Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

alonuszka widzę że jesteś tu jedną z nielicznych mam które normalnie wychowują swoje dzieci a nie mleko modyfikowane do 3 roku życia... w sumie racja co ma zaszkodzić to zaszkodzi. Dziś gadałam z moją mamą i ona mówi że od razu mi i siostrze podawała zupki tzn np z marchewki i ziemniaka a nie że po kolei Tyle że to było już parę ładnych lat temu:)

Witam Mamy :) Z miłą chęcią dołączę do zacnego grona :D Mam 22 lata, mój synek ma 3 miesiące, mieszkamy w Bielsku. Podjęłyście tu fajny temat rozszerzania diety... za 1,5-2 miesiące też zamierzam wprowadzić małemu zupki, przeciery... Na razie karmię piersią i muszę przyznać, że strasznie mi to odpowiada, chociaż wiem, że nie każdej mamie przychodzi to łatwo. Jutro wybieram się do laryngologa, bo synek pochrapuje czasem w nocy, a wciągu dnia zdarza mu się "charczeć". Podobno u takich małych dzieciaczków to może być niebezpieczne, może 3 migdał... Czy Wasze maluszki też wydają takie dziwne odgłosy?

Teraz przeglądam poprzednie wypowiedzi i widzę, że Ewelinaaa z BB jest :) My z samego centrum, więc spacery w parku Aqua-Bielmar. A co do dziwnych odgłosów - bardzo ciekawe te piski Tymka :D Pozdrawiam! http://www.garnek.pl/gawisz/a

No ja jestem z Bielska :) tak sie sklada ze tez z centrum,spacerujemy w parku kolo BCKU :D Mamy mam pytanie,moj mały Olaf dzis w ciagu dnia zrobil 2 razy zielone kupki,w srode idziemy do lekarza ale niewiem czy powinnam sie martwic,aha no i karmie piersia dodam tez ze nie jadlam nic innego niz wczoraj i przedwczoraj czyli zadnych kombinacji...

karola- raczej staram się nie popadac w paranoje. większość naszego społeczeństwa była chowana bez takiego dmuchania i ciaćkania się. przeraża mnie wizja trzylatka wcinającego tylko papki i pijącego mleko nan i to jeszce ha - tak na wszelki wypadek. mój syn jest wczesniakiem- na którego mieliśmy szczególnie uwazac, przez pierwsze miesiące nie wyprowadzać do ludzi a dietę dobierać niebywale ostrożnie... ale ja postanowiłam traktować go jak normalne dziecko- a z tego co czytam czasem na kafeterii- to traktuję go trochę "ostrzej".dziecku nic nie dolego od tego. mało tego nigdy mi praktycznie nie choruje, żadnych problemów z brzuchem z alergiami i innymi cudami... u mnie taki model chowania się sprawdził. życzę aby i Tobie się udało:)

ewelinka- nie martw się na zapas. takie dzieciom się zdarza. jeżeli jest spokojny, nie płacze, nie pokazuje że coś go może boleć to raczej nic się nie dzieje. takie małe dzieciaki mają jeszcze wszystko bardzo delikatne i niedoskonałe i takie rzeczy się zdarzają

dzien dobry mamuski!! dzis mielismy cieeeezkaaaaa noc!!! malemu wczoraj wyszla gorna jedynka i ida chyba kolejne bo tak mi plakusial cala noc przez sen.... nie wiecie moze co jest dobre na bolesne zabkowanie??? ja mu smaruje bobodentem ale....

Hej dolacze do Was :) Moj synek ma 4 miesiace. Powiedzcie mi czy boicie sie tej calej grypy? Moja kuzynka ma 9 miesiecznego synka i nie wychodzi z nim od okolo2 tygodni na spacery bo boi sie ze sie rozchoruje ;)

Witajcie mamusie :) olawd, ja smarowalam Majce zelem Dentinox. Najpierw probowalam na sobie-faktycznie znieczula i malej tez przynosilo to ulge. Teraz tez jej uzywamy-wyzynaja sie dolne dwojki :) gosiainikos, owszem troche sie boje, ale bez przesady. Jest ladna pogoda, szkoda sie kisic w domu. Staram sie unikac zasmarkanych ludzi i tyle. Jak Wam mija dzionek? Pozdrawiam🌼

wlasnie wrocilam z apteki i babka wlasnie mi polecila dentinox n --- posmarowalam mu jeszcze w aptece bo bidulek tak plakal i faktycznie dziala (a okazalo sie ze oprocz tej jedynki co mu sie wczoraj przebila ida kolejne dwa zabki )

Heh z tymi ząbkami to nawet nie straszcie. My dopiero pomału wychodzimy z kolek... Mam nadzieję, że ząbkowanie chociaż przejdziemy łagodnie. Co do zielonej kupy to malemu się zdarzyła w szpitalu jak miałam nawał pokarmu i częściej go przystawiałam do piersi - położne powiedziały mi, że dziecko jest przekarmione... Ale dalej karmiłam go normalnie i już następnego dnia w pampersie jajecznica ;) Byliśmy dzisiaj u laryngologa. (Ewelinaaa jak będziesz kiedyś się wybierać to tylko dr A.Papla na Cyniarskiej). Charczenie i chrapanie małego to zwyczajna wiotkość krtani, z migdałkami wszystko ok więc uspokojona jestem :) powinno mu to minąć do roku. Czekaliśmy trochę w kolejce i obserwowałam dzieciaki. Niektóre naprawdę mają traumę związaną z wizytami lekarskimi - panika i żywy strach. My mamy szczęście do pediatrów i wszyscy mają świetne podejście. A jak Wasi lekarze? Pozdrawiam i miłego dnia!

Bz dzieki za info,a to co powiedziała Ci polozna to moze to prawda chociaz w jakims tam malym stopniu,maly wczoraj mi caly czas na cycku wisial,wiec moze byl przekarmiony,a ja w nocy mialam taki nawał pokarmu,ze obudzil mnie bol piersi i w dodatku byla twarda jak kamien,w ciagu chyba 3 minut odciaglam 150 ml mleka a czasem zeby tyle odciagnac potrzebuje pol dnia,ale spoko juz dzis jest okej,mały dzis bardzo grzeczny tylko strasznie interesuje go karuzela nad lozeczkiem,tak strasznie sie cieszy,usmiecha przy tym,ze wierzga nogami rekami po calym lozeczku no i do tego otwarta buzia i co chwile mamy czkawke,chyba efekt polykania powietrza,wiec walczymy z czkawka :D

dziś moja Hania dostała klei ryżowy, tylko mój mąż jej dawał i nie szło im to jedzenie z łyżeczki, ale z butelki wypiła. teraz zrobiłam jej jabłuszko z gruszką zmiksowałam blenderem (wygląda jak te papki ze słoiczka) i mała je Tylko ona jeszcze chyba nie rozumie że łyżeczką też sie naje i się wkurza troszkę, ale będziemy próbować

Hej, cos mi net pada i nie mogłam pisac :( witam nowe mamy i zapraszam do pisania :) prosze się przedstawic i kilka sów o sobie i maluchach prosze Karola ja daje małemu sok z jabkai marchewki i bardzo mu smakuje wypije 90 mil alonuszka mnie tez podoba się twoj sposób wychowanaia dziecka olawd niestety na ząbkowaniu jeszcze się nie znam więc nie pomoge gosiainikos co grypy ja się boje ale w paranoje nie wpadam na spacery chodzimy ok uciekam spac dobranoc

no my w nocy bylismy w szpitalu bo malemu znow goraczka bardzo skoczyla i strasznie plakal - dostal czopek i mu przeszlo az do rana - teraz znow ma 38.2....

oj widze ze son na grype w pelni olawd kurcze mam nadzieje ze z małym już lepiej alonuszka chory maż w domu to jak drugie dziecko :P zdrówka wszystkim życze

🖐️ olawd, to grypa czy od tych zabkow maly tak goraczkuje? 🌼 dla niego od wirtualnej ciotki :) U nas dzis fatalna pogoda i pewnie caly dzien w domu spedzimy. A mialo byc tak ladnie...

chyba jakas wirusowka bo w szpitalu doktorka powiedziala mi ze tak wysoka temp to juz ni tylko zabki....na razie o 11ej podalam mu czopek i goraczki nie ma ale strasznie marudny jest - tylko raczi i raczki.....

a może trzydniówka. przerabiałam to jakiś czas temu. naatałam się po lekarzach, rozkładali ręce. to była ta dłuższa wersja- 5dniowa. 5 dnia wyszła wysypka i choroba poszła jak ręką odjął

juz sama nie wiem . goraczka mu przeszla ale jest marudny i wiecej spi ... nic nie moge zrobic bo nie chce mi z rak zejsc...sniadanie w biegu z nim a obiad to chyba dopiero zjem jak maz przyjedzie kolo 5ej...

W takim razie zycze zdrowka maluszkowi:) Maja pierwszy i jak dotad ostatni raz (odpukac!) chorowala we wrzesniu. Nie obylo sie bez antybiotyku niestety, a 40st temperature udawalo sie zbic jesynie pyralgina w czopku, oczywiscie w odpowiedniej dawce. To byl koszmar-leciala mi przez rece, nie jadla, nie pila-balam sie, ze sie odwodni. Bardzo schudla przez te kilka dni.

cześć Mamusie! Widze ze doszło kilka mam jest nas coraz więcej super:-) Olawd mój Kuba jak szły mu górne jedynki to miał 39 gorączki nic mi niejadl tez marudzil to była masakra teraz już siedem ząbkow ma a idą teraz szóstki ponoc najgorsze już marudzi je tylko mleko obiady sporadycznie co drugi trzeći dzień ale mamy dentinox to damy radę. Pozdrawiam pa

witam:) mojej małej też się katar przyplątał do tego zaczyna pokasływać nie wiem czy nie iść do lekarza bo u takiego maluszka to szybko może przejść na oskrzela;/ tylko cholera w tej przychodni to może jeszcze więcej podłapać

Co tu dzisiaj tak pusto? Ja mialam bardzo pracowity dzionek-teraz odpoczywam. Martwie sie tylko bo mala miala dzis stan podgoraczkowy-wydaje mi sie, ze to od zabkow. Mam tylko nadzieje, ze jej nie bierze jakies chorobsko...

hej mamuski u nas juz lepiej . maly do wczoraj mial goraczke , dzis juz jak mu rano mierzylam to mial tylko 37 i juz mu nie rosla . od wczoraj ladnie zaczal znow jesc , pic, bawic sie i smiac takze uwazam ze raczej mu przeszlo (choc od wczoraj robi bardzo rzadkie kupki..)

olawd, to dobrze, ze juz lepiej. Luzna kupka tez moze byc efektem wyzynania sie zabkow, ale mozesz mu chyba cos podac. Ja Majce zawsze daje cos z marchwia lub banana. Ewentualnie lakcid lub lakcidofil-to co aktualnie posiadam.

Olawd mój Kubus tez przy ząbkowaniu robi luźne kupy a na to lekarz przepisal mu smekte do picia lub kapsulki DICOFLOR 30 rozprowadza sie w mleku. A powiem ci coś jeszcze Kuba przy pierwszych ząbkach potrafił wymiotowac po każdym posiłku miał biegunke i gorączke prawie 39 stopni