Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 35 sand

Ślub o godzinie 18-czy nie za późno?

Polecane posty

Gość 35 sand

Planujemy ślub o godzinie 18, zastanawiamy się czy to nie za późno. Później trzeba zrobić jeszcze jakieś zdjęcia, trochę zejdzie. W innym kościele jest wolna godzina 17. Czy ktoś z Was miał slub o 18? Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami:-)

Gość jak dla mni spoko

Gość 35 sand
Dziękuję za tę, jakże pomocną odpowiedź;-)

Gość rasputh
ja miałam ślub o 17:45, ale w maju, za to nie mieliśmy dużego weselicha, a raczej obiad weselny, ale nam taka godzina odpowiadała i wszystko w związku z tym wyszło ok, nawet zdjęcia w plenerze zdążyliśmy zrobić przed zachodem slońca...

Gość 35 sand
My niestety będziemy mieć wesele- ja wolałabym przyjęcie. Jedyny plus jaki widzę w związku z późną godziną to ten, że zdążę spokojnie ze wszystkim, nie trzeba będzie się spieszyć:-)

Moim zdaniem to jest nawet lepiej bo tak jak mówisz zdażysz ze wszystkim przed ślubem a na weseleu nikt nie będzie bardzo zmęczony i ludzie nie zaczną wychodzić po 12 tylko będą bawić się do rana. a takie wesela sa najfajniejsze

Gość ziutaa
No, zdjęcia to już chyba po ciemku będziecie robić... Nie lepiej innego dnia w ogóle? Co do godziny to może być, chociaż ta 17 chyba by lepsza była (ileż można się szykować na ślub)?

Gość napisz w jakim
miesiacu, jesli grudzien to za pozno, jesli lipiec to ok.

Gość 35 sand
To będzie w sierpniu. Zastanowimy się nad 17 w innym kościele.

Moim zdaniem późno.Goście ida na wesele i chcą mieć obiad z głowy.A tak to normalnie trzeba w domu obiad ugotowac i drugi sie je na weselu i na dodatek tak późno.Wszystkie wesela, na których byłam były między 13 a 15 i dla mnie godzina 17 to juz za późno.Goście raczej będa zniesmaczeni taka godziną.Ale to tylko moje zdanie.

Gość dzadzudzi
moim zdaniem godz. 18 jest ok, jeszcze w sierpniu, kiedy dlugo jest jasno :) wg mnie wlasnie najlepsze godziny to 16,17,18, bo wczesniej to zdecydowanie za wczesnie, a 19 to juz jednak troszeczke pozno.. a bardzo wam zalezy na tym wlasnie kosciele? jesli tak, zoatalabym przy godz 18 :)

Gość 35 sand
Bez przesady, 13??, nawet 15 to jest za wcześnie.

czesc! a ja mialam slub o g. 19;00 i bylo idealnie:) a bylo to 18lipca!!! spokojnie Cię wyszykują i wszedzie zdazysz:)) Ze wszyystlim w trakcie wesela zdazylismy. A bbawilismy sie do 8rano:)) Poprawiny były na 17stą... lecz sądzę że powinny być na 15stą! pozdro

Gość Poland Contras
"Wszystkie wesela, na których byłam były między 13 a 15" to chyba były komunie albo stypy, szanowna Pani, a nie wesela :P nie słyszałem o ślubie (a potem weselu rzecz jasna) wcześniejszym niż jakaś 16ta-16:30 typowo to okolice 17ej

Gość dla mnie najbardziej
optymalna jest godzina 17, także lepiej jest zrobić w innym kościele na 17 bo i tak zanim msza sie skonczy potem zyczenia , potem dojazd do lokalu, szampa i te sprawy to i tak bedzie już koło 19. Potem pierwsze żarcie, pierwszy taniec i po 20 rozkeci sie impreza, takze tak będzie najbardziej optymalnie:D

Gość 35 sand
Macie rację:-) Czasem i na kafe można uświadczyć jakiejś mądrej rady;-)

przestańcie 14 , 15............ beznadzieja też byłam na ślubie na 14;30 i cale wesele przeciągane! wszyscy zmeczeni , narzekali ze musielei sie pozwalniac z pracy i jeszcze na wczesne godziny sie poumawiac np.u fryzjera.

a właśnie... ja miałam z kościoła do restauracji 200m więc godzina 19;00 byla idealna i nie potrzebowalismy czasu na dojazd. Weź to pod uwagę.

Gość Poland Contras
Właśnie! Zależy jak daleko ktoś ma z kościoła do lokalu. Bo zdarza się i tak, że to nawet i godzina drogi autokarem! Ale jak blisko (np. przez miasto, 3-4 km) to bez paniki.

35 sand, spradź sobie w necie kiedy prognozowany jest na dzień Twojego ślubu zachód słońca... przy zdjeciach to ważne, a np u mnie - 29 sierpnia - tak o 18-19 to juz zaczęło się ciemnawo lekko robić. tzn moim zdaniem to byo OK i jak na zdjęcia patrzę to tez jest OK, ale - bo ja wiem - na sesję to moze juz być fotografowi za ciemno. uzgodnij to z fotografem. jesli zdjecia Cie nie ruszają, to uwazam że 16-18 to optymane godziny. generalnie u nas najbardziej oblegane zawsze są 16 i 17.

Gość Lady Night
godzina mojego ślubu będzie bardzo dziwna:P

my o 17 ale mieslismy sporo km do samli wiec było idelanie szagier o 18 blisko od sali byl super :) fotki były po ceremoni w koscie;le

my mieliśmy na 18 i było idealnie.do sali weselnej mieliśmy jakieś 10 km.sesję zrobiliśmy na starówce bo tam też mieliśmy ślub.

Strasznie późno u was śluby są. U nas tradycyjnie godzina 12 , 13 czasem 14. Choć dla mnie to i tak bardzo późno , szczególnie gdy ktoś ma jednodniowe przyjęcie. W końcu parę godzin trzeba się wyszaleć. A jak wesele jest o 18 to ile tych godzin zabawy zostanie?

U nas się bawi do rana:) a gdzie to tak wcześnie te śluby są? tak wcześnie to tylko widziałam śluby cywilne.

Gość 35 sand
Właśnie! Gdzie są w śluby o takich dziwacznych porach? Godzina 12?! Miarka, mieszkasz w Polsce?

Gość dzadzudzi
ślub o 12:O ? w życiu na takim nie byłam i nawet nie słyszałam, żeby ktokolwiek o tej godzinie brał ślub... jakos sobie nie wyobrazam tego, powiedzmy ze na 12 w kościele, ok. 14 obiad, 1sze toasty i przynajmniej te 10 h do oczepin??? kto to wytrzyma? i goscie i para mloda beda zmeczeni. beznadzieja moim zdaniem... co innego jak sie robi tylko obiad/male przyjecie na kilka godzin - wtedy moze byc i o 11 ten ślub. ale jeśli ma byc wesele i zabawa "do rana" to godzina 18 jest milion razy lepsza niz taka wczesna.

na podkarpaciu i na śląsku śluby są o 13-14, a zabawa trwa do rana. Wg mnie 18 czy 19 to stanowczo za późno, wesele ma sie jedno więc po co je skracać? zanim zjecie kolację to bedzie 9.

Dokładnie mieszkam na Śląsku. U nas obiad weselny zwykle jest ok 14- 15 po ceremonii w kościele. Wesele trwa do rana często do 5-6 rano. I jest to powszechnie praktykowane. Po obiedzie trocie i pierwszym tańcu wyskoczymy na 2 h an zdjecia a potem zabawa do białego rana;-)

Gość Poland Contras
"na śląsku śluby są o 13-14" "mieszkam na Śląsku. U nas obiad weselny zwykle jest ok 14- 15 po ceremonii w kościele" mam nieco rodziny na Śląsku (od południowo-zachodniej części od Katowic po Zagłębie) i nie mam pojęcia o czym piszesz! Śluby były tak ok.16:30 (3 albo 4 - nie pamiętam dokładnie ;) ). Chyba że masz na myśli Dolnośląskie?