Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonykapturek222

co po studiach z filozofii

Polecane posty

Śmieję się z wypowiedzi 315, która stwierdziła, iż autorka ma świetne wykształcenie. Ja nie wiem, czy to był żart, czy marna próba pocieszenia, bo na pewno nie stwierdzenie faktu, ponieważ jest za mało informacji o autorce. I wybacz 315, ale filozofia nie robi na mnie żadnego wrażenia. Kogoś pociąga, ok, ale dla mnie to nic imponującego. Twoje zdanie na mój temat mnie nie obchodzi, bo zbyt łatwo pustakami rzucasz . Nie szanujesz słów:p

Gość 315
uznajmy po prostu, że są jeszcze ludzie którzy cenią filozofię :) myślę, że na to się zgodzicie i tak, ja naprawdę uważam, że to świetny kierunek ale to ja a ja skończyłam prawo

Dla mnie to kierunek dla pasjonatów. Sam w sobie nie daje zawodu, mam nadzieję, że się 315 z tym zgodzisz. Chyba, że ktoś chce być wykładowcą.

Gość najlepsze studia
to studia inżynierskie - amen! chociaż biotechnologia to też ciekawy kierunek - ma przyszłość

Gość po filozofii najlepiej
zrobić studia doktoranckie i zostać na uczelni :)

Gość taaa niby mozna
po biotechnilogii znalezc ciekawa i dobrze platna prace. jest tylko jeden maly szczegol - to jest praca za granica. jak ktos chce wyjechac to dla niego super, ale dla tych, ktorzy wola zostac w polsce juz nie tak fajnie. z praca po biotechnol. jest baaardzo ciezko, po prostu jest u nas b. malo firm, ktore sie tym zajmuja:O radze szukac pracy juz teraz.

Gość o tym że filozofia
jest kierunkiem łatwym niewątpliwie wypowiadają się osoby, które pojęcia nie mają o temacie... Również jestem absolwentką filozofii (jako drugiego kierunku). Skończyłam ją raczej "pasjonistycznie":), co nie zmienia faktu, iż widziałam jak bardzo pomagała mi na drugich studiach chociażby. Logika, analizy tekstów, epistemologia, ontologia- to wszystko pozwalało mi mieć trochę szerszy ogląd na sprawy, niż mieli moi koledzy.. A co można robić??? Możesz zrobić podyplomówkę:) żeby było bardziej konkretnie co do wykształcenia. Moi znajomi ze studiów pracują w różnych dziwnych miejscach - jeden w banku, inny na uczelni zagranicznej, są ludzie w branży reklamowej, PR i HR... Ktoś zajmuje się prowadzeniem treningów. Nie słuchaj mądrali z kafe, którzy niewątpliwie wiedzą, że filozofia jest beznadziejna, ale wątpię czy mają jakieś pojęcie kim był Platon chociażby (oprócz tego, że był...)

Gość eN
Gdzie znajdzie pracę filozof? Wszędzie tam gdzie pracodawca ceni logiczne myslenie. Koledzy po tych kierunkach 1. Jeden wyjechał do niemiec i pracuje w poradni filozoficznej ( u nas to jeszcze nowość) 2. Trzech pracuje w reklamie, w tym jeden ma swoja włąsna agencje. 2. Kolejny pracuje w redakcji. 3 Nastepny w portalu internetowym , ma swój dział w temacie "zjawisk nadprzyrodzonych" 4. Jest Etykiem pracuje gdzieś mając styczność z psychologia eksperymentalną 5. dwóch z roku zostało na uczelni, gdzies tam wykłądają po swiecie logikę. 6. kilka osób pracuje w placówkach oswiatowych Reszta byc moze pracuje w Mc Donaldzie ale to swiadczy raczej o nich samych a nie kierunku studiów. pozdrawiam Szczęśliwy copywriter, absolwent filozofii. Ps. Studia filozoficzne nie są łątwymi studiami - wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś wybiera sie na te studia ot tak bo warto gdzieś studiować niech sobie lepiej wybierze np ochronę srodowiska, bibliotekoznawstwo albo inne bardziej przyjemniejsze kierunki.

Gość gość
8. W marketingu. Pozdrawiam :)