Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw..............

Około godziny trzeciej naszego czasu nastąpi egzekucja

Polecane posty

do pupa1977 "Że miał poważne zaburzenia psychiczne i nie wytrzymał? " Ale powiedz mi co mnie obchodzą czyjeś zaburzenia psychiczne? Zbrodnia to zbrodnia i nie powinno być litości bo ktoś miał "zaburzenia psychiczne". Taka osoba powinna być wyeliminowana ze społeczeństwa bo przez te jej "zaburzenia psychiczne" mogą zginąć następni ludzie.

Gość Nefree
To pewnie nie wiesz, co to jest dysleksja :D Jakoś cały czas piszesz bez błędów a tu masz! taki byk! Śmieszna jestes dziecko, ale jak jesteś z rocznika 1990 to co sie dziwić, idź spać Rzołnierzu Tępa Strzała hehehehh. A z tymi motywami skazanego to juz się naprawdę zbłaźniłaś :D

"a co do hitlera przeciez on był chory psychicznie , niepoczytalny gdyby myslal trzezwo nie zabijal by zydow bo nic mu to nie dalo ..." Owszem dało mu władzę. Niemcy chcieli winnych klęski i upokorzeń I wojny światowej i ich dostali od Hitlera. Żydzi stali się tymi na których mogli przenieść swoją agresję. A potem to był efekt domina... Hitler był swego rodzaju geniuszem politycznym.

Gość do kutasi
Typowa obrona ortograficznego tępaka. Słyszałam tez inną: ''Mam dysleksję jak 90% polskiego społeczeństwa i co z tego?'' :D To teraz to się nazywa dysleksją...

Gość puppa1977 to taka
popierdolona humanistka!!! jedz do niego przed wyrokiem i sie z nim ochajtaj bo i takich debilek nie brakuje!!!Te wszystkie ofiary mialy rodziny,plany,kochaly kogos a teraz juz ich nie ma!!!Ja tez bylem zolnierzem i nikogo teraz nie zabijam.....wyrwac chwasta!!!

Gość kasiaa1990rrrr
raczej tak--jeju no przeciez zaburzenie psychiczne to choroba on za to nie odpowiada rozumiesz nie robi tego umyslnie ..i w nomalnych warunkach nigdy by zczegos takiego nie zrobil ...

No z pewnością abraja - w Polsce 80% popiera karę śmierci - czyli 80% osób ma zamordowanych bliskich. Z kolei na bardziej cywilizowanym Zachodzie jest na odwrót - tam tylko 20 % popiera karę śmierci - czyli pozostałe 80% ma wśród rodzin osoby skazane na karę śmierci. Czyli wniosek jest chyba taki - ktoś w Polsce morduje ile wlezie a potem ucieka na Zachód i zakłada tam rodziny. Tylko że tym sposobem nasz kraj wyludniłby się w parę lat - wszyscy albo pomordowani, albo mordercy - uciekający za granicę... Jakim cudem jeszcze mamy dodatni przyrost?

" taki morderca czy inny psychopata jest rakiem na ciele spoleczenstwa!! Lekarze staraja sie usunac raka calego a nie tylko pol....wiec to samo musi spotkac tych ludzi....wyrwac chwasta!!!!Moim zdaniem ta trucizna to blad,powinni go rozstrzelac.... " Ale bzdury:P.Konowały starają się zarobić na raku :P.

23:18 [zgłoś do usunięcia] kasiaa1990rrr raczej tak----jak to co was obchodzi przeciez ludzi niepoczytalnych inaczej sie sadzi oniewaz nie odpowiadaja w pelni za czyny popelnione Czyli co? Według ciebie należy się litować nad seryjnymi mordercami? Przecież niemal każdy z nich jest niepoczytalny? Jeden mordował bo się zdenerwował, inny tatuaż kazał (analogia do książki Czerwony Smok)... normalnie sami biedni wariaci...

Gość do kasia1990
co znaczy ''w normalnych warunkach''?? to świat mu stworzył jakies nienormalne warunki,że posunął sie do morderstwa?? To może niektórym z nas też? pfffffffffff Patrzcie, teraz sa na swiecie normalne i nienormalne warunki. LUDZIE! MAMY PRAWO ZABIJAĆ!!! Zgonimy to na nienormalne warunki!

Hitler nie był psychicznie chory...przynajmniej do roku 39 dojście do władzy odbyło sie droga legalna zapytajcie swoich historyków dpiero potem zeswirował wiec choroba była raczej nabyta niz wrodzona podejrzewa schizofremie paraniodalna Ciekawostka Hitler był malarzem pokojowym a startował do szkoły plastycznej.Nie przyjeli go i sie wkurzył ..zajal sie polityka i tak rozpetałe iII wojne siatowa....;););)

Gość Anq25
Ja też jestem za dozywociem...ale w zaostrzonym rygorze....smierc to zadna kara...to ucieczka od kary...

23:28 [zgłoś do usunięcia] Anq25 Ja też jestem za dozywociem...ale w zaostrzonym rygorze....smierc to zadna kara...to ucieczka od kary... Śmierć nie ma być karą. To swego rodzaju operacja, takie wycięcie wrzodu trawiącego społeczeństwo.

Gość Nefree
Czyli nie ma co na studia startować, potem większość z nastolatków narobi nam nie lada kłopotów :P:P

NO właśnie sęk w tym, że chorzy psychicznie na całym świecie idą do więzień. Prawo zwalnia od odpowiedzialności tylko jeśli ktoś nie był świadom czynu. Zaburzenia psychiczne , jak np. problemy z kontrolowaniem agresji, depresja, nerwice, itp, nie zwalniają od odpowiedzialności za ciężkie przestępstwa. Hitler oczywiście że był poczytalny. Ale czy zdrowy - nie za bardzo.

Gość kassia1990rrr
tepaka ??no sory tepa to ja nie jestem w przeciwienstwie do ciebie ty to sie moze odrazu teleportuj w to sredniowiecze .... mam dyslekcje ale tobie gowno do tego ...jak ci sie cos nie podoba to mozesz nie czytac moich postow

Gość do abraja
To zaczynam już rozumieć skąd w naszej polityce tyle młotków :) Nie przyjęli takich do szkół to sie zajmuja polityka no i mamy!

tylko jaka jest definicja poczytalnosci?-patrzac na siebie i swoja rodzine raczej sie nie łapie... poza tym kara smierci powinna byc dla tych przylapanych na goracym bo co z tymi ktrzy zostali skazani a po fakcie okazało sie ze byli niewinni?kogo wtedy ukatrupic za popełnienie przestepstwa na niewinnym człoweku..sędziego?gibernatora cała sale przysięgłych heh

"Czyli co? Według ciebie należy się litować nad seryjnymi mordercami? Przecież niemal każdy z nich jest niepoczytalny? Jeden mordował bo się zdenerwował, inny tatuaż kazał (analogia do książki Czerwony Smok)... normalnie sami biedni wariaci... " Wróćcie ludzie do książek a potem bierzcie się za dyskusję. Nie macie pojęcia co to poczytalność. Morderca z Czerwonego Smoka był w sensie prawnym poczytalny, bo wiedział że morduje. I takie osoby trafiają za kratki, a nie do psychiatryka, gdzie powinno być ich miejsce.

Gość Nefree
Ale g**wno juz przez dobre ''ó'' umiesz napisać. wybacz, ale ktoś kogo jedynym argumentem w dyskusji jest ''tobie gówno do tego, możesz nie czytac moich pstów'' nie bedzie nazywał mnie tępakiem, tyle do ciebie GÓWNiaro ;)

"Hitler oczywiście że był poczytalny. Ale czy zdrowy - nie za bardzo." Nie do końca swoich dni. Był zdrowy dopóki Niemcy zwyciężali. Klęski Niemców na frontach spowodowały upadek Hitlera na zdrowiu psychicznym. Prawdopodobnie popadł w schizofrenię, Za tą teorią świadczy to że jako głównodowodzący był kompletnie oderwany od rzeczywistości. Często nie przyjmował do wiadomości informacji o przegranych bitwach. Zeznania wielu świadków mówią że miał w tym okresie "swój świat".

Gość kasia1990rr
"Czyli co? Według ciebie należy się litować nad seryjnymi mordercami? Przecież niemal każdy z nich jest niepoczytalny?" no z tym sie z toba nie zgodze ze kazdy ...zreszta ja nie napisalam zeby go uniewinniac tylko zaglebic sie wjego psyche co go pchnelo do takich zabojstw ...postawic sie na jego miejscu (co oczywiscie nie zwalnia go od kary )

No ja czytałam o nim, że kiedy się denerwował miał zwyczaj szarpać zębami dywan. NO i chyba wystarczy obejrzeć jego przemówienia - widać po minie i gestykulacji że coś z nim nie tak było jeszcze znacznie wcześniej, niż kiedy zaczęły się jego porażki. Że też osły go nie przyjęli do tej szkoły plastycznej, może by wojny nie było.

Gość dobra dobra dobra
my tu gadu, gadu a typkowi zostało 3h, 20' I nasza dyskusja nic mu juz nie pomoże.

a te dwie ta walcza? ubaw po pachyi to za darmoche zgadzam sie z tym stwierdzeniem ze mial swój swiat seryjni mordercy skazani na sierc sa dla mnie interesujacy...zwłaszcza ich psychika i opisy lekarzy którzy twierdza ze byli poczytalni w chwili zabójstwa....co wiec ich do tego skłania? jeszcze jedno...wyobrazmy sobie kobiete która jest regularnie gwałcona bita i pponizana przez meza jego bliskich (sprawa z 1920 roku)dzieje sie to przez 15 lat i która w koncu wybucha...zabija 21 osób w akce desperacji trujac ich po trochu arszenikiem który odkłada sie w ogranizmie aby po skumulowaniu odpowiedzniej dawk zabic przesladowców....dali byscie jej kare smierci??

Gość kasiaa1990rr
Nefree--ej napisalam ze tobie gowno do mojej dyslekcji a nie do tego co napisalam na temat kary smierci ..wiec nie przekrecaj sobie ok ? zreszta pokaz mi w ktorym moim zdaniu na temat kary smierci widzisz przejaw gowniarstwa???

23:34 [zgłoś do usunięcia] pupa1977 "Czyli co? Według ciebie należy się litować nad seryjnymi mordercami? Przecież niemal każdy z nich jest niepoczytalny? Jeden mordował bo się zdenerwował, inny tatuaż kazał (analogia do książki Czerwony Smok)... normalnie sami biedni wariaci... " Wróćcie ludzie do książek a potem bierzcie się za dyskusję. Nie macie pojęcia co to poczytalność. Morderca z Czerwonego Smoka był w sensie prawnym poczytalny, bo wiedział że morduje. I takie osoby trafiają za kratki, a nie do psychiatryka, gdzie powinno być ich miejsce. Czyli co? Morderca z Czerwonego Smoka powinien trafić do zakładu psychiatrycznego bo był świrem ale był poczytalny? A jeśli tam zabił by kogoś? Podstawową sprawą jest to że był niebezpieczny i stanowił zagrożenie dla społeczeństwa. I w związku z tym moim zdanie powinien zostać ze społeczeństwa trwale i nieodwracalnie usunięty. Co mnie czy innego przeciętnego człowieka obchodzi to czy morderca ma problemy psychiczne? Morderca to morderca.

Gość do abraja
ubaw po pachy to z ciebie, ''skazanay na sierc'', może na sierść? ;)

bardzo przepraszam ale mam zepsuta klawiature i nie zawsze wchodza mi leterki...wszystko w tym temacie a ubaw mam bo zamiast dyskutowac to obrzucaja sie wyzwiskami...dorosli ludzie a jak dzieci