Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

My bedziemy chrzcic na wiosne,tak pomysłam ze mały bedzie wtedy fajniejszy,wiekszy wiec ubranko lepiej bedzie lezalo no i bedzie cieploooo nareszcie :) Paulaa to sie lepiej trzymajcie z daleka od nich,nie fajnie ze tak blisko taka swinska grypa

Ja z chrzcinami tez dosc dlugo zwlekalam bo az do 15 sierpnia. Pogoda byla ladna, ani zbyt zimno ani za goraco. Goscie nie siedzieli caly czas w domu, mogli swobodnie wyjsc na ogrod. Nie lubie takich rodzinnych posiadowek za stolem, ale musze przyznac, ze akurat ta impreza byla bardzo udana. Karola napewno dasz sobie ze wszystki rade, tym bardziej, ze ci mama pomoze. Ja mialam ogromny stres przed tymi koscielnymi uroczystosciami, bo Maja to bardzo zywe i glosne dziecko, ale niepotrzebnie. Maja wyjatkowo bla barzdo grzeczna-czula chyba powage sytuacji :) A w zwiazku z ta swinska grypa tesciowa ma zakaz odwiedzin w najblizszych dniach :D:D:D:D:D

ja chrzciłam zaraz po wyjściu ze szpitala. mały miał niecały miesiąc. ale nam zależało na szybkim chrzcie. po pierwsze jestem osobą wierzącą i to dla mnie bardzo istotne, po drugie- takiego malucha łatwiej wyszykować, nie ucieka w kościele i właściwie całą mszę śpi:) moje dziecko straciło głos. nawet płakać nie moze. wirusowe zapalenie gardła ma. ale poza gardłem to nic mu nie dolega na szczeście

alonuszka - biedny ten twoj synek 👄 a ja znow walcze z malym...nie chce mi wogole jesc - co sie zblizam do niego z butelka lub lyzeczka to zaczyna tak sie drzec ze szok , jakby go ze skory obdzierali...wczoraj wieczorek bylo to samo wiec zmusilam go do jedzenia podajac mu mleko w strzykawce i na sile - to po 4 strzykawkach sam dokonczyl butle (120ml). a dzis rano zjadl sniadanko i ani obiadku ani teraz przez sen chcialam mu dac flache....zalamka,dzicko mi z glodu padnie (dobrze chociaz ze pije..)

chory czy taki niejadek? mój nawet jak chory to pochłania wielkie ilości jedzenia:)butle już odstawiliśmy. wszystko zjada łychą. a na sniadanie wciąga jajecznicę z 2jaj, niecałą bułkę i kubek mleka...a nie jest przy tym wcale grubasem bo waży ponad 9 kg.można powiedziec nawet że jest bardzo szczupły

alonuszka -- raczej chory bo juz calkiem ladnie jadał ... udalo mi sie wcisnac mu az!!! 100ml mleka :o

olawd, a moze poprostu ma taki dzien? moja tez czasami nic nie chce jesc, a nastepnego dnia juz ladnie wcina. Tez probowalam kiedys na sile, ale uzyskalam odwrotny efekt-mala jeszcze bardziej bronila sie przed jedzeniem. A ty gotujesz sama czy podajesz te sloiczkowe dania? Bylysmy chwile na spacerku, ale strasznie wieje wiec po 15min bylysmy z powrotem w domciu. U Was tez sie tak pogoda popsula?

paulaaa - ja mu gotuje ale ani mojego ani gotowego ze sloiczka nie chcial...i mam nadzieje ze mu to przejdzie bo inaczej padnie mi z glodu...

Jak Maja czasem grymasi to wyjmuje ja z krzeselka, wsadzam w chodak, ona biega sobie po domciu a ja z miseczka za nia. Wiem, ze tak sie nie powinno robic, bo dziecko moze sie przyzwyczaic, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. U nas to skutkuje.

jak mój swego czasu mnie testował i dla zabawy pluł jedzeniem to przestawałam go karmić i wracałam do tego w porze kolejnego posiłku. teraz się nauczył ze nie ma co grymasić:) a odłożony posiłek wcinał aż mu się uszy trzęsły. z jedzeniem niegdy za nim nie latam bo szlag by mnie trafił chyba. no ale do takiego "przegłodzenia" dziecka trzeba umieć zachować zimną krew;)

Kuba mi nieje jak mu ząbki idą wtedy tylko mleko i to tylko przez sen. Chociaż ostatnio tez nie chciał jesc nie ma co zmuszać ja czekałam na jego słowo "am " wtedy zjadal wszystko

MÓJ NIE LUBI TYLKO MLEKA modyfikowanego. ale ostatnio zaczął pić normalne i to mu pasuje. a że mu nie szkodzi to przy tym już zostaniemy. on nie pije z butelki więc łatwiej mi zrobić kaszę czy inne cuda na zwykłym mleku

jak ty nasz dobrze mój ma alergie na białko mleka i narazie tylko modyfikowane. Ale po nowym roku spróbujemy podać mu mleko kozie tak polecil nam nasz pediatra zobaczymy.

no ja nie mogę narzekać. jak na wczesniaka rozwija się swietnie. wszystko bardzo dobrze toleruje.

mój tez jest wcześniakiem i tez sie fajnie rozwija tylko ta alergia nas meczy. Kubus zjadł już podwieczorek robiłam mu dzisiaj kluseczki bananowe coś innego bo nie chciał nic mi jesc a to zjadł aż miło patrzeć. A jak wam drogie mamy mija dzionek?

a jak się robi kluski bananowe? ja miałam dzien ciężki. latanie do lekarza i faszerowanie dziecka lekami. mały już ponad godzinę spi a ja mam chwile dla siebie

ja robiłam tak jeden banan 5 łyżeczek wody, 3 łyżeczki NESTLE SINLAC, 2 łyżeczki mąki i 2 mąki ziemniaczanej. najpierw wymieszac wodę z sinlacem potem dodać resztę składników. w garnku zagotowac wodę lekko ja osolić. jak zacznie sie gotowac to łyżeczka klasc na wodę gotowac ok 2 min potem odcedzic i gotowe. Niezabyt to wygląda ale małemu smakowało.

edytko powiedz mi czy mozna cos w zamian NESTLE SINLAC innego dac?? bo nie iwem czy jest sens to kupowac dla malego skoro on tego nie jada

dziewczyny mam pewien problem otoż zauważyłam u synka na stopach zgrubienia czy wasze dzieci tez tak mają czy to normalne czy powinnam wybrać sie z tym do ortopedy bo martwi mnie to trochę. Proszę pomozcie czekam

mój kiedyś miał. takie kulki dosłownie na podeszwie.poszłam do pediatry.okazało się że to odkładający się tłuszcz:o dzieci podobno tak mają. ale co Twojemu dziecku dolega to nie wiem. jak się martwisz to idź do lekarza- ale na poczatek lepiej do pediatry.chyba ze przy okazji wizyty kontrolnej zapytasz o to ortopede

witam:) Zrobiłam pranie, posprzątałam a teraz mam chwilę dla siebie:) Miała dziś umyć okna ale pada... :/ Jak tak będzie lało to nawet na spacer nie pójdzimy:(

tak sobie gadacie o swoich pociechach a ja co moge dodac :D chyba nic bo moj to tylko cyc,drzemka,guganie,cyc drzemka guganie i tak w kółko...:P mogłby juz byc ciut wiekszy

ciesz sie ze jest jeszcze mały nie nasz kłopotów co zrobić na śniadanko obiad kolacje dasz cyca i już. Poczekaj jak zacznie chodzić i broic to będziesz wspominać te chwilę spokoju. Jakub dzisiaj znowu nie chce jesc więc dałam mu butle a teraz śpi. U nas dzisiaj słoneczna pogoda trochę mocno wieje tak więc zostaniemy w domu. Mam trochę czasu lece zrobić sobie śniadanko bo jak wstanie to nie będę miała kiedy.