Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw..............

Około godziny trzeciej naszego czasu nastąpi egzekucja

Polecane posty

23:41 [zgłoś do usunięcia] abraja (kocicapl@interia.pl) a te dwie ta walcza? ubaw po pachyi to za darmoche zgadzam sie z tym stwierdzeniem ze mial swój swiat seryjni mordercy skazani na sierc sa dla mnie interesujacy...zwłaszcza ich psychika i opisy lekarzy którzy twierdza ze byli poczytalni w chwili zabójstwa....co wiec ich do tego skłania? jeszcze jedno...wyobrazmy sobie kobiete która jest regularnie gwałcona bita i pponizana przez meza jego bliskich (sprawa z 1920 roku)dzieje sie to przez 15 lat i która w koncu wybucha...zabija 21 osób w akce desperacji trujac ich po trochu arszenikiem który odkłada sie w ogranizmie aby po skumulowaniu odpowiedzniej dawk zabic przesladowców....dali byscie jej kare smierci?? Tak dałbym jej karę śmierci. Uważam że mogła zabić swojego męża a nie 21 niewinnych osób.

Gość Nefree
Ten: ''moim zdaniem od czlowieka ktoremu rzad placil za zabijanie (był rzolnierzem) nie mozna wymagac ze nie ogarnie go znieczulica''- to tak mamy postrzegac każdego żołnierza?? A drugi to ten, że powinnismy zstanowic się nad motywami, dlaczego to zrobił no i te ''nienormalne warunki''.

raczej tak - jutro już też możesz stać się takim świrem i pochorować na coś. Ciekawe czy się chętnie usuniesz z tego świata. No i fikcja literacka to nie życie. Książka była dobra, ale choroby psychiczne, nawet schizę można od niedawna skutecznie leczyć. W szpitalu dostałby tabletkę, i blizna przestałaby gadać. Gdyby trafił jeszcze na bardzo dobrego psychologa to może pozbyłby się lęków z dzieciństwa, i nawet gdyby od czasu do czasu mu się pogorszyło - to usunąłby tą opaskudną bliznę i zamiast niej wytatuował sobie jakieś ładne kwiatki. Które nie zachęcałyby już go do morderstw, tylko np. śpiewały mu hymn narodowy. :)

Gość krooplka
Macie dzieci??Pomyślcie sobie ze wasze dziecko maleńkie zostaje uprowadzone, jakiś psychopata obmacuje 2 letnia dziewczynkę. Robi najobrzydliwsze rzeczy co najgorszym kur... się nie śniły.Nie chce opisywać ale myślę ze sami jesteście wstanie sobie wyobrazić. Bestialsko ja torturuje okaleczając ja stopniowo, wkoncu, dziecko kona, ze zmęczenia bólu.Ile było takich przypadków????? Takim ludziom należy sie kara śmierci!!Szkoda ze nie ma nic gorszego!!

Gość kasiaa1990rr
''moim zdaniem od czlowieka ktoremu rzad placil za zabijanie (był rzolnierzem) nie mozna wymagac ze nie ogarnie go znieczulica''- to tak mamy postrzegac każdego żołnierza?? ALEZ OCZYWISCIE ZE NIE JAKO MORDERCE, TUTAJ ZAZNACZYLAM ZE OGARNELA GO ZNIECZULICA (CO GO OCZYWISCIE NIE USPRAWIESLIWIA ) CHCIALAM POPROSTU POSTAWIC SIE WJEGO SYTUACJI I CHOC ROCHE GO ZROZUMIEC A drugi to ten, że powinnismy zstanowic się nad motywami, dlaczego to zrobił no i te ''nienormalne warunki''. JAK CHCESZ TO SIE NIE ZASTANAWIAJ ZRESZTA I TAK NIC BYS NIE WYMYSLILA ...ALE MYSLE ZE DLA WIELU LUDZI (INTELIGENTNYCH)JEST TO B. CIEKAWE

Gość Nefree
kroopelka- racja, to najobrzydliwsza rzecz na świecie skrzywdzić małą, bezbronną i niewinną istotke :( Jak bardzo trzeba być wypaczonym z uczuc i chorym..

Gość Nefree
kasia jakos dziwnie formuujesz swoje myśli, tak,że wychodzi jak w czeskim filmie a potem sie do mnie buchasz, to było conajmniej śmieszne z tekstem o ''rzołnierzach'', a co do skazańca to patrz jak rząd USA i wykonawcy wyroku są głupi i błędni w mysleniu, Ty byś im pokazała! :)

Gość co ty gadasz kroopelka
trzeba sie wglebic w jego psyche,co go do tego sklonilo?? moze trzeba go zrozumiec i pomoc,tabletki mu dac i dobrego psychologa....zamknac w jakims fajnym szpitalu,najlepiej na wzgorzu z widokiem na doline co by biedaczek wypoczywal....

Gość Nefree
Nawet wyszło na to,że rząd i sąd w USA nie są inteligentni ;) A tu taka Kasia z Polski jaka rezaolutna!

Gość kassia1990rrrr
krooplka---jezeli chce sie kogos sprawiedliwie osadzic trzeba to robic bez emocii , nie kierowac sie zadnymi prywatnymi spawami... roznie to moze byc wiadomo okropno zbrodnia ale co z tego jak taki ktos umrze przeciez to dla niego ulga ,wieczny sen zadna kara a ty wiesz co sie z takimi bandytami robi w wiezieniach ???napewno na ich miejscu wolalabys umrzec ....

" raczej tak - jutro już też możesz stać się takim świrem i pochorować na coś. Ciekawe czy się chętnie usuniesz z tego świata. " Może nie byłbym chętny do zejścia z tego świata, ale na pewno bym nie miał do nikogo poz sobą i nie oczekiwał bym łaski, jeśli to ja bym był na miejscu skazanego na krę śmierci za seryjne morderstwa. "No i fikcja literacka to nie życie. Książka była dobra, ale choroby psychiczne, nawet schizę można od niedawna skutecznie leczyć......" Zgoda że fikcja literacka to nie rzeczywistość i że można leczyć choroby. Stoimy więc prze wyborem czy gościa chorego psychicznie któremu tatuaż kazał zamordować ileś tam osób leczyć psychiatrycznie co nie gwarantuje sukcesu i po iluś tam latach "wyleczony" osobnik może dostać nawrotu choroby i znów zrobić komuś krzywdę, A może opcja druga: skazać go na dożywotnie więzienie niech odsiaduje kare za swoje czyny - ale przecież on jest chory więc jak tak można? I opcja trzecia - po prostu go zabić, nie ma człowieka nie ma zagrożenia. Ja obstaję przy opcji numer 3.

Gość Nefree
A ty kasiu wiesz jak to jest być w więzieniu i co go tam czeka?? Jakos wątpię więc ni rżnij speca. Może w więzieniu podporządkuje sobie grupkę podbnych i bedzie mu całkiem dobrze? A może znowu tak kogos zabije? Może ucieknie?

Gość kasiaa1990rrr
moze trzeba go zrozumiec i pomoc,tabletki mu dac i dobrego psychologa....zamknac w jakims fajnym szpitalu,najlepiej na wzgorzu z widokiem na doline co by biedaczek wypoczywal.... nie napisalam ze trzeba go zrozumiec i dac mu rozgrzeszenie chodzilo mi o to zeby wglebic sie wjego psyche ale nie po to zeby go zalowac itd. tylko z czystej ciekawosci co moze pchnac go do takiej zbrodni co siedzi w jego umysle rozumiesz??? Nawet wyszło na to,że rząd i sąd w USA nie są inteligentni nigdzie tak nie napisalam ale ty owszem ...jestes.... ale co do usa to moim zdaniem ta kara nie jest kara jakim zadusciuczynieniem jest wieczny sen ???? no wlasnie tak sie sklada ze wiem jak sie traktuje takich przestepcow ,moj brat jest policjantem i prauje przy wiezniach ..np facet ktory skakal bo brzuchu swojej ciezarnej zony a potem ja zabil podejzewam ze nawet po 6 latach jeszcze mu sie ie wygodnie siedzi na krzesle ;)

raczej tak - masz kiepską wiedzę -a raczej żadną w kwestii psychiatrii. To jedna sprawa. No a takie myślenie - lepiej wyeliminować człowieka żeby nie było zagrożenia - to tak głupie, że ręce opadają. Nawet mi się nie chce dyskutować z takimi ARGUMENTAMI. Dobranoc.

Gość krooplka
Psychopaci trafiają do szpitali są szprycowani lekami i nawet nie wiedza co się z nimi dzieje!Tez mi kara.A podejrzewam przynajmniej polowa bestialskich morderstw jest na tle chorobowym. Wiec po co im pomagać? W nagrodę?? Tacy ludzie jak są chorzy to maja tego świadomość ze są bezkarni.Lepiej ich wsadzić za kraty nich żyją z naszych podatków bo coś im jednak dać trzeba jeść, mało tego trzeba opłacić strażników i takie tam Ja do kary śmierci dołączyłabym jeszcze tortury!! Jak dla mnie test to bardzo humanitarne!

Gość krooplka
i przepraszam za literówki...

raczej tak - masz kiepską wiedzę -a raczej żadną w kwestii psychiatrii. To jedna sprawa. No a takie myślenie - lepiej wyeliminować człowieka żeby nie było zagrożenia - to tak głupie, że ręce opadają. Nawet mi się nie chce dyskutować z takimi ARGUMENTAMI. Dobranoc.

Gość kkatasia
tu sie wszysc przeniesli :P termin psychopata juz nie funkcjonuje tak na maginesie !!! tortury nie wchodza w gre bo są nieetyczne :)

Gość kasia1990rr
ja tez sie zegnam ... myslalam ze juz poznalam najmiej inteligentna kobiete( ze sredniowiecza he :D ) na tym forym ale jednak niee sa jeszcze głubsi juz nawet nie wiem jak ta glupote nazwac.....mowa o kropelce

Gość pupa 1977 wow pani inteligentk
a.....wiesz co ci napisze??? w buty sobie wsadz te twoje madre wywody!! Jedno jest pewne: za pare godz swiat bedzie wolniejszy o nastepnego skurwiela,czy to ci sie podoba czy nie!!!

Gość sdasdas
moze i wolniejszy ale on tak naprawde nie zostanie ukarany .....

Gość kkatasia
mocno i wulgarnie napisane - mowao poprzedniczce - ale prawda jest taka że za kilka godzin stanie się cos co powinniśmy rozpatrywac jedynie w kategoriach pozytywów... takie sa realia i tak byc powinno :)

Gość kkatasia
zosatnie ukarany - poniesie konsekwencje ... zostanie mu odebrane jedyne co tak naprawd nalezy do niego samego, to co ma najcenniejszego ... zycie .

Gość Nefree
kutasia tylko widze umie innych obrażać, a sama bystra jak woda w klozecie. Lepsze średniowiecze niż nowoczesna głupota, żegnaj sie, nikt tęsknic nie będzie :P Jak będę chciała z tobą porozmawiac to pójde do łazienki. A bratu to sie nie pomyliło?? może jego juz kuperek boli od schylanai po mydło :P:P:P

do pupa1977 Mam taką wiedzę na temat psychiatrii jaką 99% społeczeństwa, czyli jak napisałaś zerową bo nie muszę mieć takiej wiedzy. Może być że stwierdzeni że lepiej wyeliminować takiego zbrodniarza jest głupie ale wyeliminowanie jest najpraktyczniejsze, najłatwiejsze i najskuteczniej gwarantuje że on już więcej nic nikomu nie zrobi. A 99% procentom społeczeństwa (ten jeden procent daję na psychiatrów) chyba najbardziej zależy właśnie na tym żeby on już nic nikomu nie zrobił. Zmieńmy nieco przykład. Islam jak każdy wiem jest religią pokojową czego przykładem są nasi Lipkowie, ale co z tymi którzy podkładali bomy w metrze w Londynie czy w Madryckim pociągu? Wszak oni zostali zmanipulowani przez różnych oszołomów religijnych. Czy ich w takim razie należało by uświadomić że źle zrozumieli Koran? Czy w ramach wyroku za swoje czyn powinni chodzić na lekcję katechezy?

Gość Nefree
Dajcie sobie spokój z tymi argumentami, bo wszyscy wymiękacie przy 19-stoletniej wykształconej, mądrzejszej od rządu i sądu Kasi z Koziej Wólki, która ma dysleksję, ale nie na pisanie obraźliwych wyrazów ;) Ona jeszcze nam na świecie namiesza. Pozdrawiam!

Gość kkatasia
Nefree Ty do mnie czy do kasi ? bo nie bardzo ozumiem o co chodzi tym pouczaniem ? woda w klozecie ? tak to wypowiedz na poziomie :)

Gość krooplka
"raczej tak" przyznaje Ci racje