Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagagaratka

samo dziecko w domu, od kiedy?

Polecane posty

Gość szczęściara jak nic
Ja swoje zostawiam na max 2 godziny, jedna ma 7 druga 3 latka, ale robię to jak naprawdę muszę, ale wtedy mam taki strach w oczach, że masakra. Wtedy dzwonię do siostry i ona siedzi z nimi na skype i jakby co ona ma do mnie telefon i do nich a ja do niej i do dziewczynek tak na wszelki wypadek. To prawda, dziecko a dziecko to różnica, jedno można zostawić a inne nie. Moje na szczęście siedzą w swoim pokoju i tylko do łazienki wychodzą.

Gość magmads czy jak tobie
tez wnioskuje,ze cos jej sie w zyciu nie uklada

Gość magmads
o brawo Pani od dedukcji nam się znalazła.... a nie pomyślałaś że ktoś może się podpisywać moim nikiem!!! proponuję żebyś dobrze poczytała zanim coś napiszesz!!! oczywiście co do mojego wyglądu trafiłaś bezbłednie zapomniałaś tylko dodac że mam pryszczata morde i iloraz 90 IQ ...JAK MOŻNA BYĆ TAKIM MADRYM DETEKTYWEM, ZWRACAĆ INNYM UWAGĘ A SAMEMU OBRAŻAĆ INNYCH?

Gość magmads
taaa jestem załosna bo dziecka w domu nie zostawiam samego. swiadczy to o tym że jestem bardzo nieszczęśliwa, i gruba.... pozdrawiam wszystkie Pani z nadwaga....ja nie uważam że ona świadczy o Waszej kulturze!!!!

skorzystalam z rad i dzieciom bajeczke przeczytalam bo juz pora na spanie:) magmads bo nie usniesz z tych emocji:Dtak bardzo sie wczulas w sytuacje:D

wiesz jakoś nie dostarczają mi niewiadomo jakich stresów i przeżyć takie dyskusje z zakompleksionymi Paniami które swoją miarą mierzą innych;) zwykle tak jest i to wie każdy użytkownik forum, że te co siedzą i wyzywają innych zwykle same są odzwierciedleniem tych opisów....bo i pożycie z mężem mam super udane i z kilogramami nie mam problemów (chociaz mogłabym kilka kilo przybrać) co do włosków to ich nie posiadam więc może mam tłuste tylko o tym nie wiem hehehe....więc Pani detektyw z tym opisem trafiła jak nie wiem co...może okulatki się zgadzaja jedynie bo nosze je bo mega seksi w nich wyglądam...

Ja byłam zostawiana w dzieciństwie sama odkąd skończyłam 4 lata.. rodzicie pracowali, babcia nie zawsze mogła... jak widać żyję i mam się dobrze:P

Gość halina co się wypina
magmads - nie irytuj się, bo do tego wszystkiego jeszcze Ci dojdą wrzody i nieświerzy oddech, a to już będzie przegięcie ;) a tak na serio - jak nie znasz czyjejś sytuacji to oczywiście wypowiadać swoje zdanie każdy może - po to fora w końcu są - ale nie trzeba od razu palić na stosie... parę lasek opisało swoje doświadczenia a ty się bulwersujesz, a nie potrzebnie

a no to miło że mnie wspierasz....i nie zostawisz mnie samej na 6 godzin???? a co do wcześniejszych wypowiedzi "magmads" to dopiero teraz zarezerwowałam sobie swój nick więc radze je podzielić na pół bo byłam dziecko kąpać a sporo się w tym czasie w dziwny sposób samo pojawiło...

ee, chyba nieświeży... a może nie świeży??? łobojętne

madmads ale problemy z pamiecia to masz:P pierwsza wyzywalas i plulas jadem-tak tylko grzecznie Ci przypominam:)

nie, Brzydula, to nie była magmads, to ta druga, z drugiej strony lustra, ta jest jeckryll, tamta hyde, heh

ok. dla mnie temat jest zamknięty...pytanie autorki było od jakie wieku zostawić....ja bym nie zostawiła 4 latka i tyle.... za dużo ogladam telewizji, poza tym jestem pracownikiem socjalnym i moje oburzenie wynika stąd że ja widzę to na codzień...i może brzydula jest dobrą matką, ale najlepszym sie też zdarza zabłądzić....i rózne rzeczy się zdarzają... ostatnio byłam na wsi z wizytą u podopiecznych i to co zobaczyłam przerosło jakiekolwiek wyobrażenie. dziecko 2 letnie z goła pupą na dworze, obsrane tak że nie wiem co...kupe swoja własna zajada.....( zimno jak cholera bo październik) a ono przed domem bez dolnej części ubrania....tak jest niestety na wsiach...maja swoją chałupkę odgrodzoną , sąsiedzi "nic nie widza nic nie wiedzą" i poźniej dziwota że przyjeżdza opieka i zabiera....dobrze że zabrane za wczas, bo do nieszczęścia jeden krok... i dziwicie się poźniej że ktos tak reaguje na forum, poprostu ja już dużo tego typu sytuacji widziałam i mam wyobraźnie!!!

Gość a propo
jak moja corka miala 7 lat to juz musialam ja zostawiac, cale wakacje siedziala zamknieta w domu, wstawala okolo 11 przed poludniem miala zrobione sniadanie i picie, wlanczala sobie telewizor i tak jadla dosc dlugo to sniadanie, ja okolo 13 wpadalam na chwile do domu a calkiem z pracy wracalam 14 - 15. i juz. wieczorem kladlam ją pozno spac zeby jaknajdluzej rano spala, w roku szkolnym juz mialam spokoj bo byla w swietlicy szkolnej. uf to byly straszne czasy gdy musialam zostawiac ja samą na tyle godzin.

Gość może jestem nadopiekuńcza
mam dwoje dzieci 7 i 3 latka, i nie wyobrażam sobie pozostawienia dzieciaków samych bez opieki, starsza córcia jest rozsądna i spokojna, myślę, że mogłabym ją zostawic w domu do godziny chociaż jeszcze tego nie robiłam a już brakiem serca i wyobraźni jest pozostawienie dziecka w domu chorego, wtedy kiedy jest smutne, obolałe i nieszczęśliwe, samo ma sobie brać leki, a przeciaż tak łatwo się zaksztusić, zachłysnąć nie oceniam, ale tak jak ktoś tu powiedział odpowiednie ustawienie priorytetów,

samokrytyki nie mam? a po co mam się krytykować....? nie jestem jakąś męczennicą żeby się sama zadręczać....plułam jadem bo mi sie nie podbają pewne zachowania, mam prawo wyrazić swoje poglądy to wy sie oburzyłyście że ktos was skrytykował i zauważcie że tylko ja zostałam i z wami jeszcze nie wiem po co dyskutuje....zmieniłyście cały temat, teraz forum jest na temat "czy magmads ma grubą dupe" wiesz jeśli uważasz że jesteś dobra matką to po co tak się bronisz jak cię krytykują, ja jak znam swoja wartość to nie polemizuje...widocznie cos tam masz sobie do zarzucenia....

mi mala dziekuje ci za cenne rady:O nie musze sie do niczego przyznawac na forum i prosic Was o wybaczenie czy tez sie spowiadac:O napisalam,ze dzisiaj bym tego nie zrobila i juz a to co wtedy czylam to akurat Ciebie czy kogokolwiek gowno powinno obchodzic:O serce mi pekalo i tyle w temacie mi mala a Ty mi sie kazesz kalac na forum:O raz juz mialysmy zgrzyt wiec prosze zejdz ze mnie bo szybko wyciagasz zbyt pochopne wnioski za szybko kolezanko,za szybko:O

ale przywaliłaś mi mała - jak łysy o beton z tym "jak nie potrafisz.. to nie miej" po 1. laska ma już chyba dość spore dziecię, więc nie dotyczy po 2. to najbardziej wyświechtany argument na tym forum... najpierw machnij se swoje a potem oceniaj gdybym tutaj opisała wszystkie nieodpowiedzialne rzeczy, któe wyrabiałam to ta od opieki już by stała pod moimi drzwiami, jakieś nieżyciowe macie myślenie

Gość za oceanu
Ja mieszkam w stanach i tu dziecko moze zostac samo gdy skonczy 12 lat , to jest ustalone prawnie

no i ja uważam że akurat nie ma się czym chwalić, więc lepiej nie wypowiadajcie się już bo dopiero wywołacie burzę swoimi "życiowymi" wybrykami...najlepiej się tak tłumaczyć... dobranoc...ja spadam bo to temat rzeka, szczególnie jak jest tylu intrygantów...

Gość do magmads..
zamiast napierdalac bez sensu na kafe idz kretynko się ogarnij, weź leki na uspokojenie i idz spac....bo trajkoczesz wariatko jak jakas nakrecona..chooj nas obchodzi co masz do powiedzenia...

Mi mala wiec Ci odswieze pamiec-polozna Ci cos mowi? a usmiechac sie bede kiedy mam tylko ochote:) :) :)

pamietasz temat poloznej-zakrakalas mnie jak jakas wrona kra.kra,kra:O na forum haslo rzucili to napawalas sie tym i jeszcze ciagle cos dorzucalas niczego tak nie pamietam moze dlatego,ze mialam Cie za kogos rozsadniejszego:O

Gość do brzyduli
jaka szkoda, ze ktos nie zawiadomil policji czy instytucji socjalnej o tym, ze zostawiasz dziecko 4-letnie samo. podejrzewam, ze dziecko by ci zabrali. gdyby temu dziecku cos sie stalo podczas twojej nieobecnosci to poszlabys do wiezienia... ja bym uwazala to za sprawiedliwe.

magmads - nie śpisz? bo ja nie rozumiem Twojej wypowiedzi: ale czym tłumaczyć? co tłumaczyć? nie rozumiem... mój zryty beret nie zatrybił...

Wasze dzieci są jakieś delikatnie mówiąc durne :D Moją pięciolatke zostawiam samą od 17tej aż do rana, oczywisciew weekendy kiedy jest u mnie, bo jak inaczej mam sie spotkać z dziewczynami, do domu ich przecież nie przyporowadze? Córka ma posprzątać pokój, umyć sie, ukroi sama chleb na kanapki, pierze rajstopy i przy okazji moje skarpety i jak wracam rano to jeszcze nie zdażyło sie żeby nie spała.