Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw..............

Około godziny trzeciej naszego czasu nastąpi egzekucja

Polecane posty

Gość cara -
czula jako matka zkazanca na smierc ..przeciez -----------------jako matka skazańca ? Bo jeśli to dobrze zrozumiałam to panstwo nie moze nikogo skazać naśmierć - bo co poczuje matka skazańca ? Absurd do kwadratu - i pohamuj swój jezyk Kasiu - nikt nie lubi wulgarnych dziewuch

Gość drtfertreyery
Ja uważam, że śmierć nie jest karą. Szczerze wolałabym umrzeć niż siedzieć do końca życia, nie mieć wolności. Śmierć to ucieczka. Życie wieczne, jak to mówią wierzący :D Kara to siedzenie w pustej celi o chlebie i wodzie z wyrzutami sumienia do końca życia ;)

Gość kkatasia
tak on niech cierpi w więzieniu a ja będe za nigo płacic podatki które można by przeznaczyc na leczenie i resocjalizacje tych których uratowac sie jeszce da i tych których ratowac trzeba bo oni jeszze wróca na wolnośc a dac mu dozywocie ? to gorsze niz kara smierci ... a rodzina ... w wiekszości przypadkow wolą aby winowajca zostal "zgładzony" i wzyscy są zadowoleni :/

Gość też jestem za
drtfertreyery Tacy jak on nie mają wyrzutów sumienia.

Każdy człowiek ma ciężkie życie na swój sposób, nie należy usprawiedliwać zbrodniarza (bo miał do szkoły pod górkę}

Gość drtfertreyery
A skąd wiesz? Siedziałeś w głowie takiego psychola? Może teraz nie ma, ale odsiadując dożywocie, będzie miał czas na refleksje nad swoim dennym życiem. Śmierć to nie jest kara!

Gość Nefree
A kto mówi o płaceniu na takiego podatków? Już mówiłam- niech wpieprza myszy a jak nie ma to niech z głodu zdechnie i tyle. Niech czuje ból jak jego ofiary.

mam tylko jeden argument i się go trzymam. Będzie pewność, że więcej nikogo nie zabije, a z więzieniami różnie jest, jakaś rewolucja i przygłupy wypuszczą na wolność , a znane są takie przypadki w historii. A po drugie siedząc w kiciu , nie ma nic innego do roboty jak myśleć o tym by ucieć, a okazją zawsze się trafi i wyjdzie na wolność by zabijać dalej.....

Gość też jestem za
Katasia Masz rację. Na utrzymanie dziecka w domu dziecka przeznaczane jest 8 zł. Na utrzymanie więźnia - 27 zł. Myślę, że te pieniądze można inaczej spożytkować. Choćby na te dzieciaki w domach dziecka, albo na leki dla szpitali. Ale nie fundować wygodnego życia w pudle bandytom i nierobom.

Gość kassssiaaaaaaaa
"nikt nie lubi wulgarnych dziewuch" nic mnie to nie obchodzi , nie musi lubiec :o a wracajac do tematu to chodzilo mi o to ze jesli zabije sie skazanca to nie jest to dla niego zadna kara on przestaje istniec ,czuc , myslec wieksza kara dla niego w moim odczuciu jest dozywocie .... a co do tej matki to bylo tylko odparcie twoich argumentow ze jakbym sie poczula jakby ktos mi zabil dziecko a jak sie czuje matka skazanca....????

Gość Tak Was czytam.....
Wysmarować go miodem i wystawić na działanie pszczół albo utopić w świńskich odchodach. Jakie macie jeszcze miłe sposoby wykonania kary śmierci? :)

Gość brat borata
Jestem za karą śmierci !!!!! Kara za swoje czyny musi być adekwatna do czynu. Jeśli jesteś śmieciem to dlaczego ja mam Cie utrzymywać z moich podatków przez 30 lat . Nie ma szans na resocjalizacje po takim czasie , nie istnieje żaden program ani więzienie które po takim okresie wypuści obywatela o zdrowym umyśle. jeśli na dzień wydamy 30 zł na więznia to miesięcznie kosztuje on 900zł rocznie 10800zł a przez 30 lat 324000 to taka szacowana suma . wole żeby za te pieniądze zbudowano 10 cm autostrady.

Gość cara -
a jak sie czuje matka skazanca....????------------------------i to jest Twój argument przeciwko każe śmierci?

Gość kkatasia
a co komu po jego refleksi skoro ma dozywocie co komu po jego sumieniu ? niech wpierd* myszy ? gad co to za rozumoanie gdzie etyka o czym wy mówicie ze niby sad miałby orzekac kto ma jesc myszy a kto nie ? bo chyba komus za przestępsta podatkowe nie kazalibyscie owych myszy jesc hehe a tylko najwiekszym zwyrodniacom !!! to trzeba nowy zawód wymyslec "decydujacy o tym kto w wiezieniach będzie zył z pieniędzy skarbu panstwa a kto sam polue sobie na jedzenie" swoja droga trzeba by wywołac jaka epidemie myszy a wyniku tego pewnie byloby wiele mutacji i nawet jakaś pandemia na skale swiatowa ale przy aktualnym prezydencie jest to wizja realna więc proponuje napisac petycje w tej sprawie i wszcząc komisjesledcza :P

Gość Co do tego skazańca
On miał na nazwisko Muhammad! Dziwicie się?? I jeszcze żałujecie takiego dziada?!! Szok :@ A czego można się było spodziewać po muslimie.

Gość jestem za karą śmierci

Gość do kkatasia
Już mówiłam- jak myszy nie ma to niech zdechnie z głodu, kara w sam raz dla niego! O to mi chodziło.

ja tez jestem przeciw...... i co z tego? moje zdanie sie w tej sytuacji nie liczy......

Gość brat borata
Ponad 3,1 mld złotych wydamy w tym roku na polskie więzienia. Dzienny koszt utrzymania jednego skazanego wynosi 63 złote. bylem optymistą 63 więc suma razy 2

tak was czytam -zbrodniarz jest zabijamy przez automat , podaje trucizne w różnym czasie, nie męczy się, nie cierpi tylko zasypia skazując takiego idiote na męczarską śmierć stajemy się takimi samymi psycholami jak on

trzeba zaznaczy c, że kara dożywotniego więzienia, jest karą dla nas. Bo my musimy pilnować go, by nie uciekł, by miał opiekę medyczną, by miał całą kupę humanitarnych pierdół, a on skazany ma sobie siedieć i myśleć jak uciec z pierdla.

a on skazany ma sobie siedieć i myśleć jak uciec z pierdla. to ze akurat w polsce skazany siedzi i nic nie robi nie zmienia mojego stanowiska, moze keidys sie to zmieni i beda pracowac sami na siebie a i jeszcze dla innych

Gość Nefree
To niech ten jebany automat tak mu poda,że aż mu żyły powybuchają. Jebać go!!!

Gość kkatasia
kara smierci musi byc wykoanan etycznie ! nie męczy sie tych ludzi na torturach !! umiera nie stwarza zagrozeniaponosi najwieksza kara bo odbiera mu sie jedyne c tak naprawde do nigo samego zalezy i to co odebrał on sam innym a społeczeństwo nie loży na niego przez kilkadzisiąt kolejnych lat !!! nad czym tu dumac kazdy rozsadny czlowiek przyzna mi racje

Gość helathuyyyyy
nefre- jesteś obrzydliwa...

Gość Nefree
Ja jestem obrzydliwa?? A jak jego nazwiesz? I co mam o takim bydlaku poemata walić?? Mówię o nim tak, jak na to zasługuje! TFU!

tak wykonanie musi być wykonane etycznie. Moja Matka opowiadała jak była świadkiem publicznego wykonania kary śmierci na zbrodniarzu hitlerowskim w latach czterdziestych ubiegłego wieku. Do końca życia pomiętała ten straszny dzień. Publiczna kara śmierci nic nie wnosi, nie jest odstraszająca, pokazuje natomiast i uczy jak się zabija. Dlatego tak popularne jest wykonywanie publiczne kaesa w krajach islamskich, by nauczyli się jak mordować niewiernych czyli nas.

Gość Wykonanie musi
być etyczne? A czy on etycznie zabijał?? Powinno być okrutne i niech w samotności kona w mękach.

Gość kkatasia
własnie ! bo o nie akt zemsty a sprawiedliwości w prawym kraju !!! zrozumcie :)