Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lil opinion pool

Po produkty jakich marek sięgnęłyście kompletując wyprawkę?

Polecane posty

Gość lil opinion pool
Bardzo Wam dziękuję. :) Zapraszam kolejne mamy do udzielenia odpowiedzi!

Gość herbal essences
1. łóżeczko dziecięce - nie pamietam 2. kocyk/(-yki) - cover me 3. pościel dziecięca/tekstylia - nie pamietam 4. karuzela łóżeczkowa- nie pamietam 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka - chicco 6. autofotelik (0-13 kg) - chicco 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka - maclaren quest sport 8. autofotelik (9-18 kg) - britax 9. nosidło na brzuch/chusta - babybjorn 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) - gap 11. wanienka - safety1 12. przewijak - n/d 13. zestaw podstawowych kosmetyków - j&j 14. pieluchy - pampers 15. chusteczki nawilżone - pampers sensitive 16. maść przeciwko odparzeniom - a&d 17. smoczek uspokajający - avent 18. wkładki laktacyjne - avent 19. laktator - avent elektryczny 20. butelka/(-ki) - avent 21. mleko zastępcze - nestle 22. podgrzewacz do pokarmu - avent 23. krzesełko - graco 24. kubek plastikowy/’niekapek’ - avent 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) - nie wiem 26. leżaczek - zanzibar 27. mata edukacyjna - tiny love 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) - fisher price

Gość mama Julka
1. gluck 2. Ikea 3. feretti 4. n/d 5. quinny 6. Maxi cosi (0-13 kg) 7. mclaren 8. Romer (9-18 kg) 9. girasol 10. pinokio (które zabrałyście do szpitala) 11. Bebejou 12. klups 13. Rossman babydream 14. pampers 15. Rossman babydream 16. weleda 17. chicco 18. bella 19. Medela 20. chicco/(-ki) 21. nutramigen Mead johnson, bebilon comfort 22. mebby 23. hauck 24. nuby 25. Canpol baby (talerzyk, miska, sztućce) 26. Chicco- relax 27. Tiny love- słoneczny ogród 28. Fisher price (niemowlęce)

Gość chlebkowa mama
1. łóżeczko dziecięce LEKSVIK Z IKEA 2. kocyk/(-yki) CARTERS CIEPLY I POLAROWY Z MARKETU 3. pościel dziecięca/tekstylia SPIWOREK CARTERS 4. karuzela łóżeczkowa BRAK 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka MAXI COSI MURA 3 6. autofotelik (0-13 kg) MAXI COSI CITY 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka BRAK 8. autofotelik (9-18 kg) RECARO 9. nosidło na brzuch/chusta BRAK 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) SZPITAL ZAPEWNIAL WSZYSTKO 11. wanienka ONDA BABY NA STELAZU 12. przewijak LEKSVIK Z IKEA 13. zestaw podstawowych kosmetyków OILATUM I HIPP 14. pieluchy PAMPERS 15. chusteczki nawilżone PAMPERS 16. maść przeciwko odparzeniom BEPHANTEN 17. smoczek uspokajający TOMMEE TIPPEE AVENT 18. wkładki laktacyjne TOMMEE TIPPEE 19. laktator AVENT 20. butelka/(-ki) TOMMEE TIPPEE 21. mleko zastępcze BEBILON 22. podgrzewacz do pokarmu AVENT 23. krzesełko ANTILOP Z IKEA 24. kubek plastikowy/’niekapek’ TOMMEE TIPPEE 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) TOMMEE TIPPEE 26. leżaczek FISHER PRICE 27. mata edukacyjna FISHER PRICE RAIN FOREST 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) HUSTAWKA FP

Gość no i tak się robi darmowe
badanie rynku...

Gość lil opinion pool
Dzięki! ;) Kto jeszcze? Zapraszam serdecznie pozostałe mamy! :)

Gość No to będę dziś pierwsza
1. Cosatto Modo 2. zwykły biały wełniany z małego dzielnicowego sklepiku z dziecięcymi rzeczami 3. Uszyta samodzielnie z tkanin Ikea Inger i Patricia, oraz Fredrika i Fialena 4. The Land of Nod 5. Teutonia Fun 6. Maxi-Cosi Citi 7. Hauck Shopper, Red Castle CityLink 8. Chicco Key1 9. Peanut Shell Reversible 10. bez firmowe, BuyGreen, The Land of Nod (szczególnie super praktyczne przy noworodku okazały się mini koszule nocne, wykończone gumką u stópek i zakładkami na rękawy, wykluczające konieczność kupowania dodatkowo rękawiczek) 11. zwykły bez firmowy plastikowy profil do dużej wanny 12. mata Little Peanut Originals 13. zbieranina różnych (wypróbowałam chyba większość dostępnych na naszym rynku) :) 14.-16. jak wyżej 17. Esska 18. Pigeon, Penaten 19. n/d 20. Pigeon 21. wypróbowałam chyba wszystkie (HIPP było całkiem niezłe) 22. n/d 23. Stokke Tripp-Trapp 24. Munchkin Twist Tight 25. Gense, Rörstrand 26. Mamas & Papas Apollo 27. n/d 28. przeróżne (bardzo polecam drewniane HABA)

Gość Kornelcia
1 drewex 2 mora 3 drewex 4 tiny love classic 5 graco travel system z usa 6 graco snugride 7 nie mam 8 nie mam 9 nie mam 10 c&a 11 wiaderko bebe-jou i wanienka tega 12 bebe confort i podkłady rossmann 13 bambino, linomag i cleanic 14 wielorazowe bumgenius 15 bambino, johnson's, cleanic 16 suderm 17 nie mam 18 nuk 19 nie mam 20 nuby 21 nie mam 22 tefal 23 inglesina m'home 24 nie mam 25 nie mam 26 fisher-price green meadows 27 tiny love gymini 28 fisher-price, fehn - szczegolnie interaktywne pilki w ksztalcie zwierzatek!

1. kojec Graco 2. Biedronka / Carter’s 3. Mamo_Tato /kupiona przez Allegro/ 4. n/d 5. Graco Quattro Tour Sport 6. Graco /pasujący do wózka/ 7. Eurocart - Lira4 8. Coneco Zenith 9. n/d 10. n/d /w moim szpitalu nie można używać własnych ciuszków – do wypisu Carter’s/ 11. nie znam nazwy 12. nie używałam 13. Bambino 14. Pampers Newborn, później Active, a teraz Sleep&Play 15. przeróżne, ale najczęściej Dada i Pampers 16. Bepanthen, Sudocrem, maść robiona w aptece wg. Przepisu pediatry 17. Avent 18. Bella 19. Avent 20. Avent 21. Bebilon 1, później Pepti 1 i 2, obecnie Bebiko 22. Avent 23. KidsPlay 24. Avent i BabyOno 25. Canpol i BabyOno 26. FisherPrice 27. Infantino 28. Canpol, Infantino, FisherPrice i no namy 

:) 1.zdobyczne 2.zdobyczne 3.zdobyczna 4.brak (dzwonki delfinki na zylce z sufitu) 5.dostalam 6.dostalam 7.spacerowka parasolka tako i duza montany 8.brak 9.brak 10.dostalam 11.prezent od babci 12.komplet do lozeczka 13.oliwka,nivea baby 2w1,sudocrem 14.babydream z rossmana,dada z biedrony 15.dzidzius,dada z biedrony 16.sudocrem 17.canpol babies 18.nie pamietam :P 19.lakta plus 20.canpol,avent 21.bebiko 2,junior 3 i 3R 22.brak 23.prezent od rodzicow 24.canpol,z kompletu 25.top mark 26.brak 27.brak 28.grzechotki,pluszowa krowa

Gość Soczyste mango
1. Ikea 2. polski, gruby wełniany 3. Ikea 4. Fisher-Price z misiami i projektorem 5. Chicco Tech 6WD bez gondoli 6. Chicco Synthesis 7. Chicco London 8. Chicco Vector 9. brak 10. Uva, Zara, H&M, Coccodrillo, Cool Club, bazarek 11. klasyczna, producent nieznany 12. ręcznik albo kocyk ;) 13. J&J, Nivea 14. Pampers, Bella Happy 15. Pampers, Nivea, Rossmann, Bella, Bambino 16. Sudocrem, Linomag, Penaten 17. Nuk, Chicco, Baby-Nova 18. nie pamiętam nazwy 19. brak 20. Bebe Confort Confort Bib 21. brak 22. kubeczek z ciepłą wodą lub mikrofala ;) 23. Drewex, Cosatto Aurora Deluxe 24. Canpol Balonik 25. Bebe Confort, Canpol, Chicco 26. nieznany producent 27. brak 28. Canpol

Gość Michaśkowa
1. Niebieskie Migdały 2. Bobas 3. Niebieskie Migdały 4. Bebe Confort 5. Bebecar 6. CasualPlay 7. nie używam 8. nie używam 9. Chicco 10. Chicco, Cubus 11. Bebe-jou 12. Niebieskie Migdały 13. Chicco, Johnson's 14. Huggies 15. Huggies, Johnson's 16. Chicco 17. Avent 18. Chicco 19. nie używam 20. Nuby, Avent 21. nie używam 22. nie używam 23. nie używam 24. nie używam 25. nie używam 26. Bebe Confort 27. Mamas&Papas 28. Niebieskie Migdały

1. drewex 2. drewex 3. nie wiem 4. jakas najtańsza 5. jedo 6. deltim 7. - 8. chcę kupić maxi cosi mobi 9. chusta NATI 10. tesco, h&m 11. dostałam, nie wiem 12. dostałam, nie wiem 13. oilan, mydło marsylskie 14. huggies, bum genius, imse vimse, wonderoo, fuzzi bunz, bambinex 15. happy 16. nivea 17. avent, nuk 18. bella, canpol 19. tommee tippee 20. tommee tippee 21- 22. - 23.- 24. - 25.-

Gość lil opinion pool
Bardzo Wam dziękuję i zapraszam kolejne osoby! :)

Gość Mama Wojtka i Ali
1. łóżeczko dziecięce - drewex 2. kocyk/(-yki) - Baby Ono, kocyk z Tesco - super mięciutki 3. pościel dziecięca/tekstylia - Gluck 4. karuzela łóżeczkowa- Canpol - do bani, Tiny Love - super 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka - polski Tutek 6. autofotelik (0-13 kg) - Graco 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka - Peg Peregp pliko p3 8. autofotelik (9-18 kg) - Ramatti, Caretero Diablo (9-25 kg) 9. nosidło na brzuch/chusta - n/d 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) - polska Gama 11. wanienka - Taga 12. przewijak - zwykły, no name 13. zestaw podstawowych kosmetyków - gł. Nivea i Emolium 14. pieluchy - pampers,bella Happy 15. chusteczki nawilżone - Huggies 16. maść przeciwko odparzeniom - Tormentiol - super 17. smoczek uspokajający - avent 18. wkładki laktacyjne - J&J 19. laktator - avent 20. butelka/(-ki) - avent, Canpol Lovi 21. mleko zastępcze - Bebilon 22. podgrzewacz do pokarmu - Canpol 23. krzesełko - Baby Design 24. kubek plastikowy/’niekapek’ - n/d 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) - Canpol 26. leżaczek - Fisher Price 27. mata edukacyjna - Baby Mix 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) - Canpol, Marko

Gość lil opinion pool
Dzięki! Ktoś jeszcze? Zapraszam! :)

Gość Szeja
Nie wiem, czy powinnam brac udzial w tym przegladzie bo nie mieszkam w Polsce, ale sprobuje, co mi tam. :) 1. Prénatal 2. Hema 3. Prénatal 4. Tiny Love 5. EasyWalker 6. Maxi-Cosi 7. Prénatal 8. Maxi-Cosi 9. Prénatal - chusta 10. Hema, Prénatal 11. Prénatal 12. Hema 13. Zwitsal, Albert Heijn, Etos, Natusan 14. Etos, Nature Babycare Eco 15. Etos, Hema 16. Etos 17. Prénatal, Etos 18. Natusan, Kruidvat, LillyPadz 19. n/d 20. Etos 21. Nestle Friso, Albert Heijn, Kruidvat 22. n/d 23. Hema 24. Difrax 25. Hema 26. Prénatal 27. Prénatal - nie zupelnie mata edukacyjna, a bardziej wysciolka do drewnianego kojca 28. Hema, Difrax Pozdrawiam. :)

Gość Szeja
Nie wiem, czy powinnam brac udzial w tym przegladzie bo nie mieszkam w Polsce, ale sprobuje, co mi tam. :) 1. Prénatal 2. Hema 3. Prénatal 4. Tiny Love 5. EasyWalker 6. Maxi-Cosi 7. Prénatal 8. Maxi-Cosi 9. Prénatal - chusta 10. Hema, Prénatal 11. Prénatal 12. Hema 13. Zwitsal, Albert Heijn, Etos, Natusan 14. Etos, Nature Babycare Eco, Moltex 15. Etos, Hema, Moltex 16. Etos 17. Prénatal, Etos 18. Natusan, Kruidvat, LillyPadz 19. n/d 20. Etos 21. Nestlé, Friso, Albert Heijn, Kruidvat 22. n/d 23. Hema 24. Difrax 25. Hema 26. Prénatal 27. Prénatal - nie zupelnie mata edukacyjna, a bardziej wysciolka do drewnianego kojca 28. Hema, Difrax Pozdrawiam. :)

Mam pytanie do "Mama Wojtka i Ali". W swoim poście piszesz "8. Caretero Diablo (9-25 kg)" Może trochę nie na temat ale szukam wszędzie opinii na temat fotelików Caretero a tych jest na lekarstwo. Chcemy kupić właśnie ten fotel - Diablo 9-25kg z welurową tapicerką. Bardzo nam się podoba, oglądaliśmy z mężem w sklepie, córka bez problemu się mieści, ma dużo możliwości regulacji tylko chcemy zapytać kogoś, kto użytkował go dłużej. Daje radę? Jesteście zadowoleni?

Gość luscious drolly lips
1. Graco (Countour Electra Deluxe) kolor Heatwave, łóżeczko turystyczne i kojec w jednym z zabawkami, przewijaniem, wibracjami i melodyjkami 2. Ikea, akryl: seledynowy, pomarańczowy i różowy 3. Ikea, seledynowa w misie z dwiema flanelkami w komplecie, do tego wypełnienie też z Ikei 4. zabawki były w komplecie z łóżeczkiem Graco, przytwierdzone do jego odpinanej budki 5. Bebe Confort (Urban) kolor szaro-czarny, lekka zwrotna spacerówka bez gondoli 6. nie miałam wówczas jeszcze auta :P 7. ten Bebe Confort był lekki i posłużył już do samiutkiego końca 8. jakiś bez nazwy z Makro 9. nic z tych rzeczy :P 10. generalnie zbieranina tego i owego, różne naprawdę... trochę jaskrawych Cocodrillo, trochę stonowanych Cool Club, trochę H&Mu i trochę bez nazwy, albo nie pamiętam już nazwy 11. Bebe-jou (Jolly Sheep) białe, półprzezroczyste wiaderko kąpielowe zamiast wanienki 12. był w komplecie z łóżeczkiem Graco, nakładany na jego ramę, z pasem bezpieczeństwa 13. różne: płyn Johnsona top-to-toe, lawendowa oliwka Johnsona, płyn do kąpieli z Rossmanna, mleczko Bubchen, krem Bambino i nie pamiętam co jeszcze 14. najtańsze, Carrefour 1 :) 15. Carrefour 1, Rossmann, czasami mini opakowania z Mothercare bo jako jedyne pasowały do maleńkiego dozownika na chusteczki zintegrowanego z łóżeczkiem Graco 16. talk w kremie z Mothercare i Linomag w kremie 17. Baby-Nova z Rossmanna (śliczne były, tylko miały trochę twardy silikon), seledynowy ze żółwiem wymiatał :D 18. Rossmann 19. wypożyczona Medela 20. Tigex z krówką :) i bardzo fajnie wyprofilowanymi smoczkami silikonowym i kauczukowym 21. nie było potrzeby by je kupować 22. kubeczek z gorącą wodą :P 23. Cosatto (Delta) składane na płasko i dające się zawiesić na ścianie niczym deska do prasowania, w tacce miejsce na kubek lub butelkę, super :) 24. tani z Ikei, seledynowy w kształcie żabki 25. nasza dorosła zastawa z kamionki z Ikei :P + tanie plastikowe widelczyki i łyżeczki dla dzieci z Ikea, pakowane po 6 sztuk w opakowaniu 26. moje kolanka :P a tak serio, to trochę żałuję że nie kupiłam... 27. nie była potrzebna, w dzień łóżeczko służyło za kojec z pałąkiem (daszkiem) z zabawkami rozpiętym nad nim i do którego można było doczepiać inne zabawki na klipsach lub zaczepach + wygrywał melodyjki i wibrował jak leżaczek :) 28. różne: mini maskotki z Ikea, grzechotki i zawieszki z zabawkami Playgro, Nuby, Sassy i nie pamiętam już jakie jeszcze

Gość jola_jola09
Ja przyznam ze az tak bardzo nie przywiazywałam wagi do marek.Liczyło sie to aby były to produkty bawelniane i przwiewne. I najczesciej kupowałam tutaj http://www.babymama.pl/

Gość luscious drolly lips
raczkującym marketingowcom nieudolnie promującym sklepy internetowe dziękujemy :o

Gość hhhhh
1. łóżeczko dziecięce - Ikea 2. kocyk/(-yki) - auchan 3. pościel dziecięca/tekstylia - drewex 4. karuzela łóżeczkowa - bez firmowa tania 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka - nie znanej firmy 6. autofotelik (0-13 kg) - Meggy, Baby design 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka - real 8. autofotelik (9-18 kg) - sunny 9. nosidło na brzuch/chusta - n/d 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) - różne, aby były bawełniane, auchan, h&m 11. wanienka - najtańsza 12. przewijak - n/d 13. zestaw podstawowych kosmetyków - bambino, nivea 14. pieluchy - dada z biedronki, huggies, happy, z rossmana 15. chusteczki nawilżone - z rossmana babydream 16. maść przeciwko odparzeniom - udocrem, linomag,nivea 17. smoczek uspokajający - canpol 18. wkładki laktacyjne - auchan 19. laktator - n/d 20. butelka/(-ki) - avent 21. mleko zastępcze - bebilon 22. podgrzewacz do pokarmu - n/d 23. krzesełko - drewex 24. kubek plastikowy/’niekapek’ - różne, avent 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) - auchan 26. leżaczek - bezfirmowy 27. mata edukacyjna - bezfirmowe 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) - canpol

Gość nietypowa wyprawka moja
1 ręcznie robiona masywna drewniana kołyska z Allegro, nietypowa, bo zamówiona umalowana na biało tak by nie było śladu sęków :P ..materac do niej robiony chałupniczo, bo nic ze sklepów nie pasowało do nietypowych wymiarów kołyski, więc pocięliśmy marketowy tani materacyk piankowy, a krawcowa uszyła biały pokrowiec na suwak. jak dziecko wyrośnie z kołyski to mamy w zanadrzu duże proste łóżeczko Drewex Kasia, białe, a materac do niego kupi się później. kołyska będzie później dla pluszaków do zabawy 2 Jysk (mam ich stamtąd kilka różnych) 3 nie kupuję jeszcze pościeli, rozejrzę się za nią po roku. póki co mam ochraniacz na szczebelki z Ikea, prosty biały, który na moje życzenie pewna podwarszawska krawcowa pięknie obszyła tkaniną Ikea Fredrika, niebieską w medaliony. z tej samej tkaniny uszyła też mini prześcieradło z gumką na nasz mini materacyk. ochraniacz choć deczko za duży służy w tej chwili za amortyzację ścianek kołyski. przykrywam dziecko kocykami z Jysku, a pod główkę kładę białą pieluszkę bawełnianą za złotówkę. :) 4 jeszcze jej nie potrzebuję 5 Mamas ans Papas, model Mylo (stelaż, siedzisko, gondola, śpiworek) 6 Maxi-Cosi Pebble ze śpiworkiem 7 nie mam ale myślę nad Cosatto albo Mamas and Papas 8 też nie mam i zastanawiam się nad Bebe-Confort 9 chustę mam, ByKay, niebiesko-beżową z gwiazdą na przedzie :P jeszcze nie używana 10 malutko, głównie białe bodziaki z H&M, marketów i podobnych sklepów. do tego jedna para gatek, pajac, czapa i kilka par skarpet 11 plastikowe wiadro/balia z uszami z Jysku ;) starczy chyba do 5 roku życia, a potem będzie na zabawki, a latem na taras 12 czarna komoda Ikea Trollsta, a na niej tani dmuchany przewijak Gullunge pięknie obszyty przez krawcową niebieską tkaniną Fredrika ..tak, tak, zerżnęłam pomysł od jednej z poprzedniczek na tym wątku :P 13 zasypka z Tesco, oliwka Mothercare i płyn do kąpieli z pompką Cien 14 wielorazowe, bawełniane Mothercare Smart Nappy 15 zielone z Carrefoura 16 Mothercare 17 silikonowy Baby-Nova, ale mało używamy 18 Rossmann BabyDream 19 nie mam 20 szklana WeeGo z silikonowym smoczkiem 21 Rossmann i Humana 22 nie mam 23 co prawda nie potrzebuję go jeszcze, ale kupiłam już Prince Lionheart z tacką i zabawką, zielone ..nie mogliśmy się mu oprzeć :P 24 i 25 nie potrzeba nam tego na razie 26 nie mam, bo nie mogę się zdecydować :P 27 hmmm, trudno nazwać to matą, ale zafundowałam dziecku skórę z renifera z Jysku :) jest boska ..a pomysł również podpatrzony na Kafe ;) 28 nie są to zabawki, którymi się pobawi noworodek, bo on sie jeszcze niczym nie interesuje, ale czeka już na niego drewniany samolot zbudowany z puzzli przestrzennych z Jysku, który na razie zdobi komodę tuż koło przewijaka, ale myślimy zawiesić go na żyłce na suficie tuż nad kołyską zamiast karuzeli, której i tak zresztą nie mamy :) ..do tego czeka jeszcze na malucha jeździk krówkę Wheely Bug, ale też sobie jeszcze poczeka z roczek ale jesteśmy Artsy Fartsy, co nie? :P

Gość no to teraz jaaaaaaaa
1. Izziwotnot 2. TKmaxx 3.sklep internetowy ( seria Daisy&Buttercup) 4. w komplecie z pościelą 5. Silver cross 3w1 6. silver cross 7. silver cross 8. silver cross(9-18 kg) 9. nie potrzebuję 10. tesco, matalan, tkmaxx 11. mothercare over the bath 12. winnie the pooh 13. johnson&johnson, oliatum 14. pampers 15. j&j 16. sudocrem 17.avent 18.boots 19. avent 20. tommy tippie 27. bright stars 28. fisherprice

Gość Tak was czytam i czytam i
myślę sobie, że świetnie że ktoś założył ten wątek, bo zamiast snobowania się markami, wiele z was ma zajebiście fajne pomysły na wyprawki i z tego co wyczytałam pokoiki wielu z waszych dzieci są bardzo oryginalne! :) W sklepach jest kupę tandety i jak ktoś nie miał wcześniej dzieciaków, to pojęcia bladego nie ma o markach, a tak to siadłam dziś do kompa spisałam wasze propozycje pooglądałam te rzeczy w necie i niektóre to prawdziwe bomby!!! Ja też mam na strychu różne fajne rzeczy po bracie z lat '80 (łóżeczko, krzesełko i kilka pierdółek) i jak tak was czytam to i moje ukryte zapędy artystyczne dają o sobie znać. Też mam ochotę pobawić się w zamienianie ze starego w nowe, samodzielne szycie (tym bardziej, że moja mama ma maszynę), owcze skóry w wózku, ekonomiczne kosmetyki i pieluszki, retro wykopy z lumpeksu. Wow! :D A myślałam, że dzieciak kosztuje na początku fortunę - a tu proszę bardzo, jedna kąpie w umywalce, druga we wkładce, trzecia w kubełku na bieliznę. Nigdy też nie pomyślałam o spacerówce bez gondoli, o rzeczach z Ikei czy Jysku, a wy pomysłów macie w bród! Kocham ten topic!!! Piszcie laski, piszcie więcej! :)

Gość Tak was czytam i czytam i
Pomysł z pieluchami wielorazowymi też jest wyczes! :) Pojęcia nie miałam, że tyle z was używa. I super, że powypisywałyście marki, bo przynajmniej wiem czego szukać.

Gość to ze jak sie nasmaruje
1.niefirmowe drewniane 2. bobo 3. mamo-tato 4. canpol 5. adbor 6. brak 7. coneco traffic 8. brak 9. brak 10. polska firma-zwykłe 11. najzwyklejsza 12. j/w 13. bambino 14. pampers 15. bambino 16. linomag 17. brak 18. gerber 19. brak 20. canpol 21. bebiko 22. brak 23. plastikowe-nie pamietam firmy 24. canpol 25. zwylka z melaminy 26.brak 27. brak 28. gryzaczki,książeczki gumowe (niefirmowe)

Gość wikileaks.org's fan***
Ja nie zarabiam jeszcze kokosów (z akcentem na JESZCZE) :P więc gospodaruję posiadanymi zasobami oszczędnie dość: 1 - Klupś Radek VI 2 - Lidl 3 - Jysk Hello Kitty 4 - Rossmann 5 - Hauck Condor 6 - Hauck Zero Plus 7 - Hauck Run 8 - Evenflo, bo mamy amerykańskiego Chryslera (używkę) 9 - nie ma 10 - Biedronka i Rossmann 11 - Auchan 12 - Ikea Gullunge na komodzie z Jysku 13 - Lidl, Bierdonka, Ziaja, Kindii i różne niefirmowe z supermarketów (jestem zawsze mile zaskoczona ich jakością) 14 - na razie Huggies i Bella, ale będziemy próbować inne 15 - różne supermarketowe 16 - krem z Rossmanna albo Ziaji 17 - Nuby i Baby Ono 18 - Baby Ono 19 - Canpol Lovi, Nuby 20 - Canpol Lovi 21 - nie 22 - Canpol Lovi 23 - Hauck Alpha 24 - Baby-Nova i Rossmann 25 - Auchan i Ikea 26 - Hauck Bungee 27 - Baby Ono 28 - Canpol, Baby Ono, Ikea i Rossmann To tyle.

Gość pewna nowa mama
1. Nie kupuję jeszcze. Mam zamiar trzymać dziecko w gondoli przy swoim łóżku, do póki nie zacznie raczkować i siadać. Potem się za czymś rozejrzę. Może nawet popytam po znajomych, czy nie mają jakichś wiekowych rzeczy na strychach, które można by odmalować i odświeżyć. Inspirujące były wasze propozycje. 2. Na razie mam 1 sztukę z Mothercare. 3. Nie zamierzam kupować niczego poza kilkoma pieluchami flanelowymi z Motherhood. Przykrywała będę kocykiem. 4. Tiny Love Symphony in Motion (prezent, bo sama raczej ni widzę potrzeby kupowania karuzeli noworodkowi). 5. Bebe Confort Loola Up z gondolą Windoo (kolor Vegetal Pink). Stelaż jest bardzo lekki i zwrotny, siedzisko ma dwustronną tapicerkę. 6. Nie potrzeba go przy gondoli Windoo, bo jest przystosowana do przewożenia dzieci w aucie. 7. Jeszcze nie mam i się nie rozglądałam, ale spacerówka którą kupiłam jest tak lekka, że myślę iż spokojnie posłuży do końca. 8. Jeszcze się nie rozglądałam. 9. Elastyczna chusta LennyLamb. 10. Kilka par body i skarpet z Reala oraz jeden komplet z Mothercare. Spokojnie wystarczy na lato. 11. Nie kupiłam i mam zamiar kąpać dziecko w umywalce albo będzie "brało prysznic" na rękach u taty, a jak podrośnie to przesadzę je bezpośrednio do brodzika prysznicowego. 12. Ikea Gullunge a na nim flanelka z Motherhood. 13. Nie kupiłam niczego poza mydełkiem w kostce, oliwką i pudrem Johnson's Baby. Uważam, że minimum spokojnie wystarczy. 14. Pampers Premium Care. Potem będę testować wszystko inne. 15. Johnson's Baby. Później będę próbowała wszystkiego po kolei na rynku. 16. Nie kupuję jeszcze. Postaram się używać samego pudru i często wietrzyć pupę, wówczas może nie będzie nawet potrzeby kupowania niczego na odparzenia, bo nie będzie powodu. 17. Postaram się nie dawać, ale mam w razie czego jeden NUK. 18. Canpol 19. Ręczny MAM. 20. MAM 21. Jeszcze się dziecko nie urodziło, więc trudno przewidzieć jak będzie wyglądało jego karmienie, ale obstawiam pierś. 22. Nie kupuję. Kubek z ciepłą spokojnie wodą wystarczy. 23. Jeszcze się nie rozglądałam, ale podobają mi się drewniane Hauck Alpha. 24. Nie potrzebuję jeszcze. 25. Nie potrzebuję, ale myślę że będę po prostu używała miseczek i talerzyków z własnego dorosłego serwisu, zamiast wydawać na plastiki. Także pewnie tylko jakąś łyżeczkę i widelczyk kupię. 26. Bebe Confort Cocon Evolution (kolor Funny Team). Kupiłam, bo sądzę, że się bardzo przyda już od pierwszych tygodni życia. 27. Pewnie dostaniemy w prezencie. Moimi Faworytami są maty Fisher-Price Gymini. 28. Mamy tylko kilka pluszaków z Ikea na zachętę, ale one raczej nie są do zabawy dla niemowlęcia. Myślę, że dostaniemy trochę gryzaków i grzechotek, więc celowo ich nie kupujemy. Jeśli miałabym kupić to wybierałabym zwykłe proste polskie Canpol i Baby Ono, bo są tak samo dobre jak droższe zachodnie.