Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do zorientowanych mam

poradzcie kochane jak rodzic?

Polecane posty

a ten brak pokarmu po cc to z jakiej książki to wzięte? ja zaraz po cc karmiłam piersią... :/

grunt zeby dziecko urodzilo sie cale i zdowe a jaka droga sn czy cc to nie ma roznicy. jesli urazilam mame po cc to bardzo przepraszam nie mialam takiego zamiaru. ale jak slysze o cc na zadanie to krew sie we mnie gotuje.sorka raz jeszcze

Gość cc na zadanie
To robia tylko te z "nowej generacji" co zostawiają dziecko na pol dnia z nianią , bo są prezesem w powaznej korporacji ;) 🖐️

moniko1681 chciałabym Ci coś powiedzieć...ja też uważałam że cc na żądanie to jakiś absurd....ale teraz jestem innego zdania, dajmy kobiecie wybór cc lub sn jeśli oczywiście nie ma wcześniejszych przeciwskazań, czy w jakimś stopniu zaboli cię to że kobieta wybierze cc? jeśli boi się bólu...itd a może wybrać cc to niech ją wybierze, nie możesz wszytkim wszystkiego zabraniać....zaufaj,że nie wszystkie matki są szczęśliwe po sn, ja mam koleżankę,która chciała cc na ządanie ale przekonała ją rodzinka do porodu sn...dziewczyna do dzisiaj traumę i nie chce desydować się na drugie dziecko.... :/ różnie to bywa w życiu

Gość treee...........
cc na zadanie --> podobaja mi sie Twoje poglady :-D :-D :-D :-D Kochana ;-), ja nie jestem prezesem korporacji a tez zostawiam dziecko z niania... i nie na pol dnioa tylko na caly, bo po prostu pracuje :-)... tak juz ten swiat jest skonstruowany ze zeby zyc trzeba pracowac, a dzieki temu ze ja pracuje daje tez prace niani....

Gość monia a dlaczego tak cię
obchodzi jak kto rodzi, jak chce cc na żądanie to niech robi co ci do tego? Bo ty miałaś normalny poród sn i uwazasz że to jest jedyna i słuszna decyzja? Może trochę mniej tego ograniczenia kobieto

ja pierd***** te które tak potępiają cc mają chyba jakieś kompleksy!!!!!! kuwa***** czy poród sn spowodował że ci się w łóżku teraz z mężem nie układa....heh ja pierdo***** jak jesteście takie naturalne to zamiast papmersów prac pieluchy tetrowe w gównach i to w rękach!!!!!!!!

Gość ja po sn nie miałam pokarmu
a tak chciałam karmić. Jak sie nacisnęło pierś to wręcz tryskał a jak chciałam odciągnąć to nie mogłam mililitra nawet odciągnąć. dziecko głodne ryczało. Dałam sztuczne mleko i po 3 dniach po pokarmie ani śladu mogłam sobie ściskać i masowac i nic z tego ani kropli. Chyba to od człowieka zależy a nie od sposobu porodu.

moze i masz racje ale nie znam takiego przypadku wiec coz nalezy mi wspoczuc, chodzi mi tylko o to ze kobieta ktora dowiaduje sie o ciazy juz wie ze cc bedzie rodzic.

Gość a ja uważam że cc...
...to operacja ratująca życie i tylko w przypadkach, gdy sa wskazania medyczne powinna być wykonywana, może mądre, nieograniczone, nowoczesne mamusie, za jakie sie uważacie(do tych Pań, które tak napisały) , powinny pomyśleć nie tlyko o sobie, ale o dziecku. Jak wiadomo, poród siłami natury(oczywiscie nie mówię o przypadkach, gdy kobieta nie ma siły rodzić, poród się przedłuża itd.)jest duzo lepszy dla dziecka, a wyjęcie go nagle z macicy, jest dla niego ogromnym szokiem, musi byc odsluzowany, bo przecież śluż nie wyciska się z dzizdiusia tak jak podczas SN, więc może warto zastanowić się nad szpitalem, ewentualnie położna i ZZO(które polecam) niż nad tym czy urodzic naturalnie dziziusia czy poddać sie operacji bo mi sie nie chce męczyć.....

Gość ailla
polecam wszystkim kobietkom w ciazy ten temat na kafe: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3241856 dzieki temu zdecydowam sie rodzic naturalnie i bardzo sie z tego powodu ciesze! oczywiscie rozumiem, ze ktos moze miec rozne obawy, bo sama je mialam! :) tak czy owak - polecam powyzszy temat! :)