Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw..............

Około godziny trzeciej naszego czasu nastąpi egzekucja

Polecane posty

Gość kasia1990
Młoda jesteś- gówno wiesz! Kto wspominał o śmierć za wiarę itp szitach inkwizycji?? Mówiliśmy o karze śmierci za przestępstwa tłuku! Idź zgłoś się do konkursu, wygrasz wyjazd do barszczu czerwonego! A jak nie wiesz o czym się wypowiadam to mnie nie obrażaj tępa istotko.

Gość Nefree
miało być do kasia1990 ;) Au revoir!

i no przytoczyłaś filmy i umiejętności reżyserów, to umieją pokazać tak , że żal się bandyty robi, Kieślowski był w tym dobry

Dzięki Bogu czasy się zmieniają... Ale chyba trochę za wolno. Jeszcze niecałe 500 lat temu, w moim rodzinnym mieście Poznaniu, ta kara była wykonywana nawet za kradzieże. Czytałam kiedyś kronikę poznańską - była notatka - dnia tego i tego, roku 15.. nie pamiętam dokładnie, utopiono w Warcie kobietę za kradzież dwóch lichtarzy z kościoła.

Gość kkatasia
ale faktem jest ze trzeba pokazywac tez "ludzka nature" przestepców bo społeczeństem nie moze kierowac znieczulica musimy miec swiadoośc ze musza ponieśc karae ale czesto sami są ludzmi niezwykle skrzywdzonymi i doświadczonymi przez zycie :/

Gość też jestem za
Pupa widzę, że Nie jesteś dzieckiem, ale twój humanitaryzm jest dziecinny. Każdy przypadek jest inny i powinien być rozpatrywany osobno. To, że ktoś ma 15 lat nie znaczy, że jest niewinnym dzieckiem. Jest coś takiego jak motywy zbrodni, czyli to, czym zabójca się kierował. Jest również coś takiego jak morderstwo ze szczególnym okrucieństwem, które obnaża zwyrodnialstwo sprawcy. W takich przypadkach wg polskiego prawa sprawca odpowiada jak dorosły już od 15 r.ż. Niedawno była sprawa kilku nastolatków, którzy w okrutny sposób kolegę, bo chcieli zobaczyć jak umiera człowiek.

Gość kkatasia
haha za kradzież lichtarzy tez dałabym nagrode hehe wogóle za wszystkie te zabobonne symbole wiry i kultu :p

pani docent Jędrzejczak właśnie z Poznania, mawiała, że argumenty zaczerpnięte ze średniowiecza nie są argumentami, więc daj sobie pupuśm czyli laleczko spokój z takim i argumentami

Może rzeczywiście dobrze zrobili z tą kobietą - podajmy rewelacyjny argument bmblondyna - w końcu to jedyna pewność, że już nie ukradnie żadnego lichtarza z kościoła. bmblondyn - a jak ty się "zabezpieczasz" przed np. ew. zdradą żony? Zakładasz jej pas cnoty żeby mieć pewność?

Gość lichtarz -

Gość też jestem za
I zgadzam się z blondynem. Kształtowanie swojego poglądu na temat kary śmierci na podstawie kilku fabularnych filmów, nakręconych specjalnie tak żeby poruszyć miękkie serduszka naiwnych ludzi.

Gość Nefree
Kasia sądy jakie były, ale były. Tak chodziło mi o przestępców i zwyrodnialców i karę dla nich. Nie o inkwizycję. Napisałam- ''z pewnych aspektów''. Uważam,że ''oko, za oko, ząb za ząb''. Może i jestem straszna, ale w cywilizacjach, gdzie funkcjonowało to prawo było mniej wykroczeń, ludzie poprostu się bali a jak u nas są takie kary jak wakacje w pierdlu to czego mają sie bać? Są tacy co wręcz marza o tym, by tam iść, bo nie stać ich na zycie.

Gość do blondyna
Blondyn ty sie ode mnie odsraj, nie znasz mnie- laleczką nie nazywaj. A jak juz to sam masz narcystyczny nick lalasie.

Gość kkatasia
dobra skoro oko za oko zab za zab to niech c będzie ja jutro powiem ze cos ukradłas przekonam stado idiotów do swoich racji i cie topimy tak ?? bo na tym to polegało nie trzeba było udowodnic winy wystarczyło w nia uwierzyc i juz co za idiotyczne rozumowanie i jakie proste ... zal

Gość lichtarz --
Wyciągnijcie mnie z Warty, jestem przemoknięty do suchej nitki, o przepraszam! suchego drutu.

Po pierwsze wiek XVI to nie średniowiecze, ale poza tym tak tylko mi się przypomniało, i nie podaję tego jako argumentu przeciw karze śmierci. Argumenty podałam wcześniej. Warto jednak wiedzieć, jak głupi może być człowiek. W pewnym sensie tez to jest jakiś argument. W średniowieczu takie egzekucje były normą, jak dziś te które są tematem tego topiku. Wtedy nikogo to nie dziwiło. Dopiero teraz, gdy się już nie robi takich barbarzyństw widać ten obłęd z perspektywy.

Gość do kutasia
Bardzo ładnie i adekwentnie podpisałaś swój ostatni post ;) Bo widzę dalej nie kumasz. 1- chodziło mi o kary, nie o sądy a 2- jakby były ostrzejsze kary to mniej ludzi popełniałoby zbrodnie ze strachu, jak wspominałam.

Gość kkatasia
lichtarzu juz po ciebie plynę :P

Gość kkatasia
tak ? skoro ostre kary zniechęcaja do zbrodni to skąd da dyskusja ? nie mielibysmy o czym dyskutowac :) moja droga bo bys ie bali i więzniów by nie było jakie to proste ojjojoj a wiesz kim jest zdiagnozowany psychopata ?

Gość A co jesli chodzi
o gwałt?? Obcięcie kutasa to wg was też barbarzyńska kara za tak podły czyn? Na wolnośc wyjdzie po roku czy 2 i znowu zacznie gwałcić. Taki nie powinien już zaznac nigdy więcej rozkoszy płynącej z sexu.

Gość Nefree
Zdiagnozowani psychopaci to zapewne nie 100% zabójców.

a bedzie to mozna zobaczyc live na you tubie? ta egzekucje? chce obejrzec ;)

Gość Jutub
na jutuba z tym :D:D:D Z góry daję 5/5!

Nie ma juz w psychiatrii takiego terminu jak "psychopaci". Teraz funkcjonuje termin "zaburzenia osobowości". Tyle, że mniejsze czy większe, ma prawie każdy z nas.

Gość kkatasia
chodziło mi o to że psychopata nie wykazuje empatii i ma to odloże nawet neuroloiczne i zqadna kara go nie powstrzyma aci zdemoralizowanie tez nie boja sie kary tez ich wizja utopienia cy ukamienowania nie powstrzyma socjopaty zapewne tez i tych z patologicznych rodzin i otoczenia tez raczej nie :) wiec jakby nie patrzec Twoja wizja sredniowiecznych pozytywnych asektów legła w gruzach :*

Gość kkatasia
wiem ze termin ten nie funkconuje ale jest bardziej powszechny i wymowny :) dlatego z niego korzystam w tej dyskusji :)

Kara śmierci nie ma być karą dla uśmiercanego...ma być wybawieniem dla jego przyszłych potencjalnych ofiar,ma być przemyślanym wydaniem pieniędzy na gnoja(a nie lata utrzymywania go i żywienia).....to nie kara to nagroda dla żyjących....jestem za....a po takim zdarzeniu powinno się puszczać sztuczne ognie i robić imprezy.....tyle w tym temacie

Gość kkatasia
dobra puenta dla tego topicu :)