Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawoszka1111

Ciąża czy nie..? ZDJĘCIA TESTU

Polecane posty

Gość Kawoszka1111

Oceńcie proszę dziewczyny - czy taki test wynik oznacza ciążę, czy nie? Robiłam go wczoraj, dwa kolejne dzisiaj wykazały podobnie bladziutkie, ale widoczne drugie kreski. Byłam dziś u ginekologa, badał mnie tylko hm... palcami, nie robił usg i stwierdził, że nie jest w stanie powiedzieć, bo to trochę za szybko "tak plus minus". Nie wiem już sama.... Link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f583716bffd3681c.html

Gość ciąża
gratuluję

Gość kasia101
tak.ciaza.gratulacje.

Gość tak gratuluje

Gość mimi2608
ja miałam identycznie,teraz mam 2letnią córeczkę! nie ważne czy blade, ważne ze są!!GRATUlACJE!!!!!

Gość gratulacje
wedlug mnie jestes

Przecież to nie jest tak że jak jest mocna kreska to na 100% ciąża a jak jest słaba to wtedy tylko na 40%;) Niezależnie od tego czy kreska jest słaba czy mocna - to ciąża na pewno.Zwłaszcza po tylu testach potwierdzających ją

Gość Kawoszka1111
Ale przecież to jest takie słabiutkie... skąd taka pewność? I lekarz nie potwierdził... jakoś nie potrafię poczuć na 100%, że jestem w ciąży:/

Gość mimi2608
nie zrobił Ci usg wogóle? dziwne! ale jesteś w ciąży! pewnie umierasz z radośći? ja myślałam ze cały świat nagle jest mój jak sie dowiedziałam!

Gość mimi2608
nie zrobił ci usg lekarz wcale? dziwne! ja jak sie dowiedziałamze jestem w ciązy to myśłałam ze cały swiat jest juz mój!

Gość Kawoszka1111
No właśnie strasznie chciałabym się cieszyć. ale...no nie wiem, jako0ś sądziłam, że ginekolog to potwierdzi, a tu klapa... No i czuję się normalnie, żadnych mdłości, zmian, NIC. Boję się, że się napalę a potem okaże się, że to pomyłka.

Lekarz nie potwierdził prz badaniu "ręcznym" bo dopiero ok 10 tygodnia ciaży macica jest wyraxnie powiększona. Na tyle, by móc badaniem na fotrlu potwierdzić ciążę.Na USG za nie wcześniej jak 2-3 tygodnie. Póki co nic nie będzie widać tak mały jest pęcherzyk. Ale to, że jest mały nie znaczy, że go nie ma.

Gość mimi2608
o sorki 2 razy to samo ale myśłama ze mi to nie poszło! nawet jak słabe to nic! ważne ze są!GRATULACJE! one są widoczne bardzo!ja miałam tak samo

skoro kreska jest słaba to ciąża może być równie dobrze zaledwie 1-2 tygodniowa więc nie byłoby sensu robić usg...

Gość mimi2608
mi lekarz stwierdził w 5 tygodniu! teraz są świetne sprzety! aha moja bratowa by ła w ciązy a lekarz powiedział jej ze wcale nie jest! a test zrobiła 2 dni pózniej i był dodatni, teraz jej córeczka ma juz 1,5 roku!

Gość kasia101
kawoszka1111,ja mialam identyczna sytuacje,lekarz nie byl pewny kazal przyjsc za tydzien i po tygodniu juz widzial pecherzyk na usg.ja zrobilam jeszcze test z krwi nie bete tylko taki zwykly w szpitalu za pare zlotych i juz bylam pewna.

Gość Kawoszka1111
Czyli mogę się cieszyć:)? A czy któraś z Was też tak miała, ze nie czuła się "w ciąży" nawet jak już wiedziałyście, że jesteście?

Gość mimi2608
matko no mówie Wam ze u mnie były tez takie kreski a byłam w 5 tyg ciązy! warto iśc do lekarza, bo ja gdybym tego nie zrobiła i słuchała innych to bym żałowała do dziś, poniewaz miałam plamienia w ciązy i ciąza była stwierdzona to dostałam leki i le załam trochę ale potem już tylko dobrze było! ja radzę od razu do lekarza iść, bo tak nawet pisz na ulotce od testu od razu do lekarza po pozytywnym tescie!

W 5 tygodniu czyli 3 tygodnie po zapłodnieniu. Po tym czasie kreska jest mocna jak diabli a ten cienias na zdjęciu oznacza świeże zagnieżdżenie, czyli jest nie więcej jak 14 dni po zapłodnieniu a możliwe, że krócej. Nie tylko od sprzętu sprawa zaezy ale i od lekarza. U mnie lekarz ledwie znalazł dwumilimetrowy pęcherzyk w macicy na przełomie 4 i 5 tc mówiąc, że jestem wyjątkiem bo na tym etapie rzadko kiedy widać i - miał rację. To, że komuś "coś" nie znaczy, że wszystkim. A potem będzie lament, że test wyszedł a na USG nic nie widać. Po co? Lepiej odczekać standardowe 2-3 tygodnie i mieć pewność, że nie tylko ciąża jest ale że jest i zarodek.

Gość mimi2608
oczywiscie usg podstawa!!!!

Gość mimi2608
ale mimi to trzeba iśc do lekarza, zawsze jak jest ciąza to bedzie widać na usg! tak mówił mi lekarz!

Bzdura. Poczytaj trochę o rozwoju ciąży a dowiesz się, że do lekarza idzie się najwcześniej (prawidłowo!) w 8 tygodniu ciąży bo jej rozwój zalezy od wielu czynników i temo wzrostu pęcherzyka, jakość sprzętu, oko lekarza - są różne.

Gość mimi2608
matko najważniejsze, że jest w ciązy! a skąd kto ma wiedziec w którym jest tygodniu! ja jest dodatni test to robi sie usg i koniec! ale jak lekarz jest sierota i nie ma to druga sprawa!

Tak kawioszka mozesz się cieszyć, ale nie spiesz się z usg bo kreska jest naprawdę słaba. Prawdopodobnie do zapłodnienia doszło niedawno i na monitorze będziesz sobie mogła pooglądać co najwyżej puste wnętrze swojej macicy Co do "czucia się" w ciazy to u mnie pierwsze delikatne objawy pojawiły się w ok 8tc w obu ciążach - był to lekki ból piersi. Mdłości i wymiotów nie miałam nigdy. mimi2608 jak jest dodatni test to nie robi się usg tylko pyta się pacjentki kiedy miała ostatnią miesiączke, czy ma regularne cykle. Jeśli po tym "wywiadzie" i fakcie że kreska jest słaba (czyt. wskazująca na wczesną ciąże) ginekolog stwierdza że do zapłodnienia doszło na przełomie ostatnich 2, nawet 3 tyg nie ma zadnego sensu robić usg.

Napisałam, pczeczytałaś? Po intensywności kreski można wywnioskować, że jest świeżo po zagnieżdżeniu (niska wartość antygeny hCG wykrywanego przez pasek testowy) a do zagnieżdżenia dochodzi między 6 i 12 dniem po owulacji. Kreska wskazuje na to, że nie minęły 2 tygodnie od zapłodnienia, czyli 4 tydzień ciąży to max.I rzadko który lekarz robi USG na tak wczesnym etapie. Nie pomijając, że USG w terminie spodziewanej miesiączki niesie ze sobą ryzyko poronienia więc ponownie proszę: poczytaj o tym zamiast pisać co Ci się wydaje bo namawiając gorączkowo na konieczne USG możesz zwyczajnie zaszkodzić tym, którzy nie daj boże się tym zasugerują.

Gość Kawoszka1111
Ale czy któraś z Was miała tak, że się nie czuła "ciążowo", będąc w ciąży? Sorki za ponowienie pytania:P

Kawoszka, znam wiele kobiet, u których yły dwa objawy: zanik miesiączki i poród :)Ja niestety zaliczam się do kategorii skrajnie odmiennej ;) w każdym razie brak objaww to nie powód do zmartwień. A od siebie dodam, że obecność objawów wcale sytuacji nie polepsza, bo przypomina zwykłe zatrucie pokarmowe (przynajmniej w moim przypadku) i tą myslą żyłam do poranka, kiedy to zwróciłam wiśnie bez śledzi po wieczorze w którym zjadłam śledzie z wiśnią. Od razu zrobiłam test ;)