tylko co do tych wszystkich debridatów i innych środków to też nie można przesadzać bo jelita się rozleniwiają i można narobić szkody. Nie to nie jest rozwolnienie robi normalne kupki tak jak byc powinno:) oby miała dobrą przemianę materii to nie będzie miała problemów z nadwagą:D a ja mam inny problem moja córcia ma często czkawki, jak temu zaradzić???