Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw..............

Około godziny trzeciej naszego czasu nastąpi egzekucja

Polecane posty

Gość Nefree
do kasi, sorry i nie wtryniaj sie do moich wypowiedzi, bo musze je dostosowywać do poziomu rozmówcy (inaczej nie zrozumie)

Gość kkatasia
co Ty opowiadasz ? charakterystyczne dla islamu jest przypisywanie ideologii militarnej !

Gość kkatasia
hehe ok nie wtryniam się :P tak racja czasm człowiek musi sie dostosowac bo az krew zalewa jak sie czyta takie wypowiedzi :/

Gość Nefree
Sorry jeszcze raz za pomylenie cię z kasią. Last word-kasia czepiłas się jednego średniowiecza jak smoła doopy, do tego nie zrozumialaś i nie chcesz widzę zrozumiec o co mi chodziło ;) Nie umiesz o nic innego mnie posądzić? Czepiłaś się inkwizycji i niesprawieliwych sądów, których ja na mysli nie miałam. Ja u Ciebie mogę znaleźć i znalazłam więcej banałów, do tego tak śmiesznych,że aż chce sie płakać. Ale tak jest jak siebie się nie widzi a obcym wytyka. Typowa kasia-idiotka. Dobranoc i pozdrawiam Was!

00:35 [zgłoś do usunięcia] kkatasia co Ty opowiadasz ? charakterystyczne dla islamu jest przypisywanie ideologii militarnej ! Oczywiście.. a Lipkowie chcą wymordować wszystkich Polaków i wprowadzić Kalifat, a zły islamski król z dynastii Saudów przeprowadził w Arabii operację rozdzielenia Polskich bliźniaczek syjamskich po to żeby w trakcie operacji zaszyć w nich bomby które wybuchną gdy będą jechały kiedyś autobusem...

Gość kkatasia
mowie o aspekcie religijnym !! ni przytaczajmy absurdalnych argumentów ... ja nie mówie ze kazdy wyznawca islamu jest morderca i zlym czlowiekiem ale że potencjalnie niestety tak ...

Gość kasiaa1990rrr
zosatnie ukarany - poniesie konsekwencje ... zostanie mu odebrane jedyne co tak naprawd nalezy do niego samego, to co ma najcenniejszego ... zycie .-----boze ale wy o 1 a ja o 2 ale jaka to kara jak on nie bedzie czul , zyl ,myslal zadnych konsekwencji wlasnie nie poniesie ..... kutasia tylko widze umie innych obrażać, a sama bystra jak woda w klozecie. Lepsze średniowiecze niż nowoczesna głupota, żegnaj sie, nikt tęsknic nie będzie Jak będę chciała z tobą porozmawiac to pójde do łazienki. A bratu to sie nie pomyliło?? może jego juz kuperek boli od schylanai po mydło ----- kobieto twoja inteligencje widac po twoich blyskotliwych wypowiedziach dotyczacych mojej osoby i kto kogo obraza co?? stara a glupia :o zreszta moje poglady ktore zakazuja kary smierci sa napewno o wiele bardziej dojzalsze od palenia na stosie i rozciagania ktore chcesz uskuteczniac ... a co do mojego braciszka to nie nie boli a wlasciwie to dlaczego ma bolec???

w dzisiejszych czasach nic nie nalezy do nikogo nawet zycie....słaby ten argument ze zabiora mu cis co nalezy do nego bo on juz umarł i to dawno jeszcze przed smiercią....

Gość Nefree czyzby glodnemu
chleb na mysli......?????hehehe

Gość kkatasia
DO kasiaa1990rrr więc Twoim zdaniem smierc nie jest karą i konsekwencją ? to o co sie burzysz powinnas se cieszyc że bedzie sczesliwy umierając bo co ? sama radośc tak ? heh absurd juz widze jak by go postawiono przedwyborem śmierc czy dozywocie ... wybrałby dozywocie jak 99 % populacji ... jaki wniosek ? jest to najgorsza kara!!! a ty chyba masz sadystyczne zapędy skoro tak napierasz na te tortury mezarnie itp co kmu po jego wyrzutach sumienia czy nawroceniu kiedy sa dwie opcje dozywocie i kara smierci ?

Gość Nefree
Głodny głodnemu wypomnie! hahahahahaha Kasia obrażasz innych z racji tego,że sa strasi niż Ty?? co za głupia dziewczyńsko ;) Tylko ciekawe kto ci powiedział,że jestem stara? Mam 21 lat, za starą sie nie uważam baranku :P

Gość Kamil 89
trudno jest pojąć logikę jaką kierował się sprawca masakry John Allen Muhammad. - Żadna wiara nie usprawiedliwia tego morderczego aktu. Żaden miłujący bóg nie spojrzy na niego przychylnie. Morderca odpowie za swoje czyny i w tym świecie i w następnym

Gość Nefree
Poza tym kasiu ja juz pisałam- umiem pisac grzecznie i kulturalnie, ale skoro z Toba tak nie mozna, bo pierwsza na mnie naskoczyłas z wyzwiskiem to dososowuję język do rozmówcy :*** Inaczej nie da rady do ciebie dotrzeć.

Gość kasia1990rrrr
kkatasia--a gdzie ja napisalam o jakis torturach ??jestem ich 100%przeciwniczka więc Twoim zdaniem smierc nie jest karą i konsekwencją ? to o co sie burzysz powinnas se cieszyc że bedzie sczesliwy umierając bo co ? sama radośc tak ? moim zdaniem nie jest kara ...to tylko lek przed smiercia ktory tak naprawde trwa chwilke pozniej przychodzi spokoj ,ukojenie to o co sie burzysz powinnas se cieszyc że bedzie sczesliwy umierając bo co ? sama radośc tak ? z czego mam sie cieszyc ?a czy ja napisalam gdzies ze nie chce zeby zostal ukarany ?? dla mnie kara=proces myslenia o tym co uczynil ,meczenia sie zta swiadomoscia

Gość A co wy wiecie
Może za kilka h Jonny dostanie swoje 72 czy ile tam dziewice i rzekę wina i miodu. Kto wie ;)

Gość kkatasia
a ne przyszło ci przypadkiem na mysl ze jego to nie męczy ze nie ma wyrzutów sumienia ze zrobiłby to po raz kolejny ? pomysl w imie czego to zrobił ? on nie sadzi ze to byo zle ....

Gość Brecht brechowicz
Spać nie mogłem, tu zajrzałem, na niewiedzę i głupotę niektórych mało sie nie porzygałem.

Gość kkatasia
jego ta swiadomośc wacale nie musi męczyc... :/

Gość kasia1990rrr
Nefree--ja rowniez go dostosowuje do twojego poziomu intelektualnego .... no skoro ja dla ciebie jestem gowniarą to ty dla mnie stara glupia baba ..a co moze tak nie jest ??? a jak tam twoje czarne moce ze sredniowiecza ??juz kogos poslalas na stos?:D a z tym chlebem to ty 1 zaczelad dawac podteksty co do ruchania w dupe mojego brata ....a wiec co Nefree za czyms tesknisz?????mozesz mi otym napisac heh

Gość a JA nie mam pytań i co
jedno pytanie jednak mam ... czy "tu" nigdy nie może obejśc sie bez sprowadzania rozmów do " parteru ' zawsze znajdzie sie ktoś kto jedynie wulgarną postawą potrafi bronic swych argumentów :/ co za ludzie co za mentalnośc :/ troche kultury !

Gość Nefree
Widzę,że do głupiego to jak grochem o ścianę ;) Za to Ty jedź, masz jeszcze 2 godzinki do wykonania wyroku, skoroś taka miłosierna nad tym skazańcem może mu jeszcze jakoś ulżysz w humanitarny sposób który tak propagujesz :P Ja tęsknie za inteligentnymi ludźmi na tym forum, jednak w twojej osobie ich nie spotkałam. Chcesz sie kłócić i obrzucac wyzwiskami? Nie mam na to czasu fanko Dody :) Również nie mam czasu na opowiadanie Ci moich pragnień na które widzę czekasz z utęsknieniem (''a wiec co Nefree za czyms tesknisz?????mozesz mi otym napisac heh''). :)

Gość kassia1990rr
kkatasia--no i wlasnie wiezienie , kara , ma go nauczyc myslenia ze zrobil zle , zeby zalowal za swoje zbrodnie wiem ze w wielu przypadkach tak sie nie dzieje ale w wiezienie i wyroki do tego sa stworzone zeby wiezien zrozumial swoje winy jakby bylo inaczej wiezienie nie mialaoby sensu bo po co wypuzszczac na wolnosc np.zlodzieja skoro zrobi i tak to samo...

no ale tu mowa o karze dożywocia bądz smierci więc twoj argument jest wybacz bez sensu bo po co uczyc go myslenia o tym co zrobil jak mawiasz skoro w najlepszym wypadku do końca zycia będzie siedział ?

Gość kasia1990rrr
oj dobra nefre ta dyskusja nie ma sensu ty masz tam jakies swoje poglady na ten temat ja tez i chyba zadna z nas nie zmieni zdania na korzysc 2 wiec ??po co my wlasciwie ze soba piszemy ?

Gość kasiaa1990rrr
a JA nie mam pytań i co--a chociazby dla tego zeby sam sie meczyl ze swoim sumieniem zeby szczeze zalowal to chyba bardziej cenne od pozbawiania go zycia ??i tym szansy na zrozumienie tego co zrobil...jezeli napiszecie ze jest inaczej ze musicie za niego placic to wiezienia nie maja sensu bo po co placic za takiego zlodzieja skoro troche posiedzi a i tak nic nie rozumie ....lepiej puscic na wolnosc co nnie? zeby nie placic??

po 1. kto da mi gwarancje że choc przez chwile choc sekunde on będzie żalował tego co zrobil ? że cos zrozumie że będa go męczyły wyrzuty sumienia ? no wlaśnie :) po2. to jest bardziej cenne ? chyba jedynie dla jakiegos sadysty brdziej cennym jest skazac go na męczarnie do końca życia niz pozbawianie go w kilka sekund :) po3. za tych którzy maja wyjśc kiedyś na wolnośc płace bardzo chętnie :) bo moge ich spotkac ... :) zastanów sie czasem kasiu co piszesz ja wiem ze to anonimowo ale ... ale zastanów :)

Gość kasia1990rr
nikt ci nie da takiej gwarancji tak samo nikt ci nie da gwarancii ze morderca ktory odsiaduje przypuscmy 25 lat nie wyjdzie na wolnosc i nie zacznie znowu zabijac ..aleod tego wlasnie jest wiezienie ,zeby czlowiek odseparowany od reszty spoleczenstwa mial czas na przemyslenie swoich bledow ,postepowan takie jest zalozenie wiezienia- kary wiec jak widzisz smierc to nie kara bo nie daje mozliwosci takiego przemyslenia itd....

Gość Ostatnie godziny....
Blok Śmierci składa się z trzech cel znajdujących się w jednym dużym pomieszczeniu bez okien. W każdej metalowe łóżko, stolik, krzesło, umywalka i sedes. Naprzeciw cel zainstalowano telewizor, aby skazaniec mógł przez kraty oglądać program. Przez kraty może też dosięgnąć telefonu, jeśli ktoś z najbliższych do niego zadzwoni. W ciągu dwóch pierwszych dni więzień może spotkać się z rodziną, adwokatem i kapłanami. Ale przez szybę, w osobnej celi-rozmównicy. W dniu egzekucji przysługuje mu prawo do pożegnania się z rodziną bezpośrednio. Musi się ono zakończyć przed 15. Pora na ostatni posiłek. Do wyboru dowolne dani, które znajdują się w więziennym menu na dany miesiąc. Skazaniec musi spożyć posiłek nie później niż na cztery godziny przed egzekucją, po czym może jeszcze ostatni raz porozmawiać z adwokatem lub kapłanem, najwyżej przez godzinę. Na dwie godziny przed egzekucją ma możliwość wziąć ostatni prysznic. Na pół godziny przed nią kapłan może wrócić do jego celi i odprowadzić go do Sali Egzekucji. Na tle kurtyny z grubego granatowego winylu stoi w Sali Egzekucji metalowe łóżko na wysokich nogach, takie jak w szpitalnych salach operacyjnych. Do niego są przymocowane podpórki na ramiona, całość ma kształt krzyża. Na przeciw jest widoczny zegar dla skazanego jest on poinformowany o której godzinie zacznie sie jego egzekucja następnie po wybiciu wyznaczonej godziny tym łóżku dokonuje się wstrzyknięcia zastrzyk usypiający następnie śmiercionośnej substancji. Obok są elektrokardiogram i taboret dla lekarza, który stwierdza zgon. Naprzeciwko łóżka w szklanym boksie stoją krzesła dla świadków egzekucji. Jak w teatrze może się jej przyglądać od sześciu do dwunastu świadków - adwokat, prokurator, dziennikarze, przedstawiciele lokalnej społeczności. Z innego, osobnego pomieszczenia, którego duże okno wychodzi na Salę Egzekucji, może się wszystkiemu przyglądać przez szybę rodzina ofiary skazańca.

Gość potwor mial szczescie
bo Teri Schiavo zagłodzili,chociaz miała okres,i poruszała sie (ledwo ale jednak) a kanalie trutka!!!????? ZA LAGODNIEE!!!!!!!!!!!!!WON DO PIEKLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!