Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czumczum

Ubezpieczenie samochodu

Polecane posty

Witam! Potrzebuję waszej pomocy , kupuję samochód i chcę go sensownie ubezpieczyć OC wiadomo jest konieczne ale AC też bym chciał wykupić. Podzielcie w jakiej firmie macie ubezpieczenie i ile płacicie ? I wyraźcie opinię to bardzo istotne dla mnie :)

Właśnie nad PZU trochę myślałem , co do wartości fury hymm no to zgadza się ale przecież opinię innych są i tak dość cenne dla nas kierowców.

Jeśli chodzi o AC to warto wybrać firmę solidną, z doświadczeniem, stabilną. Bo jeśli będzie byle jaka, to będziesz mieć problemy z odzyskaniem odszkodowania jak coś się stanie

Mimo wszystko ja jak wybiorę już OC i AC to zrobię to w jednej firmie nie lubię modzenia :P , a zawsze można kartę pomocy mieć na wszelki wypadek.

Gość PZU to złodzieje
ja za ubezpieczenie oc zapłaciłem w tamtym roku ponad 2 razy!!! taniej niż oni chcieli. Banda złodzieji. z AC robią tak samo

OC rzeczywiście może nie mają najtańszego, z tym nie ma problemu. Ale jeśli wykupiłeś AC w jakieś nieznanej taniej firmie, to powodzenia przy odzyskiwaniu ubezpieczenia. Bo będzie potrzebne. Ja tam wolę zapłacić więcej i nie martwić się, czy moja firma jest wypłacalna, czy robi problemy etc

Może byś opisał bardziej co zaszło może samemu czegoś nie dopilnowałeś a potem zrzucasz na firmę ? Moim zdaniem rozwijają się w tempie nadążającym za rynkiem i potrzebami. Szczególnie ten pre payd karta Pomoc o tym świadczy.

Gość energiaaa
Piszecie, że PZU nie jest najtańsze ok, ale np. dla nowych samochodów wg rankingu Rzeczpospolitej najtańsze ubezpieczenie ma ... właśnie PZU. Także to mówienie kto jest najtańszy , a kto najdroższy ma sens jeśli mówimy o konkretnym produkcie.

Kupiłem kartę pomoc ;) , rzetelna firma więc nie martwię się o problemy przy realizacji opcji usługi.

OC - tam, gdzie najtaniej, trzeba samemu sprawdzić AC - tam, gdzie najpewniej, czyli np. PZU, ewentualnie Warta, nawet jeśli wyjdzie drogo, bo inaczej nie ma sensu to ubezpiecznie ;)

OC Uniqua + NW (60% zniżki, 10 letni samochód 1,4 poj. - 400,00 zł) AC nie płacę, znajomy robi mi po kosztach, stary samochód jest, to mi sie nie opłaca bulić tylko w razie kradzieży leże i kwiczę ale kto się połaszczy na stare clio? :)

Gość zoika44
czumczum, gdzie kupiłeś tę kartę w necie? Ciekawa jestem czy już ktoś z ich pomocy korzystał , jak to sie w zyciu sprawdza? :)

Karta pomocy na pewno paniom się przyda , widziałem ostatnio jak jednej zatrzasnęły się kluczyki w zamku ale zadzwoniła po pomoc i przyjechali i jej pomogli.

Gość energiaaa
Na warunki zimowe to czy facet czy kobieta to unieruchomiony samochód czy stłuczka jest problemem, a karta pozwala w miare beztresowo z takiej sytuacji wybrnąc, nie zawsze się jest tam gdzie można ściągnąć znajomego.

Gość baska11
Czy to prawda, że teraz najtańsze OC na nowe samochody ma PZU?

Gość energiaaa
Najtańsze dla nowych aut i najtańsze dla nowych driverów wg publikowanych rankingów.

Mi jakoś wydaje się że mimo wszystko renoma i doświadczenie na rynku jest najważniejsze kontakty szybkość załatwiania spraw i doświadczenie a to zwiększa szybkość działania.

Gość baska11
Ludzie sobie cenia PZU , i chyab czesciej mówia i pisza o tym ubezpieczycielu niz o innych.Ciekawe ... to cos znaczy.

No z rodzimymi ubezpieczeniami jest przyznam nieźle w naszym kraju ale gorzej z rodzimą kulturą zachowań na drodze :P

To by było ciekawe chociaż pzu z kartą pomoc i tak wyszło wszystkim na przeciw. Przynajmniej tak mi się wydaje