Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lil opinion pool

Po produkty jakich marek sięgnęłyście kompletując wyprawkę?

Polecane posty

Gość pewna nowa mama
dopóki

Gość pewna nowa mama
Ad. 23. Jak by mi przyszło kupować plastik, to wybrałabym Cosatto Noodle.

Gość kolejna młoda mama muminka
ja tak stawiam na polskie produkty, a co - trzeba przecież wspierać rodaków 1. na razie polski pleciony kosz z Allegro 2. polski bez nazwy z Allegro 3. Milpol seledynkowa, kołdra, poducha, rożek i poduszka do karmienia piersią, prześcieradło frotte z Allegro 4. n/d 5. Implast Clipper czarny, cały komplet 6. Implast Bobbiway w szaro-różowe kółka 7. n/d 8. n/d 9. zastanawiam się czy będzie mi coś takiego potrzebne 10. polskie ze Smyka i sklepów typu Bobas, itp. 11. polska z Allegro 12. Milpol seledynowe 13. mydełko BEBI, oliwka BAMBI, pianka kąpielowa Skarb Matki, płyn do kąpieli BEBI, krem ochronny Ziajka, wszystko 100% polskie i bardzo dobre! tylko puder mam nie polski Buebchen 14. Bella Happy 15. Bella Happy 16. Ziajka 17. silikonowy Canpol 18. Bella Mamma 19. Canpol Premium 20. Canpol i Canpol Lovi 21. n/d 22. polski HB krówka 23. tu się chciałam wyłamać z mojego wspierania polskich producentów i kupić Ikea Leopard, ale pech chciał, że zostały wycofane z rynku ze względów bezpieczeństwa, więc teraz jestem w kropce i nie wiem jeszcze co kupię 24. n/d 25. n/d 26. Coneco Lulu różowy 27. jeszcze nie mam, ale oglądałam te Baby Ono i bardzo mi się niektóre podobają, podobnie jak wiele mat Canpolu też jest zresztą świetnych 28. różne różniaste, Canpol, Baby Ono, niefirmowe, firmowe sprezentowane (Sassy, Fisher-Price), trochę pogrzeszyliśmy też z Ikeą ;)

1. łóżeczko dziecięce - Drewex białe z hipciem 2. kocyk/(-yki) - Babyono 3. pościel dziecięca/tekstylia - tylko Drewex 4. karuzela łóżeczkowa - Fisher Price 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka - Casualplay s4 6. autofotelik (0-13 kg) - bebe confort 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka - Cosatto 8. autofotelik (9-18 kg) - Meggy 9. nosidło na brzuch/chusta - nie miałam 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) - śpioszki bez firmy, polarek Cheerokee, czapeczka H&M 11. wanienka - zwykła 12. przewijak - standardowy 13. zestaw podstawowych kosmetyków- tylko emulsja do kąpieli Oilan i mydełko Johnson&Johnson 14. pieluchy - Pampers 15. chusteczki nawilżone - Pampers 16. maść przeciwko odparzeniom - Sudocrem, linomag 17. smoczek uspokajający - avent 18. wkładki laktacyjne - bella 19. laktator - chicco 20. butelka/(-ki) - Dr Browns 21. mleko zastępcze - Bebiko 22. podgrzewacz do pokarmu - Tomee Tipee 23. krzesełko - Baby design 24. kubek plastikowy/niekapek - Lovi 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) - Tomee Tipee 26. leżaczek - Primi Songi 27. mata edukacyjna - Smiki 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) - grzechotki nie pamiętam firm, chyba chicco

Gość babaluuuuuu
1. łóżeczko dziecięce ZESTAW ATB 2. kocyk/(-yki) CANPOL 3. pościel dziecięca/tekstylia DREWEX 4. karuzela łóżeczkowa FISCHER PRICE 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka CHICCO / GRACO 6. autofotelik (0-13 kg) CHICCO 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka KOLCRAFT 8. autofotelik (9-18 kg) CONCORD TRIMAX 9. nosidło na brzuch/chusta MOTHERCARE 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) KUPIONE NA NECIE "EWA" 11. wanienka ZWYKŁA ZA 20 ZŁ 12. przewijak ZWYKŁY 13. zestaw podstawowych kosmetyków NIVEA 14. pieluchy PAMPERS 15. chusteczki nawilżone PAMPERS 16. maść przeciwko odparzeniom BEPANTHEN, LINOMAG 17. smoczek uspokajający NUK 18. wkładki laktacyjne CANPOL 19. laktator AVENT 20. butelka/(-ki) AVENT 21. mleko zastępcze ENFAMIL ,ALE OD 7 M-CA 22. podgrzewacz do pokarmu AVENT 23. krzesełko BABY DISAGN 24. kubek plastikowy/niekapek AVENT 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) CANPOL 26. leżaczek FISCHER PRICE 27. mata edukacyjna TINY LOVE 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) RÓZNE

1 łóżeczko Ikea Gulliver białe 2 koc Jysk Celia biały w kwiaty 3 prześcieradło frotte My Sweet Baby fioletowe (Allegro), flanelki Motherhood 3 rodzaje: niebieskie słonie, niebieskie kwiaty i różowo-niebieskie kwiaty, ochraniacz na szczebelki Ikea Kompisar biały 4 karuzela Tiny Love Symfonia 5 wózek Implast Clipper 3 czarny w delikatne białe koła (gondola i spacerówka) 6 fotelik Maxi-Cosi Cabrio niebieski 9 chusta Lenny Lamb kość słoniowa 10 body, spodenki, pajace Kapp Ahl, skarpety H&M 11 wanienka Rotho Hello Kitty biała (Allegro) 12 stanowisko do przewijania Ikea Gulliver białe, a na nim przewijak Motherhood 2 rodzaje na zmianę: niebieskie słonie i niebieskie kwiaty 13 płyn, krem Ziajka i tonik Carrefour 14 pieluchy wielorazowe Tots Bots Easy Fit 15 chusteczki Huggies Pure 17 smoczki Canpol silikonowe anatomiczne 18 wkładki Lansinoh 19 laktator ręczny Canpol Lovi 20 butelki Tommee Tippee i Canpol Lovi 21 mleko Nestle Nan 23 krzesełko Ikea Antilop białe 24 niekapek Rotho Hello Kitty 26 lażaczek Cosatto Goo Goo Rocka czerwono-pomarańczowy 28 zabawki Ikea, gryzaki Canpol, Nuby, Baby Ono, inne

1. Allegro model Radek 2. Allegro BELPLA 3. Allegro 4. Fisher Price 5. Graco 6. Chicco 7. Allegro 4 baby 8. - 9. Nosidło 10. Next, tesco, George 11. z kaczuszką :) 12. w kaczuszki :D 13. nivea, bambino 14. pampers 15. pampers, bambino 16. zdecydowanie SUDOCREM 17. canpool babies 18. bella 19. z apteki za jakies 70 zł - ale rewelacyjny 20. tommie tippie 21. Nestle NAAN, bebiko 22. mikrofalówka :P 23. nie pamietam 24. niuk 28. tesco, canpool babies

Gość do góry .......hej
1. Klupś Radek VII 2.baby ono , drewex 3.Gluck , allegro 4.baby mix 5.taco jumper 6. w zestawie z wózkiem 7. n/u - jeszcze 8. n/u - jeszcze 9.n/d 10.Batyr , disney 11.zwykła z hipermarketu 12.nie pamiętam 13.nivea baby , bambino , 14.Pampers 15.Pampers 16.sudokrem , ziajka 17.Avent 18.n/d 19.n/d 20.Avent 21.Nan 22.n/d 23.n/u - jeszcze 24.n/u - jeszcze 25.n/u - jeszcze 26. sun baby 27.fisher price 28.fisher price , baby ono

Gość lil opinion pool
O, widzę że topic się ładnie rozwija! :) Zachęcam więc wszystkich do dalszych wypowiedzi, a tym którzy zostawili tu już po sobie ślad pięknie dziękuję. :) Zapraszam kolejne mamusie i tatusiów!

1. zdobyczne :P nie wiem jakiej firmy (odmalowaliśmy pięknie i służyło nam 6 miesięcy, później kupiłam turystyczne) 2. baby ono 3. nie pamiętam firmy (kołderka, specjalny klin do kładzenia niemowlaczka zeby miał wyżej główkę od ciałka, prześcieradło frotte) 4. zdobyczna, nie pamiętam firmy (synek nie był z niej zadowolony, dopiero jak miał 4-5 miesięcy to ją szarpał, wcześniej wcale go nie interesowała) 5. jedo bartatina classic 6. roemer 7. n/d 8. roemer 9. chusta tkana wiązana nati baby 10. używane, nie pamiętam firm 11. zdobyczna 12. nie pamiętam firmy 13. bambino 14. na początku moltex, później po nieudanych próbach z jednorazowymi przeszliśmy na wielorazowe, głównie bambusowe formowane (bambinex), a później z kieszonką (bum genius) 15. nie używałam, stosowałam płatki kosmetyczne i wodę; przy wyjazdach bambino 16. bepanthen na odparzenia, przeciwko odparzeniom mąka ziemniaczana, maść nagietkowa (na noc) 17. nuk 18. n/d 19. n/d 20. canpol baby 21. n/d (dopiero po 11 miesiacu wprowadziłam mleko hipp) 22. n/d 23. zdobyczne, drewniane, stare jeszcze pomnie :P odmalowałam i jest śliczne :D 24. tommee tippeee i lovi 25. nie pamiętam 26. n/d 27. zdobyczna ale użyta moze 2 razy, mały nie lubił na niej leżeć 28. nie pamiętam

1. łóżeczko dziecięce - Drewex 2. kocyk/(-yki) - nowe, nie pamiętam firmy 3. pościel dziecięca/tekstylia - nowe - z Allegro 4. karuzela łóżeczkowa - Fisher Price 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka - nowy- nie pamiętam firmy 6. autofotelik (0-13 kg) - Coneco 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka - Baby Design sprint 8. autofotelik (9-18 kg)- Coneco 9. nosidło na brzuch/chusta- nie używałam 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala)- różne firmy 11. wanienka- nowa- nie pamiętam 12. przewijak- nie używałam 13. zestaw podstawowych kosmetyków - Nivea 14. pieluchy - Pampers 15. chusteczki nawilżone- głównie Pampers ale również inne 16. maść przeciwko odparzeniom- Sudocrem 17. smoczek uspokajający - NUK 18. wkładki laktacyjne- nie używałam 19. laktator - nie używałam 20. butelka/(-ki) - Avent 21. mleko zastępcze- NAN 22. podgrzewacz do pokarmu- nie używałam 23. krzesełko- nowe plastikowe - nie pamiętam 24. kubek plastikowy/niekapek- Avent 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce)- nie pamiętam firmy chyba kupiony w Biedronce 26. leżaczek- nie używałam 27. mata edukacyjna- nie pamiętam 28. pierwsze zabawki (niemowlęce)- Fisher Price

Gość Aaaby
1 Drewex, materac z Ikea ale nie najtańszy 2 Klippan Yellefabrik 3 zwykłe polskie prześcieradełko frotte, ochraniacz Ikea, flanelki Ikea, Motherhood, Plastisock 4 Ikea 5 Implast, śpiworek Voksi 6 Implast 7 nd 8 nd 9 przymierzam się do LennyLamb 10 Katvig, Smafolk, Plastisock, KappAhl, H&M, Nova Star, Molo, polskie nie firmowe, z marketów 11 kąpię w umywalce 12 zwykły polski nieusztywniony z pokrowcem frotte 13 różne polskie, niepoelkie i supermarketowe - próbuję wszystkiego po kolei 14 ImseVimse 15 różne polskie, niepolskie i supermarketowe - próbuję wszystkiego po kolei 16 różne firmy nieapteczne, z linii zwykłych kosmetyków niemowlęcych - każdy jak dotąd był dobry 17 Esska, Canpol Babies 18 Bella Mamma, Baby Ono, Canpol Babies, Canpol Lovi, Rossmann Babydream 19 Canpol Lovi 20 Canpol Lovi 21 Semper 22 nd 23 nd 24 nd 25 Ratt Start - ale jeszcze nie używamy 26 BabyBjorn 27 Ratt Start Pingu 28 Brio, Micky, PlanToys, Ratt Start, Canpol Babies, Baby Ono, Sassy, Ikea, Fehn, Haba, inne

Gość Aaaby
Mała Agatko, a gdzie kupiliście Moltexy?

1. radek klups 2. polarowe nie markowe 3. szyta przez babcię z bawełny 4. tiny love 5. dippo 6. bebecar 7. dippo 8. chicco 9. n.d 10. polska firma kupione na allegro 11. fischer price 12. piolski kupiony w świecie dziecka 13. apteczne (oilatum, cetaphil, alantan) 14. pampers, dada, huggies, bella 15. dada z biedronki (bo nie pachną) 16. n/d 17. nuk, canpol 18. n/d 19. n/d 20. tommy teepee, nuk, canpol, lovi 21. nan ha, bebilon pepti 22. nie markowy z allegro 23. dippo 24. nuk 25. canopl, nuk 26. fischer price 27. tiny love 28. canopl, fischer price, tiny love

Gość Aaaby
Franka, w Tesco są też takie chusteczki co nie pachną. Nazywają się Tesco My Baby's i kosztują około 3 zł. Są bardzo dobre.

Gość Aaaby
Jeszcze odnośnie punktu 10 Lindex

Gość zardzewiała ropucha
1. łóżeczko dziecięce - klupś 2. kocyk/(-yki) - różne 3. pościel dziecięca/tekstylia - gluck, drewex 4. karuzela łóżeczkowa -bebeconfort 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka - emmaljunga 6. autofotelik (0-13 kg) chicco 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka chicco 8. autofotelik (9-18 kg) maxi cosi 9. nosidło na brzuch/chusta babybjorn/red castle 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) różne (marki angielskie) 11. wanienka - ikea 12. przewijak - no name 13. zestaw podstawowych kosmetyków - nivea 14. pieluchy - pampers 15. chusteczki nawilżone - nivea 16. maść przeciwko odparzeniom - sudocrem 17. smoczek uspokajający - brak 18. wkładki laktacyjne - różne 19. laktator - avent 20. butelka/(-ki) - avent, tommy tippiee 21. mleko zastępcze - bebiko 22. podgrzewacz do pokarmu - brak 23. krzesełko - peg perego 24. kubek plastikowy/niekapek- avent 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) - ikea 26. leżaczek - fis. price 27. mata edukacyjna - canpol b. 28. pierwsze zabawki (niemowlęce)- f.price, canpol, tolo

Gość Dżesika i Dżordż :P
1 stare, jasne drewno z 1983 roku, odświeżone przez stolarza; nowy polski materac kokosowy 2 Ikea, H&M 3 Ikea 4 Ikea 5 stary, czerwona skóra z 1983 roku, nowy materac, koła i paski, wyłożony owczą skórą z Ikea 6 Roan 7 wózek głęboki (jak wyżej) z szelkami i poduchą Granat z Ikea :) 8 Espiro 9 -- 10 H&M 11 stara, biała z 1983 roku 12 naścienny Ikea z podkładem Bella Happy 13 Johnson's Baby i Penaten 14 Huggies i Cien 15 Hipp, Huggies, Penaten i Bella Happy 16 Penaten 17 Mothercare 18 Penaten i Bella Mamma 19 -- 20 Mothercare 21 Hipp i Bebiko 22 Canpol Babies 23 stare, jasne drewno z 1984 roku, odświeżone przez stolarza; wkładka pomniejszająca Ikea 24 Ikea 25 Ikea 25 -- 27 Ikea 28 Ikea, H&M, Baby-Nova Jak więc widać na przykładzie powyższej listy jestem wielkim fanem Ikea i strychowych wykopów. ;)

Gość Dżesika i Dżordż :P
Mam jeszcze do tego retro kompletu starą suszarkę pokojową z 1984, z jasnego drewna, która nie wymagała na szczęście konserwacji, bo była mało używana za czasów swojej świetności. :D

Gość vanilla cupcake
1-troll 2-c&a 3-alvi 5-teutonia 6-romer 9-baby bjorn 10-c&a, ania 11-bebe jou 12-bebe jou 13-mothercare 15-mothercare 16-mothercare, bephanten 17-bebe jou 26-bright starts 27-smoby reszty "jesio niet" ;)

Gość vanilla cupcake
aaaa 28-c&a

Gość ....tymbark miętowy....
1..ikea, materacyk kokos-gryka polski 2..hema (od siostry z holandii) 3..hema (od siostry), ikea, wypełnienie ikea 4..ikea 5..jedo, śmiworek prenatal (od siostry) 6..nie mam auta 7..prenatal (od siostry) 8..nie mam 9..nie mam 10..hema (od siostry) 11..hema (od siostry) i wiaderko 12..hema (siostra) 13..etos, hema (siostra), nivea, bambino, linomag 14..albert heijn, etos (siostra), dada, rossmann, toujours 15..etos, moltex, albert heijn, kruidvat (siostra), nivea, bambino, pampers 16..etos (siostra), linomag 17..etos, prenatal, difrax (siostra), nuk 18..nie mam 19..medela 21..hema, etos (siostra), medela 22..nie mam 23..ikea, wyściółka hema (siostra) 24..difrax, prenatal (siostra) 25..hema (siostra) 26..fisher-price 27..gumowa układanka z alfabetem, a na niej drewniany pałąk z zabawkami z ikea 28..hema, prenatal, etos, difrax, miffy (siostra), canpol babies, fisher-price, tiny love, ikea, fabryka misiów, sassy

1. łóżeczko dziecięce RADEK VII 2. kocyk/(-yki) WÓJCIK 3. pościel dziecięca/tekstylia MILPOL 4. karuzela łóżeczkowa FISHER PRICE Z PROJEKTOREM 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka MATTEO COLETTO 6. autofotelik (0-13 kg) -II 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka N/D 8. autofotelik (9-18 kg) N/D 9. nosidło na brzuch/chusta N/D 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) COCODRILLO,PEPCO,EWA KLUCZE 11. wanienka FISHER PRICE RAINFOREST 12. przewijak EWA KLUCZE 13. zestaw podstawowych kosmetyków EMOLIUM,PAMPERS,BAMBINO,OILATUM,CLEANIC 14. pieluchy PAMPERS PREMIUM CARE 15. chusteczki nawilżone PAMPERS 16. maść przeciwko odparzeniomSUDOCREM,BEPANTHEN 17. smoczek uspokajający AVENT 18. wkładki laktacyjne CHICCO 19. laktator N/D 20. butelka/(-ki) CANPOL 21. mleko zastępcze N/D 22. podgrzewacz do pokarmu N/D 23. krzesełko N/D 24. kubek plastikowy/niekapek N/D 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) N/D 26. leżaczek BUJACZEK FISHER PRICE 3 W 1 27. mata edukacyjna N/D 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) FISHER PRICE ,DISNEY WYPRAWKE MAM SKOMPLETOWANA ALE MAMA DOPIERO BEDE ZA TYDZIEŃ :)

Gość o kurcze no to ja jestem w
lesie w porównaniu z natusią88 1,3,11,12 IKEA 2,10 SMYK 4,28 CANPOL 9 BECO 6,17 CHICCO i kurcze niczego więcej nie mam :/

Gość Petite Fleur
1 ikea 2 ikea 3 ikea 4 ikea 5 chicco 6 chicco 7 chicco 8 chicco 9 - 10 h&m, chicco 11 ikea 12 ikea 13 nivea, penaten 14 huggies 15 huggies, penaten 16 nivea 17 nuby 18 penaten 19 - 20 nuby 21 bebilon 22 - 23 ikea 24 ikea, nuby 25 ikea 26 chicco 27 ikea 28 ikea, chicco

Gość Petite Fleur
łóżeczko, przewijak - leksvik krzesełko - gulliver pościel, koce - vitaminer spacerówka, fotelik - living leżaczek - relakx zabawki, mata - leka, fabler, barnslig zastawa - smaska, fabler smoczek - natural flex

Gość Petite Fleur
relax ...to jest

co do moltexów to przez allegro zamawialiśmy, ale niestety kobieta miała tylko te najmniejsze i kolejne. później większych już nie miała i nie mogliśmy dalej z nich korzystać.

1.drewex 2.H&M 3.droga firmowa 4.misie 5.quinny speedi sx 3w1 6.maxi cosi cabrio fix 7.- 8.- 9.- 10.h&m,entliczek pętliczek, smyk 11.brevi z przewijakiem 12.- 13.bambino 14.pampers 15.hugiess 16.bepanthen 17.avent 18.avent 19.avent isiss 20.avent 21.nan 22.pierś 23.wypasione ale niepamiętam firmy po starszym dziecku 24.avent 25.zwykłe z tesco 26.- 27.za 300zł. ale niepamiętam firmy po starszym dziecku 28.fisher price

Gość Aaaby
Dzięki za info Agatko. :)